Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - CONSITRANS semneaza contract SF si Proiect Tehnic drum expres Oradea-Arad
CONSITRANS semneaza contract SF si Proiect Tehnic drum expres Oradea-Arad
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 02 Iul 2021 07:41
A fost semnat contractul pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate (S.F.) si realizarea Proiectului Tehnic (P.T.) pentru Drumul Expres Oradea - Arad.
Documentul a fost semnat in Oradea de catre presedintele Consiliului Judetean Arad - Iustin Cionca, primarul Municipiului Arad - Calin Bibart, presedintele Consiliului Judetean Bihor - Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea - Florin Birta, si reprezentantul firmei Consitrans - Bogdan Paunescu. Valoarea contractului este de 39.852.874,70 lei, fara TVA.
Cu aceasta ocazie, a avut loc si prima intalnire de lucru. Cei doi presedinti de Consilii Judetene, primarii Municipiilor Oradea si Arad si reprezentantii firmei de proiectare au stabilit urmatorii pasi. In luna iulie vor fi colectate datele necesare ca proiectantii sa inceapa trasarea rutei finale, tinand cont de specificul zonei din fiecare unitate administrativ - teritoriala care va fi traversata de Drumul Expres.
„Dupa semnarea contractului, urmeaza ca firma CONSITRANS sa isi constituie garantia de buna executie, iar dupa acest pas, in cursul saptamanii viitoare, ne vom apuca efectiv de lucru. Scopul nostu este ca toata documentatia sa se termine mai repede decat termenele stabilite prin contract, in asa fel incat sa putem incepe si lucrarile pana la finalizarea perioadei de finantare care se incheie la sfarsitul anului 2023. Intr-o prima parte a acestor lucrari de proiectare, vom stabili toate problemele care tin de trasee, pentru a putea sa definitivam traseul, tinand cont de planurile de urbanism ale localitatilor care sunt traversate de drumul expres, de retelele furnizorilor de utilitati, Transelectrica, Transgaz, retele de apa si canalizare, de proiectele de dezvoltare pe care le au fiecare dintre primarii in zonele respective, de lucrari hidrotehnice. Dupa ce vom stabili traseul, se va trece efectiv la lucrarile topografice, la studiile geologice care trebuie facute, in asa fel incat sa putem ca in cursul anului viitor sa avem acest studiu de fezabilitate si proiectul tehnic receptionat si avizele obtinute de la autoritati. Multumesc partenerilor nostri, Primaria Oradea, Consiliul Judetean Arad, Primaria Arad si tuturor colegilor care au derulat procedura de achizitie si care s-au implicat in proiect pana in momentul de fata ”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.
„Drumul Expres Oradea - Arad va asigura pentru locuitorii Municipiului Oradea o legatura importanta cu Autostrada A1. Aceste proiecte mari de infrastructura sunt necesare ca orasul nostru sa se dezvolte in continuare si sa avem o conectivitate buna cu Europa”, a adaugat Florin Birta, primarul Oradei.
Conform prevederilor contractuale, S.C. CONSITRANS S.R.L. va avea la dispozitie un termen de 20 de luni pentru finalizarea serviciilor de proiectare faza SF+P.A.C.+P.O.E.+P.T.E., din care primele 10 luni vor fi alocate pentru elaborarea si predarea Studiului de Fezabilitate actualizat.
Conform proiectului, drumul expres va strabate judetele Bihor si Arad si va avea o lungime totala de aproximativ 134,5 km. Drumul va avea profil de autostrada cu trei benzi de circulatie pe sens pe o distanta de 14,6 kilometri, profil de autostrada cu doua benzi pe sens pe o distanta de 43,5 km si profil de drum expres cu doua benzi de circulatie pe sens pe 76,4 kilometri. Lungimea traseului poate suferi modificari in urma actualizarii SF-ului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
FRONTALE
top 500
viarom
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
top 500
top 500
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
concelex
leviatan
noark
quadratum
rigips
MAKITA
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu