Agenda Constructiilor
Sambata, 26 Septembrie 2020
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - DICO & TIGANAS: Proiect de regenerare urbana a unei platforme de 30 ha din Cluj
DICO & TIGANAS: Proiect de regenerare urbana a unei platforme de 30 ha din Cluj
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 24 Iul 2015 09:01
Biroul de arhitectura Dico & Tiganas, din Cluj-Napoca, se implica, in aceasta perioada, in realizarea planurilor tehnice pentru constructia stadioanelor Ion Oblemenco, din Craiova si Tudor Vladimirescu, din Targu Jiu. De asemenea, arhitectii fondatori ai biroului, Serban Tiganas (presedinte) si Florin Dico (director general), lucreaza la regenerarea fostei platformei industriale a Combinatului de Utilaj Greu (CUG), la mai multe proiecte de locuinte in Cluj-Napoca si la doua proiecte industriale noi, ce se dezvolta in zona Transilvaniei. Printre obiectivele aflate deja in constructie, la care participa Dico & Tiganas, se afla o cladire de birouri dezvoltata pe amplasamentul fostei fabrici de confectii Flacara, un ansamblu rezidential, o scoala generala noua, un sediu de birouri pentru firma Sentosa si o cladire pentru un birou de avocatura, toate in Cluj-Napoca.
Interviu cu Serban Tiganas (52 de ani), presedintele biroului de arhitectura Dico & Tiganas si presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania.
 
- Ce presupune proiectul de regenerare urbana din Cluj-Napoca?
- In aceasta perioada, ne implicam in amorsarea unei ample operatiuni de regenerare urbana a unei zone importante din fosta platforma industriala a orasului Cluj-Napoca, respectiv fostul Combinat de Utilaj Greu (CUG), dezvoltat pe o suprafata de circa 30 de hectare si constand, in prezent, din constructii de mari si foarte mari dimensiuni, aflate in diferite stadii de degradare sau chiar ruinare. Incercam sa identificam parteneriate private sau public - private pentru o asemenea operatiune, care ar putea dura mai bine de un deceniu. Consideram ca regenerarea urbana este un domeniu care trebuie abordat prin sinergii inovatoare si ca are un viitor important in Romania.
 
- Cum a evoluat activitatea firmei si a sectorului de arhitectura in primele sase luni din 2015?
- Activitatea noastra este relativ constanta, dar trebuie sa amintesc ca lucram in cadrul unei piete pe care nu o pot numi decat foarte proasta, care nu recurge la competente, ci la necesar si suficient pentru a face profit in domeniul privat sau a raporta investitii realizate, in cazul public. Interesul pentru ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMallbimCOVID-19Elmas 375
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere