Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Iulie 2021
wienberger
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Brasov: Finantarea PNRR si extinderea terenului apropie constructie Spital Regional
Brasov: Finantarea PNRR si extinderea terenului apropie constructie Spital Regional
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 10 Mai 2021 07:39
Parlamentarii USR PLUS din Brasov, Victor Ilie, Andrei Miftode, Tudor Benga si Irineu Darau au depus o initiativa legislativa ce va facilita constructia Spitalului Regional de Urgenta din Brasov la o dimensiune si complexitate care sa raspunda nevoilor cetatenilor din centrul tarii.
Proiectul USR PLUS, depus la Senat, propune extinderea terenului pentru spital cu o suprafata de teren de 6,45 hectare care sa permita construirea tuturor pavilioanelor si celor necesare pentru buna functionare a spitalului. Daca initiativa USR PLUS va fi adoptata, noul spital si structurile conexe vor avea la dispozitie un teren de 26,10 hectare.
„Pandemia ne-a aratat necesitatea investitiilor in sistemul sanitar mai mult ca oricand. Spitalul nou pentru Brasov a fost o tema cu care am mers in fata cetatenilor in campaniile din 2020. Am promis, am inceput sa facem. Asta inseamna administratie USR PLUS”, transmite deputatul Victor Ilie, initiatorul proiectului.
„Primarul Allen Coliban a militat inca din timpul mandatului sau de parlamentar pentru extinderea planurilor de crestere a capacitatii de spitalizare din Brasov. A fost co-initiatorul unei legi similare din legislatura anterioara. Ne bucuram ca am reusit sa colaboram cu Primaria Brasov pentru a face posibile planurile de extindere ale acestei investitii cruciale pentru viitorul zonei”, subliniaza senatorul Irineu Darau, initiatorul proiectului.
Lucrarile Spitalului Regional Brasov, care ar urma sa aiba o capacitate de aproape 1.000 de paturi, dintre care peste 900 de paturi pentru serviciile de urgenta, ar putea fi finantate prin Programul National de Recuperare si Rezilienta (PNRR).
„Este incurajator ca, prin acest proiect, reusim sa ducem la indeplinire o parte din menirea primordiala a parlamentarilor - facilitarea colaborarii institutionale, pentru a servi intereselor cetatenilor. Cat timp vom reusi sa ne concentram in jurul intereselor cetatenilor, sunt sigur ca vom putea repeta si in viitor colaborarea excelenta pe care am avut-o, indiferent de culoarea politica, in depunerea acestui proiect”, conchide deputatul Andrei Miftode, initiatorul proiectului.
Constructia spitalului regional Brasov este un obiectiv asumat de parlamentarii USR PLUS din Brasov si primarul Allen Coliban in campaniile electorale din 2020.
Initiativa USR PLUS este sustinuta de catre toti parlamentarii din Brasov de la toate partidele politice.
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMgamma_2021AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
Ubitech
hidroplasto
Acvatot 2019
cv water 2021
hidroplasto
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere