Agenda Constructiilor
Miercuri, 04 Decembrie 2024
Home - Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie 2011-2012

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie 2011-2012

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie 2011-2012
Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie 2011-2012
PDF, 8 pag A4
Pret: 98 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 29 mar 2012
Sumar: click aici
Consolidare a cresterii importului de sisteme pentru tamplarie
Analiza datelor statistice din anul 2011 reflecta faptul ca procesul de recuperare a pierderilor in ceea ce priveste consumul de materiale pe piata de tamplarie termoizolanta s-a mentinut la aceiasi parametri ca in precedentele 12 luni, dar trebuie avut in vedere faptul ca, dupa scaderea fara precedent a livrarilor, consemnata in intervalul octombrie 2008-decembrie 2009, a urmat un an in care importurile de sisteme, feronerie si sticla s-au majorat cu numai 1,95%, la… milioane de euro, fata de cele… milioane de euro din 2009. La nivelul lui 2011, rezultatele centralizate de INS reflecta o valoare de… milioane de euro (+3,63%), ceea ce denota faptul ca problemele generate de criza economica mondiala nu au mai avut aceleasi impact asupra bransei, care s-a adaptat la conditiile curente ale pietei din Romania. Cu toate acestea, chiar daca previziunile initiale au fost infirmate (datele INS aflandu-se in marja acceptata de eroare de +/-5%), situatia s-a datorat aproape exclusiv reducerii drastice a livrarilor din trimestrul al patrulea, deoarece informatiile valabile la 30 septembrie 2011 indicau o rata de crestere de 7%, care ar fi putut ajunge la circa 10% la finele anului trecut. Daca se ia insa in considerare o viziune realista, potrivit careia contractia vanzarilor totale de tamplarie si fatade din intervalul 2009-2010 ar fi depasit un nivel cumulat de 60% in raport cu nivelul evaluat la un miliard de euro (inainte de inceperea recesiunii), se observa ca orice crestere succesiva a importurilor, aflata sub nivelul de 5%, nu aduce o tendinta ascendenta sustenabila in bransa, ci doar o mentine in marje ce permit supravietuirea firmelor specializate. La o analiza sumara, volumul importurilor de sisteme din PVC/aluminiu si al celor de feronerie continua sa se situeze (cu toate eforturile de redresare) in apropierea nivelului inregistrat in anul 2006, in timp ce – pentru sticla arhitecturala float si Low-E de 4 mm – deprecierea ramane relativ accentuata, valoarea pietei importatorilor fiind aproape similara celei din 2004. Totodata, se observa ca valoarea actuala a importurilor de sisteme s-a diminuat cu 41,39% fata de nivelul inregistrat in anul 2008, din care – in cazul profilelor din PVC/aluminiu si al sistemelor de feronerie – scaderea a fost de 48,66%, in timp ce – pentru sticla arhitecturala – deprecierea respectiva este de 71,55% in raport cu nivelul pietei din ultimul an dinaintea declansarii recesiunii.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme pentru tamplarie (in anul 2011) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari importatoare de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile pentru fiecare componenta, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabele si in diagrame (in cadrul carora se evidentiaza si evolutia pretului mediu al profilelor din PVC/aluminiu, al sistemelor de feronerie si al celui aferent vitrajelor float si Low-E in perioada 2003-2011) constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de ferestre, dupa finalizarea recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme pentru tamplarie va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-89) si analizele statistice la importurile de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
BogArt
ness project
viarom
konsent
VEGO
Arduro
leviatan
noark
ELECTROGRUP
CDS
rigips
EURO BUILD
AED
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
DRS
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
SIGM
SSAB
quadratum
Ubitech
concelex
EDIT-Structural
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<