Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ORADEA: Consiliul Judetean si Primaria vor contrui un centru pentru conferinte
ORADEA: Consiliul Judetean si Primaria vor contrui un centru pentru conferinte
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 28 Apr 2021 07:46
A fost incheiat un protocol de colaborare intre Consiliul Judetean Bihor si Primaria Municipiului Oradea pentru construirea si amenajarea unui centru de conferinte. Urmand sa gazuiasca reuniuni, congrese sau conferinte, noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, stiintific si de afaceri in Municipiul Oradea si judetul Bihor.
Centrul de conferinte va fi construit in perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” – Bihor, Muzeul Tarii Crisurilor- Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Munca, noul sediu al Curtii de Conturi si strada Fagarasului.
„O componenta importanta a dezvoltarii Municipiului Oradea si a judetului Bihor este partea de turism si partea culturala. Pe partea de turism suntem in situatia in care putem dezvolta turismul cultural, stiintific si de afaceri si de a aduce astfel in Oradea si in judet oameni de calitate. Un centru de conferinte bine dotat la standarde moderne este o necesitate pentru ca ceea ce avem fie nu corespunde, fie este invechit. Avem sali de cateva sute de locuri, dar nu avem sali care ar putea gazdui evenimente mai mari. Pe partea de cultura, avem institutii care isi pot aduce aportul la viata culturala, dar au nevoie de infrastructura pentru asta. Spatiile in care isi desfasoara acum activitatea sunt limitate, existand in permanenta dispute de folosire a salilor de teatru sau de la Filarmonica. In plus, uneori chiar acustica unor sali existente lasa de dorit. O astfel de sala pe care o construim ar putea fi si o sala de concerte. In acest cemtru de conferinte vor fi si spatii dedicate artistilor independenti din Oradea pentru a incuraja si aceasta zona. Centrul va functiona si ca un HUB creativ. Termenul de realizare pe care ni l-am asumat este 2025, dar speram sa fie gata mai repede”, a declarat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor, in cadrul conferintei de presa.
„Problemele de proprietate si a eventualele exproprieri, daca va fi cazul, vor fi rezolvate pe baza intelegerilor dintre Primaria Oradea si Consiliul Judetean Bihor, in asa fel incat terenul pe care urmeaza sa fie edificat centrul de conferinte sa apartina domeniului public al Judetului Bihor, responsabilitatea finantarii pentru realizarea efectiva a investitiei urmand sa fie a Consilliului Judetean Bihor. Spatiile din jurul cladirii vor fi amenajate de Primaria Oradea. E un proiect important pe care incercam sa il implementam cat mai repede”, a declarat Florin Birta, primarul Oradei.
Pana la 1 septembrie 2021, Primaria Oradea va realiza din bugetul propriu documentatiile urbanistice necesare. Consiliul Judetean Bihor va pregati pana in decembrie documentatiile tehnice necesare proiectului noului centru de conferinte, pana la obtinerea autorizatiei de construire, cu respectarea planului de urbanism zonal intocmit de Primaria Oradea.
Consiliul Judetean Bihor va finanta construirea cladirii, in timp ce Primaria Oradea va asigura amenajarea spatiilor verzi, a parcarilor, a parcurilor si a cailor de acces.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
siniat
viarom
leviatan
rigips
ness project
theda mar
Acvatot 2019
quadratum
CDS
EDIT-Structural
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander