Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - BACAU: Arhitect danez va proiecta cel mai mare parc atletic din sud-estul Europei
BACAU: Arhitect danez va proiecta cel mai mare parc atletic din sud-estul Europei
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 12 Sep 2022 12:12
Arhitectul danez Flemming Overgaard, care sprijina autoritatile din judetul Bacau in realizarea primului parc atletic din Romania si din regiunea de sud-est a Europei, a propus trei variante de implementare a proiectului.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, Valentin Ivancea, a declarat ca propunerile se axeaza pe sustinerea si dezvoltarea a 5 elemente vitale ce definesc sanatatea si starea de bine a conditiei umane: forta, viteza, mobilitatea, rezistenta si coordonarea.
"Concret, au fost prezentate spre dezbatere cele trei noi concepte ce imbina activitatile sportive cu cele recreative. 'Padurea activatoare' se evidentiaza ca fiind un proiect verde, unde pistele si locatiile sportive sunt amplasate printre copaci, generand o stare de confort, incredere si armonie. 'Poiana sportiva' - un spatiu generos, deschis, cu pajisti si vegetatie specifica zonei de campie, unde amenajarile sportive si recreative sunt judicios distribuite in jurul terenului de fotbal amplasat in centrul locatiei propuse", a precizat presedintele CJ Bacau, in urma celei de-a doua dezbateri pe marginea proiectului.
A treia varianta propusa se intituleaza "Parcul sportiv urban" si este un proiect futurist ce imbraca forma unei microzone urbane, care include mai multe activitati sportive si recreative, concept ce a fost materializat la Odense de arhitectul Flemming Overgaard.
"Fiind vorba de o dezbatere publica in adevaratul sens al cuvantului, menita sa genereze cea mai buna optiune pentru comunitatea bacauana, participantii au format 5 grupuri de lucru independente. Astfel, in urma analizarii responsabile, au formulat propuneri pe marginea celor 3 viziuni prezentate, dar si metode de adaptabilitate la conditiile si particularitatile specifice zonei, aspecte de care proiectantul va tine cont in elaborarea formei finale ce va fi prezentata tot in mod public", a adaugat Valentin Ivancea.
Investitia in parcul atletic din Bacau va fi asigurata in procent de 95% de CJ, iar Primaria municipiului resedinta va pune la dispozitie terenul. Viitorul parc atletic nu se va adresa doar sportivilor, ci si publicului larg care doreste sa faca miscare.
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
viarom
strabag nivel 1
CDS
siniat
theda mar
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
ness project
concelex
konsent
rigips
Ubitech
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander