Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - PROMPT SA: Incasari de 11 milioane de euro vizate pentru 2013
PROMPT SA: Incasari de 11 milioane de euro vizate pentru 2013
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 19 Sep 2013 09:46
Societatea Prompt SA (Timisoara) abordeaza in special proiecte de constructii din domeniul industrial, precum si rezidentiale, de birouri sau comerciale, marja de concretizare a contractelor adjudecate, in raport cu cea de ofertare - care se desfasoara atat prin negociere directa, cat si prin participarea la licitatii - fiind de circa 60%. In prezent, compania este implicata in edificarea a doua hale industriale cu o arie de 7.000 mp in Sacalaz (judetul Timis), respectiv 6.000 mp in Jucu (judetul Cluj), precum si a cladirii de birouri Modatim Business Centre V, din Timisoara. 
 
Interviu cu Cosmin Olariu, director al diviziei de constructii din cadrul firmei Prompt SA  
 
- Cum ati depasit perioada dificila din anii precedenti?
- Din punctul nostru de vedere criza a debutat in anul 2009, insa in anul respectiv, pe fondul lucrarilor contractate in perioada anterioara, nu s-a resimtit foarte puternic pe plan autohton. Cel mai dificil interval pentru societatea noastra a fost cuprins intre anii 2011 si 2012, cand am fost nevoiti sa restrangem activitatea si sa reducem personalul. In ceea ce priveste volumul de lucru, deoarece segmentul proiectelor industriale nu a inregistrat o scadere atat de puternica precum celelalte sectoare din domeniu, nu am fost atat de afectati de acest aspect, ci mai degraba de un fenomen al luptei de supravietuire. Atat in Timisoara, cat si in jumatatea de vest a tarii foarte multe societati din domeniu au actionat disperat in intervalul mentionat si, pentru a avea continuitate, au contractat lucrari sub costuri, fapt care a generat, in scurt timp, falimente sau insolvente chiar si in cazul unor operatori economici consacrati.
 
- Considerati ca se mai poate vorbi despre criza in prezent?
- Principalele masuri adoptate de compania noastra au fost cele legate de reducerea personalului, deoarece nu puteam micsora salariile. In paralel, ne-am concentrat pe castigarea de noi contracte si am continuat sa lucram pentru clientii nostri traditionali, cu care, in timp, am format parteneriate puternice, datorita seriozitatii si competentei de care am dat dovada. Astfel, din perspectiva noastra, criza precedenta - deoarece nu mai putem vorbi despre acest lucru, ci despre realitatea actuala a pietei - a functionat ca o sita ale carei efecte pozitive s-au reflectat in cresterea eficientei, a seriozitatii si profesionalismului firmelor ce au supravietuit pe piata de profil. Recesiunea a marcat intervalul 2009-2013, actualmente fiind vorba despre un alt mod de lucru, intr-un nou context economic.

  - Cum credeti ca vor evolua afacerile firmei in intervalul urmator? 
- In ceea ce priveste nivelul incasarilor, pentru anul 2013 preconizam o revigorare a afacerii, in contextul in care societatea noastra a intampinat cele mai mari dificultati in intervalul 2011-2012. Astfel, estimam o majorare a veniturilor diviziei de constructii pana la nivelul de 11 milioane de euro, in conditiile in care cifra de afaceri din precedentele 12 luni a insumat 5 milioane de euro. Cu toate acestea, pe termen mediu, perspectivele sunt incerte, evolutia pietei autohtone specifice depinzand foarte mult de deciziile factorilor politici. In ceea ce ne priveste, nu aveam in vedere efectuarea unor investitiilor semnificative, accesarea unor noi piete sau extinderea pe plan extern, insa observam o tendinta tot mai accentuata de patrundere a unor firme straine pe piata autohtona, la care probabil va trebui sa reactionam la momentul potrivit.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ness project
theda mar
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
EDIT-Structural
CDS
Ubitech
concelex
leviatan
viarom
strabag nivel 1
siniat
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander