Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - INFO-Sisteme de Tamplarie - Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie - 9 luni 2011

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie - 9 luni 2011

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie - 9 luni 2011
Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie - 9 luni 2011
PDF, 6 pag. A4
Pret: 98 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 22 dec 2011
Sumar: click aici
Majorare de aproape 7% a importului de sisteme
Analiza datelor statistice din primele noua luni ale anului 2011 reflecta faptul ca s-a amplificat procesul de recuperare a pierderilor in ceea ce priveste consumul de materiale pe piata de tamplarie termoizolanta (dupa ce primele semnale de crestere, cu 4,33%, au fost consemnate in intervalul similar din 2010). Totusi, bransa de ferestre continua sa fie influentata major de scaderea fara precedent a livrarilor, consemnata in intervalul octombrie 2008-decembrie 2009, iar tendintele economice actuale sunt extrem de incerte si fac posibila aparitia unor noi probleme atat in Romania, cat si pe plan european. Rezultatele cu privire la importurile de sisteme de profile, feronerie si sticla arhitecturala de toate dimensiunile - float, Low-E, mata, securizata si colorata (care s-au majorat cu 6,98%, la… milioane de euro, fata de primele trei trimestre din 2010, cand s-au consemnat valori de… milioane de euro) releva faptul ca amploarea impactului recesiunii, precum si fragilitatea relansarii economice in unele sectoare de activitate nu au mai influentat la fel de puternic firmele specializate in domeniul tamplariei ca in primii doi ani de recesiune. Efectuand o analiza sumara, se observa ca volumul importurilor de sisteme din PVC/aluminiu, al celor de feronerie si de sticla arhitecturala se situeaza si in continuare la o cota de 58,08% din nivelul inregistrat in primele noua luni ale anului 2008 (respectiv… milioane de euro), in timp ce - pentru domeniul vitrajelor – deprecierea moderata plaseaza importul la o cota de 70% din nivelul specific primelor noua luni ale ultimului an de dinaintea declansarii recesiunii. Desi starea de incertitudine economica persista, iar specialistii bransei indica alte fluctuatii ale livrarilor, aceste premise nefavorabile nu vor presupune inca o diminuare a importurilor. Asertiunea este sustinuta tocmai de analiza structurii actuale a livrarilor de materiale din strainatate, care tine cont de modificarea cerintelor clientilor, precum si de schimbarile observate pe piata constructiilor. De aceea, nu este surprinzator faptul ca rata actuala de majorare este sustinuta cu precadere de importul de profile din aluminiu, utilizate mai ales la cladirile din sectorul nerezidential, care constituie acum principalul factor motor al pietei.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme pentru tamplarie (in primele noua luni ale anului 2011) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari importatoare de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile pentru fiecare componenta, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabele si in diagrame (in cadrul carora se evidentiaza si evolutia pretului mediu al profilelor din PVC/aluminiu, al sistemelor de feronerie si al celui aferent vitrajelor float si Low-E in perioada 2003-2011) constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de ferestre, dupa finalizarea recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme pentru tamplarie va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-87) si analizele statistice la importurile de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Ubitech
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
viarom
SIGM
theda mar
BogArt
concelex
CDS
MAKITA
SSAB
quadratum
EDIT-Structural
konsent
leviatan
siniat
Arduro
ness project
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander