Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - ANALIZA - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de caramida, BCA si prefabricate din beton pe anul 2011

Analiza pietei de caramida, BCA si prefabricate din beton pe anul 2011
Analiza pietei de caramida, BCA si prefabricate din beton pe anul 2011
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: MATERIALE PENTRU ZIDARIE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 31 mai 2011
Sumar: click aici
Previziuni incerte in domeniul materialelor pentru zidarie
Piata materialelor pentru zidarie - caramida si BCA - a inregistrat, in cei doi ani de recesiune economica - o contractie de pana la 50% a activitatii, pentru 2011 fiind estimate scaderi de maximum 10% fata de nivelul din 2010. Avand in vedere faptul ca piata de caramida a fost evaluata, anul trecut, la 120 milioane de euro, iar cea de BCA la circa 110 milioane de euro, se poate concluziona faptul ca segmentul materialelor pentru zidarie s-ar putea cifra la 210 milioane de euro in acest an. Potrivit managerilor celor mai importante societati din domeniu, sectorul specific ar putea stagna, in 2011, la nivelul anului trecut, numai daca vor fi incepute proiecte imobiliare de anvergura, in conditiile in care nu au fost, inca, anuntate investitii semnificative. Productia de materiale de zidarie a fost evaluata la 3,64 milioane de metri cubi, fiind divizata in mod egal intre furnizorii de caramida si cei de BCA. O evolutie similara va fi observata si pe piata prefabricatelor din beton. Activitatea companiilor furnizoare de caramida si BCA este depedenta in mod direct de evolutia sectorului constructiilor, iar previziunile negative pentru acest an sunt conforme semnalelor potrivit carora 2011 va fi, in continuare, o perioada dificila in ansamblu. Din punct de vedere al preturilor practicate pe piata, trendul descendent al acestora a continuat si in 2010, generand o competitie acuta, care a avut efecte negative asupra calitatii materialelor, respectiv la nivelul utilizatorilor finali, iar marile companii, in principal cele care nu au renuntat la calitate in favoarea ieftinirii produselor, au inregistrat reduceri importante ale vanzarilor. Un alt factor care a influentat pretul materialelor pentru zidarie a fost reprezentat de acumularea de stocuri, unele societati fiind nevoite sa opreasca temporar productia anumitor linii, cu precadere in primele luni ale anului, cand factorul sezonier a fost resimtit cel mai acut. Pentru 2011 se estimeaza o usoara crestere a preturilor, pe fondul scumpirii materiilor prime, a costului energiei si a combustibililor utilizati in productie si transport. Pentru revigorarea economiei si, implicit, a sectorului constructiilor si materialelor de zidarie, managerii firmelor sunt de parere ca este nevoie de deblocarea finantarilor, incurajarea consumului, de alocarea de fonduri pentru infrastructura si de implementarea unor programe eficiente si coerente de sustinere a investitiilor publice si private.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Wienerberger, Ceramica Iasi, Siceram, Forever Pipe, Xella Baustoffe, Macon, Prefab, Build Corp Prefabricate, Sercons, ACI Cluj, Ergon Concrete International, Alconep, Macofil, Asa Cons, Tehton, SW Umwelttechnik si altele. Totodata, sunt disponibile informatii furnizate de Patronatul Societatilor de Constructii (PSC), Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR), Asociatia Producatorilor de BCA din Romania (Pro BCA) etc.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de caramida, BCA si elemente prefabricate din beton va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2012.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
ERBASU CONSTRUCT
ness project
Acvatot 2019
leviatan
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
MAKITA
quadratum
EDIT-Structural
theda mar
noark
viarom
siniat
rigips
CDS
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander