Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - AECOM INGENIERIA: Activitate optima in perioada recesiunii
AECOM INGENIERIA: Activitate optima in perioada recesiunii
Arhitectura & Proiectare Publicat de Cornel Dinu 04 Ian 2013 08:30
AECOM este prezenta pe piata din Romania din anul 2002, prin intermediul celor doua societati achizitionate, respectiv Inocsa Ingenieria si Savant Project. In pofida impactului negativ pe care l-a avut recesiunea economica asupra mediului de afaceri din domeniul arhitecturii, activitatea companiei a consemnat o evolutie ascendenta. Ing. Carlos Galvez, Country Manager al societatii, precizeaza ca firma si-a dublat cifra de afaceri in perioada 2009-2011. De asemenea, cresterea numarului de comenzi pentru serviciile de proiectare si consultanta a permis, in intervalul amintit, majorarea numarului  de angajati, de la 80 la 180 de persoane.
 
- Care sunt trasaturile distincte ale obiectivelor elaborate de AECOM Ingenieria?
- Suntem orientati sa dezvoltam divizia din Romania si sa ne continuam activitatea in toate cele patru sectoare unde suntem implicati in calitate de proiectant si consultant: infrastructura, mediu, apa si cladiri. In aceasta directie, s-au aplicat diverse strategii de reorganizare interna pentru a eficientiza activitatea inter-departamentala si s-au organizat proiecte de training intern adresate personalului. In ceea ce priveste obiectivele si strategia de dezvoltare, dorim sa continuam (ca si pana acum) in directia livrarii de servicii profesioniste de catre experti bine pregatiti si sa ne mentinem reputatia de lider in domeniul consultantei. Pentru a exemplifica in mod concret cele afirmate, amintim doar cateva din proiectele aflate in derulare: servicii de proiectare pentru “Autostrada Orastie – Sibiu, loturile 1 si 2”, “Autostrada Lugoj-Deva – lotul 1”; “Masterplan General de Transport – Romania”;  servicii de constructii pentru un depozit de deseuri si o statie de biotratare independenta, la Galati; servicii de asistenta tehnica pentru managementul de proiect la “statia de epurare a Municipiului Bucuresti - Glina faza a doua, impreuna cu lucrarile de reabilitare a unor colectoare de apa uzata si a casetei de apa uzata - Dambovita”, servicii de asistenta tehnica pentru managementul proiectului “Extindere si reabilitare infrastructura de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov”, servicii de supervizare, management al proiectului si costurilor pentru birourile Pirelli, Slatina etc. In derularea tuturor acestor lucrari, AECOM Ingenieria este determinata sa furnizeze solutii sustenabile pentru mediul construit, social si natural.
 
- In ce fel afecteaza criza financiara sectorul de arhitectura?
- Compania nu a intampinat dificultati in aceasta perioada, insa este evident faptul ca domeniul arhitecturii a fost afectat. Numarul proiectelor de constructii a scazut simtitor, investitorii raman reticenti in a dezvolta noi obiective, iar bancile nu mai au o deschidere in directia finantarii, ca in anii anteriori. Pentru a rezolva aceste probleme trebuie sa se genereze parghiile necesare incurajarii investitorilor si sa se initieze o implicare activa a sectorului public.
 
- Cum credeti ca vor evolua piata constructiilor si domeniul proiectarii in perioada urmatoare?
- In ultimele luni ale anului 2012, am observat o usoara revenire a pietei de constructii si a domeniului arhitecturii. Consider ca, in intervalul 2013-2014, va exista o crestere a acestor doua sectoare. Acest lucru vine in intampinarea unei stabilizari economice si a unei evidente nevoi de dezvoltare in sectorul de profil.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMhiltiman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA
theda mar
FRONTALE
strabag nivel 1
rigips
leviatan
noark
Acvatot 2019
leviatan
CDS
viarom
BALTIC
grundfos

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica