Agenda Constructiilor
Luni, 20 Mai 2024
STIHL
Home - Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare 2011-2012

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare 2011-2012

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare 2011-2012
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare 2011-2012
PDF, 6 pag A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: PLACI CERAMICE & ADEZIVI
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 04 apr 2012
Sumar: click aici
Din punct de vedere al importului de faianta, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), anul 2011 a insemnat o perioada de consolidare a ascensiunii pentru firmele implicate in operatiuni comerciale cu aceasta categorie de placi ceramice. Astfel, in intervalul analizat s-a consemnat un nivel valoric de… milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… tone sau… mp). In perioada ianuarie-decembrie 2010, placile de faianta provenite din strainatate au insumat… milioane de euro (circa… tone si… mp), iar in acest sens rezulta o crestere de 7,46%, consecutiva celei de 11,94% evidentiate in intervalul anterior de raportare (2010/2009).  Totodata, datele certificate de expertii INS indica faptul ca valoarea importurilor de gresie a fost in 2011 de… milioane de euro (ceea ce inseamna ca piata a asimilat aproximativ… tone, respectiv… mp), in timp ce la nivelul anului 2010 se consemnau importuri de… milioane de euro (… tone si… mp). In acest sens, se remarca o scadere a valorii livrarilor de gresie provenita de peste hotare (-5,62%), dar in schimb, pentru primul semestru al anului in curs, se preconizeaza o reluare a tendintei ascendente (data fiind cresterea cantitativa de anul trecut a indicatorului exprimat in metri patrati, respectiv +4,72%). Desi numarul autorizatiilor de construire se diminueaza in continuare, previziunea se bazeaza si in continuare pe faptul ca, in contextul unui posibil deficit de locuinte, anumite proiecte ce vizeaza edificarea imobilelor rezidentiale ar putea fi deblocate. In acelasi timp, anul trecut, importurile de obiecte sanitare (chiuvete, lavoare, suporti de lavoare, cazi de baie, bideuri etc.), inscrise sub codul vamal 6910, au inregistrat o crestere, dupa usoara scadere a livrarilor din 2010, care a corespuns mai curand unei stabilizari. Astfel, valoarea acestora a insumat… milioane de euro (respectiv… tone), in crestere cu 13,18% fata de cele… milioane de euro (… tone) consemnate in 2010. Practic, nivelul respectiv denota cea mai pronuntata ascensiune - din punct de vedere valoric si cantitativ - dintre toate segmentele analizate ale pietei de placi ceramice si obiecte sanitare. Puternica sporire cantitativa (+22,53%) este asimilata unei reveniri sustenabile a nivelului cererii specifice si se datoreaza inclusiv ajustarilor pretului mediu de import in anii recesiunii.  
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de placi ceramice si obiecte sanitare (in anul 2011) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de placi ceramice si obiecte sanitare, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de faianta, gresie respectiv de chiuvete, lavoare, cazi de baie etc., in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de placi ceramice si obiecte sanitare, dupa finalizarea perioadei de recesiune. In premiera fata de editia precedenta a publicatiei Info-Placi Ceramice (din anul 2011), cea actuala include sase diagrame suplimentare in cadrul carora se analizeaza evolutia pretului mediu de import si a celui declarat de importatorii din principalele state de provenienta, luand in considerare anumiti indicatori de referinta. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-89) si analizele statistice la importurile de placi ceramice si obiecte sanitare, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
siniat
noark
Acvatot 2019
strabag nivel 1
concelex
konsent
theda mar
MAKITA
Ubitech
EDIT-Structural
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
viarom
ness project
rigips
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander