Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza pietei de caramida si BCA pe anul 2017

Analiza pietei de caramida si BCA pe anul 2017
Analiza pietei de caramida si BCA pe anul 2017
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: MATERIALE PENTRU ZIDARIE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 05 iul 2017
Sumar: click aici
Cresterea pietei rezidentiale favorizeaza vanzarile de caramida si BCA
Piata nationala de elemente de zidarie (caramida si BCA) s-a stabilizat la circa 170-180 milioane de euro anul trecut, potrivit datelor companiilor din domeniu. In cazul livrarilor de caramida, acestea au avansat cu circa 9%, pana la un volum de aproximativ 2,5 milioane de metri cubi si la o valoare de circa 90 milioane de euro, in timp ce principalii cinci producatori au fabricat BCA in valoare de circa 80 milioane de euro anul trecut. In ansamblu, previziunile pentru 2017 sunt pozitive, in contextul in care piata constructiilor rezidentiale, principalul beneficiar al acestor tipuri de produse, se inscrie pe un trend ascendent puternic. In 2016, imediat dupa alegerile locale, s-a observat o scadere a numarului autorizatiilor de construire emise, cauzata de blocarea activitatilor in primarii si schimbarile din comisiile de urbanism. In 2017, dupa primele trei luni, activitatea a revenit la normal si se poate vedea ca pierderile au fost, in mare parte, recuperate, context in care perspectivele pentru anul in curs se mentin favorabile. In total, pe piata locala a materialelor pentru zidarie sunt active 15-16 companii, care au raportat in 2016 o cifra totala de afaceri de aproximativ 1,21 miliarde lei (circa 265 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 7% fata de nivelul de 1,13 miliarde lei din 2015. Rezultatele acestor companii reflecta evolutia sectoarelor respective de activitate, in ultimii doi ani. Trebuie precizat, insa, ca rezultatele multora dintre aceste companii includ si alte activitati conexe productiei de blocuri din caramida si BCA.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Prefab SA, Wienerberger, Cemacon, Brikston Construction Solutions SA si altele. Totodata, sunt disponibile informatii furnizate de alti operatori ai pietei, respectiv de Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA (Pro BCA). 
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de caramida, BCA si elemente prefabricate va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2018.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
concelex
theda mar
SSAB
BogArt
ness project
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
viarom
konsent
Acvatot 2019
CDS
Arduro
quadratum
Ubitech
noark
siniat
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander