Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - MLPDA: 28 milioane de lei pentru inregistrarea sistematica a Deltei Dunarii
MLPDA: 28 milioane de lei pentru inregistrarea sistematica a Deltei Dunarii
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 11 Iun 2020 14:19
Cel mai mare contract de finantare incheiat de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) cu o institutie publica a fost semnat astazi, 11 iunie, si prevede deschiderea cartilor funciare pentru o suprafata de peste 173.000 de hectare din 116 sectoare cadastrale din 11 unitati administrativ-teritoriale din judetul Tulcea (C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crisan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina si Valea Nucarilor).
"ANCPI ofera, astazi, garantia ca exista bani pentru finantarea lucrarilor de inregistrare sistematica a imobilelor care apartin Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD). Mai mult decat atat, ne angajam sa oferim partenerilor nostri expertiza necesara pentru realizarea cadastrului general in Delta Dunarii", a declarat Laurentiu Alexandru Blaga, presedinte - director general al ANCPI. 
La randul sau, Andrei Baciu, subsecretar de stat in MLPDA, a subliniat ca ministerul se va implica activ in derularea acestui proces, astfel incat obiectivul sa fie atins. "Scopul nostru este sa reusim sa cadastram Delta Dunarii. Este un proiect pe care ni l-am asumat si pe care trebuie sa-l ducem la bun sfarsit, in termenii stabiliti".
Proiectul este inclus in cadrul Programului national de cadastru si carte funciara 2015 - 2023 (PNCCF), are o valoare totala de aproape 28 de milioane de lei, iar lucrarile de inregistrare sistematica vor avea un pret mediu pe hectar de aproximativ 159 de lei cu TVA.
"Cand vom intocmi cadastrul, vom avea un instrument complet de administrare a suprafetei Deltei Dunarii si le multumesc partenerilor de la MLPDA si ANCPI pentru implicare in materializarea acestui proiect!", a mentionat Ion Munteanu, guvernatorul ARBDD.
Contractul prevede sumele care vor fi platite anual pentru lucrarile de inregistrare sistematica a proprietatilor. Astfel, in anul 2020, ANCPI va deconta 5,73 milioane de lei, in 2021 - 13,5 milioane de lei, in 2022 - 3,34 milioane de lei, iar in 2023 - aproape 5 milioane de lei.
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
theda mar
quadratum
Ubitech
MAKITA
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
noark
concelex
viarom
konsent
leviatan
CDS
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander