Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza importurilor de sisteme de feronerie in anul 2009

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza importurilor de sisteme de feronerie in anul 2009

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza importurilor de sisteme de feronerie in anul 2009
Analiza importurilor de sisteme de feronerie in anul 2009
PDF, 1 pagina A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 08 apr 2010
Sumar: click aici
Stabilizare a importurilor la 2.500 de tone
Potrivit datelor puse la dispozitie de specialistii Institutului National de Statistica, anul trecut importurile de sisteme de feronerie au inregistrat - in premiera - un trend descendent, valoarea acestora insumand… milioane de euro (respectiv… tone), in scadere cu 46,55% fata de cele 64,9 milioane de euro (… tone) consemnate in 2008. Practic, nivelul comunicat de INS denota cel mai pronuntat declin dintre toate segmentele analizate ale pietei de ferestre (atat din punct de vedere cantitativ, cat si valoric). Topul importatorilor nu a inregistrat schimbari semnificative. Firmele din Germania si cele din Turcia continua sa fie lideri, contribuind impreuna la livrarile totale cu 59% (cote de 32% si 27%). Pe pozitia a treia, cu 23% din importuri, se situeaza furnizorii din Ungaria. Pe termen mediu, acestia ar putea sa devanseze societatile din Turcia, mai ales ca urmare a scaderii pretului de livrare. In schimb, se diminueaza nivelul utilizarii feroneriei provenite din alte tari europene, precum Italia (7%), Austria (6%) si Polonia (5%). In 2008, informatiile cu privire la topul importatorilor de feronerie indicau urmatoarea situatie: Germania (28%), Ungaria si Turcia (27% fiecare), Austria (7%), Polonia (6%), respectiv Italia (5%). Nici situatia specifica celui de-al patrulea trimestru din 2009 nu este incurajatoare, intrucat importurile de feronerie au ajuns la… milioane de euro (… tone), ceea ce a reprezentat o contractie de 31,25% comparativ cu nivelul de… milioane de euro (… tone) din lunile octombrie-decembrie 2008. Daca se analizeaza diagrama valorica a importurilor de feronerie din perioada 2002-2009, rezulta faptul ca piata specifica este apropiata de situatia caracteristica anului 2005. Totodata, se observa si faptul ca in 2008 s-a inregistrat un record din punct de vedere al importului de feronerie, chiar daca anul 2007 este considerat a fi de referinta pentru industria nationala de profil, cand valoarea totala a vanzarilor de tamplarie si fatade s-a situat la circa un miliard de euro.
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme de feronerie (in anul 2009) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de elemente de feronerie, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de materiale destinate fabricarii ferestrelor, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de feronerie 2007-2010", respectiv "Total importuri sisteme 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de tamplarie, care se confrunta cu efectele recesiunii. De altfel, este cunoscut faptul ca dinamica pietei de feronerie contribuie decisiv la formarea unei imagini de ansamblu a pietei de ferestre, iar pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme de feronerie va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de materiale pentru tamplarie, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
ness project
siniat
konsent
strabag nivel 1
Arduro
leviatan
SIGM
concelex
noark
theda mar
quadratum
EDIT-Structural
SSAB
CDS
BogArt
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
viarom
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander