Agenda Constructiilor
Joi, 07 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - AMAIS a lansat primul ghid de proiectare inclusiva si accesibilizare din Romania
AMAIS a lansat primul ghid de proiectare inclusiva si accesibilizare din Romania
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 01 Aug 2023 10:12
Asociatia Metodelor Alternative de Integrare Sociala (AMAIS) a lansat cartea-ghid „Design Incluziv: Exercitii de empatie in proiectare”, scrisa de Iris Popescu, arhitect specializat in proiectare incluziva si accesibilizare. Este primul ghid pentru arhitecti, urbanisti, constructori, persoane din administratia publica sau specialisti din domenii conexe care vor sa porneasca cu o viziune incluziva atunci cand dezvolta spatii si orase echitabile ce iau in considerare nevoile unui spectru cat mai larg de utilizatori.
Cartea este un manifest colectiv pentru arhitecti, urbanisti, constructori, membri ai administratiei publice, dar si pentru toti cei care vor sa inteleaga cum pot contribui la construirea unui oras echitabil care sa ne includa pe toti, indiferent de gen, varsta, rasa, etnie, categorie sociala sau abilitati.
„Design Incluziv: Exercitii de empatie in proiectare” porneste de la povestile celor mai putini vizibili, ale celor „nepoftiti”, „imprevizibili”, „diferiti de norma”, pentru care mediul construit poate deveni zilnic un sir de usi inchise sau o cursa plina de obstacole. Ghidul nu ofera solutii de accesibilizare, materiale sau dimensiuni, ci este un manifest colectiv care sa ne reaminteasca tuturor de responsabilitatea pe care o purtam fata de comunitate. Este o invitatie la dialog si o reiterare a importantei pe care o are designul incluziv pe termen lung pentru oameni cat mai diversi. Este un indemn la schimbare, empatie si creativitate.
De ce? Pentru ca indiferent din ce categorie crezi ca faci parte acum, nevoile si abilitatile tale se vor schimba in timp. Poti fi oricand persoana „nepoftita” de la masa dezbaterilor despre dezvoltarea mediului construit. Subiectul te include si pe tine.
 
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
MAKITA
FRONTALE
leviatan
leviatan
BALTIC
noark
Ubitech
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu