Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - RE/MAX Romania a inregistrat comisioane de 2,5 milioane euro in T1 2023
RE/MAX Romania a inregistrat comisioane de 2,5 milioane euro in T1 2023
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 23 Mai 2023 11:13
RE/MAX Romania - parte a liderului mondial in real-estate si franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment - a inregistrat in primul trimestru al acestui an comisioane de aproximativ 2,5 mil. Eur. Birourile RE/MAX au intermediat in acest interval cca. 2200 de tranzactii la nivel national. Dinamica pietei, factorii de influenta, respectiv principalele tendinte si perspective sunt reunite sunt forma Barometrului imobiliar RE/MAX Romania, o analiza de status a pietei de profil, pe baza datelor inregistrate de companie, la intervale regulate de timp.
Potrivit reprezentantilor RE/MAX Romania, T1 2023 a fost marcat de o abordare mai rezervata a cumparatorilor, respectiv o scadere a volumului tranzactiilor inregistrate, comparativ cu acceasi perioada a anului precedent, ca efect al inflatiei si restrangerii accesului la surse de finantare pentru cumparatori. Pe de alta parte, este important de mentionat ca piata prezinta o ciclicitate anuala, caracterizata printr-un volum mai redus in primul trimestru al anului, comparativ cu T2.
In primul trimestru al anului curent, RE/MAX Romania a inregistrat comisioane de cca. 2,5 milioane de euro. Rezultatele obtinute vin in urma a 2200 de tranzactii efectuate in acest interval, care au insumat o valoare totala de cca. 118,5 milioane euro, ceea ce reprezinta o scadere de 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
Cele mai multe intermedieri realizate de birourile RE/MAX s-au inregistrat pe segmentul rezidential - aproximativ 90% din totalul tranzactiilor, doar 10% fiind pe zona comerciala. Totodata, cele mai cautate tipuri de locuinte au fost apartamentele cu doua camere, intr-un procent de 33%, casele - cu aproximativ 20% din total, apartamentele cu trei camere cu cca. 15% si garsonierele, cca. 9,5%.
„In trimestrul al doilea comportamentul cumparatorilor va ramane in continuare conditionat de accesibilitatea la sursele de finantare, existand posibilitatea ca acestea sa devina mai ofertante in a doua parte a anului. De asemenea, fiind evident interesul si nevoia pentru spatiul locativ in piata, cat si tendinta de crestere a interesului de achizitie in T2, este posibil sa vedem o revenire a pietei la nivelul volumelor de tranzactionare”, a declarat Razvan Cuc, Presedinte RE/MAX Romania.
La nivel de business, RE/MAX Romania vizeaza o crestere organica pentru urmatoarea perioada a anului, in linie cu strategia de dezvoltare la nivel national si contextul pietei imobiliare locale. Pana la finele anului curent, compania tinteste o valoare totala a comisioanelor de cca. 16,5 milioane euro.
 
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ness project
Acvatot 2019
concelex
leviatan
CDS
MAKITA
FRONTALE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
quadratum
viarom
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander