Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza importurilor de sisteme din PVC in primul trimestru al anului 2010

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza importurilor de sisteme din PVC in primul trimestru al anului 2010

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza importurilor de sisteme din PVC in primul trimestru al anului 2010
Analiza importurilor de sisteme din PVC in primul trimestru al anului 2010
PDF, 2 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 18 iun 2010
Sumar: click aici
Importuri de 12,3 milioane de euro in primul trimestru din 2010
Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), daca la nivelul primului trimestru din 2009 valoarea importurilor de sisteme din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta a insumat… milioane de euro (reprezentand circa… tone), in perioada corespunzatoare a anului 2010 s-a consemnat un nivel valoric de 12,3 milioane de euro (reprezentand o cantitate de… tone). Astfel, rezulta faptul ca, in intervalul analizat, s-a consemnat o usoara crestere a importului, atat din punct de vedere valoric, cat si cantitativ (+0,9%) - situatie atipica in comparatie cu importul altor materiale folosite la productia de ferestre. In schimb, in trimestrul al patrulea din 2009, profilele din PVC provenite din strainatate si comercializate pe piata autohtona au insumat… milioane de euro, in scadere fata de cele 31,6 milioane de euro inregistrate in perioada similara din 2008 (-39,17%). Chiar si in contextul crizei economico-financiare, dublate de perpetuarea situatiei critice pe piata de profil, se asteapta ca in lunile aprilie-iunie 2010 importul de sisteme din PVC sa se inscrie pe un curs ascendent. Referitor la structura, Germania se situeaza si in continuare in topul surselor de provenienta, cota furnizorilor germani fiind relativ stabila si ajungand la 40% din total (fata de 35% in primul trimestru al anului trecut). Pe pozitia secunda se afla Polonia, cu 25% din total (in comparatie cu 19% in primele trei luni din 2009). Gradul de utilizare a reperelor turcesti in Romania continua sa fie semnificativ (22% din importuri, fata de 24% in 2009), pozitia a patra din top fiind detinuta de exportatorii din Franta (cu 6%, fata de 10% in anul anterior). Urmeaza firmele din Bulgaria si Ungaria (cu 5%, respectiv 2%), furnizorii bulgari restrangandu-si importurile cu patru puncte procentuale.
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme din PVC (in primul trimestru din 2010) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de sisteme din PVC pentru executia de tamplarie, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de materiale destinate fabricarii ferestrelor, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de profile din PVC 2007-2010", respectiv "Total importuri sisteme 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de tamplarie, care se confrunta cu efectele recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra (ce include, ca noutate, diagrama referitoare la dinamica trimestriala a importurilor de sisteme/sticla arhitecturala) se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme din PVC va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de materiale pentru tamplarie, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
leviatan
quadratum
Acvatot 2019
Ubitech
siniat
konsent
ERBASU CONSTRUCT
CDS
SIGM
noark
theda mar
BogArt
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
MAKITA
concelex
viarom
SSAB
strabag nivel 1
ness project
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander