Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ARACO: Piata constructiilor va inregistra un trend descendent si in 2011
ARACO: Piata constructiilor va inregistra un trend descendent si in 2011
Antreprenori & Dezvoltatori 01 Nov 2010 11:08
Reprezentantii companiilor din constructii estimeaza ca domeniul specific va reveni pe un trend ascendent abia in 2012, anul viitor urmand sa se inregistreze cele mai reduse valorii pe toate segmentele pietei. "Evolutia pietei din 2010 este inferioara celei din 2009. Este al doilea an consecutiv de contractie a valorilor din piata si din pacate, dupa discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii Fondului Monetar International si dupa reactiile pe care le avem in urma consultarilor cu reprezentantii guvernamentali, premisele sunt si pentru 2011 de mentinere a contractiei", a declarat Laurentiu Plosceanu, presedinte al Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO). Pentru 2010 se estimeaza ca piata a scazut cu circa 40% comparativ cu 2009.
Singura salvare a sectorului de constructii ar putea veni din directia investitiilor publice, numai ca, in conditiile actuale de austeritate, acestea nu prea sunt vizibile. "In 2010 nici n-au existat obiective clare, nivelul de realizare este inferior intr-o maniera substantiala fata de cel din 2009. Trebuie sa spunem insa ca din pacate fondurile structurale care stau la dispozitia tarii pentru proiecte de infrastructura, infrastructura de mediu, pentru reabilitari, aveau la jumatatea anului 2010 o rata de absorbtie de 7%. Este clar ca problema nu este la Uniune, ci la noi, nu suntem in stare sa gestionam acesti bani. In plus, daca se vor pierde fondurile europene, Romania va pierde si investitorii straini si vor fi blocate si proiectele deja incepute cu acestia.”", a precizat Laurentiu Plosceanu.
Pentru a se evita cheltuirea banilor publici fara finalitate, oficialii ARACO atrag atentia ca Executivul trebuie sa decida care dintre investitii este necesar a fi continuate, ce lucrari sa intre in conservare si la care obiective se va renunta. Pentru informatii suplimentare, www.araco.ro
 
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
FRONTALE
ness project
MAKITA
CDS
concelex
theda mar
leviatan
noark
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Acvatot 2019
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander