Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - NORDIC VISION: Cea mai stringenta problema ramane criza fortei de munca
NORDIC VISION: Cea mai stringenta problema ramane criza fortei de munca
Arhitectura & Proiectare Publicat de Cornel Dinu 07 Ian 2022 06:35
Nordic Vision, companie care are ca obiectiv principal de activitate furnizarea serviciilor de proiectare si consultanta in domeniul infrastructurii de drumuri si poduri, pentru lucrari noi, de intretinere si reparatii, lucrari topografice si studii geotehnice aferente infrastructurii, precum si elaborarea documentatiilor tehnice in acest domeniu, are in derulare numeroase proiecte de constructii de profil in Constanta, Codlea, Caransebes sau Suceava. "Surprinzator poate, activitatea din 2021 a fost mai intensa fata de anul anterior, cu toate ca, avand in vedere contextul actual, previziunile nu erau dintre cele mai bune", subliniaza ing. Catalin Ungureanu, administratorul Nordic Vision. In opinia sa, previziunile pentru anul curent vizeaza o crestere de cel putin 10% a activitatii companiei. 
 
- Ce proiecte aveti in lucru? In ce stadiu de implementare sunt si ce termene de executie au acestea?
- In prezent avem cateva proiecte recent predate ce vor intra in procedura de licitatie pentru executia lucrarilor, cele mai importante fiind "Reparatii Capitale Pasaj Baza Tehnica, Modernizare Retea de Iluminat si Organizarea Executiei Lucrarilor” (beneficiar CNAPM SA Constanta) si "Reparatii Capitale Pasaj Superior Intrarea nr. 5, Modernizare Retea de Iluminat si Organizarea Executiei Lucrarilor” (beneficiar CNAPM SA Constanta). Pe de alta parte, compania noastra lucreaza la o serie de proiecte care se afla in diverse stadii, dintre care amintim "Artera ocolitoare a municipiului Codlea" (beneficiar Municipiul Codlea), "Artera ocolitoare mica (DN1 - Str. Vulcan - Str. Campul Alb) a municipiului Codlea" (Beneficiar Municipiul Codlea), "Sistem integrat de mobilitate urbana durabila in municipiul Caransebes: amenajarea pistelor pentru biciclete, modernizarea si optimizarea retelei de transport in comun si a infrastructurii conexe" (beneficiar Municipiul Caransebes) si "Acces rutier si pietonal prin pasaj subteran la Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Ioan cel Nou Suceava, municipiul Suceava" (Beneficiar Consiliul Judetean Suceava). Proiectele de mai sus sunt in faza incipienta de proiectare, primele doua avand studiile de fezabilitate finalizate, iar celelalte doua sunt abia in faza studiilor de teren. Pentru acestea termenele de predare sunt in primul trimestru al acestui an.
 
- Cum a evoluat activitatea biroului in 2021 si ce estimari aveti pentru 2022 si in perspectiva?
- Surprinzator poate, activitatea din 2021 a fost mai intensa fata de anul anterior, cu toate ca, avand in vedere contextul actual, previziunile nu erau dintre cele mai bune. Fata de 2021 speram ca in acest an sa pastram trendul proiectelor importante si de ce nu o crestere de minimum 10 procente.
 
- Cum se vor transforma materialele si tehnologiile utilizate in industria constructiilor? Ce rol au arhitectii, proiectantii, constructorii, inginerii si tehnicienii in aceasta directie?
- Toti specialistii enumerati au un rol crucial in aceasta industrie, plecand de la proiectanti/arhitecti, care prin proiect propun o anumita tehnologie si anumite materiale pentru executie (o tehnologie moderna si materiale in concordanta cu cerintele actuale), si pana la constructori care pun in opera proiectul. Din pacate, unii beneficiari, sunt inca reticenti la lucruri noi. 
 
- Care sunt principalele dificultati cu care va confruntati in aceasta perioada? Care credeti ca vor fi provocarile anului 2022? Dar oportunitatile?
- Ca si in cazul marii majoritati a competitorilor directi, cea mai stringenta problema este criza fortei de munca, cu toate ca salariile sunt foarte atractive. Nici Universitatile nu mai produc specialisti ca la nivelul anilor 2000, iar cei ce finalizeaza studiile aleg in general sa mearga in executie sau chiar sa lucreze intr-un alt domeniu. Pentru anul 2022 provocarea va fi sa incercam sa venim, prin proiectele noastre, cu solutii, idei, tehnologii, materiale inovative astfel incat sa satisfacem toate cerintele beneficiarilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
siniat
quadratum
viarom
ness project
leviatan
MAKITA
CDS
EDIT-Structural
noark
konsent
SIGM
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
rigips
strabag nivel 1
SSAB
concelex
Ubitech
Arduro

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander