Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza importurilor de sisteme de tamplarie in perioada ianuarie-martie 2009

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza importurilor de sisteme de tamplarie in perioada ianuarie-martie 2009

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza importurilor de sisteme de tamplarie in perioada ianuarie-martie 2009
Analiza importurilor de sisteme de tamplarie in perioada ianuarie-martie 2009
PDF, 4 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 30 apr 2009
Sumar: click aici
Scaderi mai mari de 50% ale importului de sisteme din PVC, aluminiu, feronerie si sticla in trimestrul I din 2009
Analizand datele furnizate de Institutul National de Statistica (INS), daca in primul trimestru din 2008 valoarea importurilor de sisteme din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta a insumat… milioane de euro (reprezentand circa… tone), in primele trei luni ale anului in curs s-a consemnat un nivel valoric de… milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… tone). Conform informatiilor statistice, diminuarea a fost de peste 50%, indicand, in premiera, o inversare a trendului specific anilor anteriori (cand se inregistrau cresteri de 30%). Practic, scaderea semnalata in intervalul octombrie-decembrie 2008 (care s-a situat la -10,5%) a fost mult mai pronuntata in prima parte a lui 2009, pe fondul efectelor negative ale crizei economico-financiare, coroborate cu sezonalitatea comenzilor din sectorul de ferestre. Referitor la structura, Germania si Turcia se situeaza in topul surselor de provenienta, cota furnizorilor germani de sisteme din PVC fiind de 35% din total (mai mica fata de nivelul aferent perioadei similare din 2008, de 40%). Gradul de utilizare a reperelor turcesti in Romania s-a diminuat cu… Structura topului importatorilor de sisteme din aluminiu s-a modificat fata de anul anterior si include societati din Grecia (45%), Turcia (24%), Italia (10%), Bulgaria (8%), Germania (7%) si Ungaria (6%), in timp ce - in intervalul ianuarie-martie 2008 - situatia se prezenta dupa cum urmeaza: companiile elene (46%), furnizorii turci (16%), cei italieni (15%), firmele din Polonia si Germania (cu 9%, respectiv 8%), precum si exportatorii maghiari (6%). In ceea ce priveste feroneria, nivelul comunicat de Institutul National de Statistica este cel mai redus din intervalul ianuarie-martie al ultimilor 3 ani, semnalandu-se o revenire la situatia din 2006, cand importul de feronerie din perioada analizata era de… milioane de euro si… tone. Firmele din Germania si Turcia continua sa fie lideri in topul companiilor ce realizeaza operatiuni de export in Romania, contribuind, impreuna, cu 58% la livrarile efectuate in primul trimestru din 2009. La sticla pentru aplicatii arhitecturale, din punct de vedere al sortimentelor livrate, se remarca preponderenta celor… (65% din total), in detrimentul vitrajelor… (35%), in timp ce, in intervalul ianuarie-martie 2008 raportul dintre sortimentele analizate era mult mai clar delimitat (76% geam… si numai 24% vitraje cu…).
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme din PVC/aluminiu feronerie si sticla (in primul trimestru din 2009) include articolele publicate in cadrul revistei Fereastra la rubrica dedicata evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de sisteme pentru tamplarie, precum si la gradul de utilizare a diverselor sortimente de sticla arhitecturala. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelul intitulat "Date sintetice importuri 2007-2009" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de tamplarie termoizolanta, grav afectata de efectele recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme pentru tamplarie si sticla arhitecturala PVC va fi publicata in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (editiile nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de sisteme din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
SIGM
konsent
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
viarom
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CDS
EDIT-Structural
ness project
SSAB
Arduro
leviatan
noark
concelex
MAKITA
Ubitech
BogArt
Acvatot 2019
theda mar
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander