Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - ANALIZA - Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2022

Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2022
Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2022
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 ( 48 ) EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SISTEME DE IZOLATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 27 oct 2022
Sumar: click aici
Avant pe piata izolatiilor: peste 2,8 miliarde euro, prin Valul Renovarii
Piata sistemelor de termoizolatii din Romania, evaluata la peste 360 de milioane de euro in 2021, isi mentine tendinta de crestere inregistrata in ultimii ani, evolutia prognozata pentru perioada urmatoare fiind, in medie, de 5%-6% pe an, ca volum, potrivit producatorilor si furnizorilor de materiale. Valoric, poate fi prognozata o crestere mai accelerata, avand in vedere inflatia care afecteaza intreaga economie, dar si perspectivele de majorare a cererii in contextul standardelor de eficienta energetica impuse la nivel european si al unei viitoare nevoi de reconstructie a Ucrainei, dupa incheierea conflictului militar. Totodata, scumpirea accelerata a preturilor la energie determina populatia sa se orienteze catre izolarea locuintelor, furnizorii de materiale specifice indicand deja faptul ca beneficiarii sunt mult mai bine informati si aleg produse cu performante din ce in ce mai bune. Potrivit datelor disponibile pe piata, circa 80% din cladirile din Romania necesita izolare. Multe proiecte sunt deja in implementare, dar este nevoie de o accelerare semnificativa a acestui ritm, ce nu se poate realiza fara sprijinul autoritatilor, insa perspectivele sunt bune. Numai prin programul "Valul Renovarii", ce va beneficia de finantare din PNRR, Guvernul isi propune sa eficientizeze energetic cel putin 4.333 de cladiri, din care 2.700 sunt publice, iar restul blocuri de locuinte. Investitiile totale alocate vor depasi 2,8 miliarde euro.
Potrivit datelor din domeniu, livrarile de sisteme pentru termoizolatii din Romania s-au apropiat de o valoare anuala de circa 360 de milioane de euro in 2021, in crestere cu 47% fata de nivelul din 2020, din care circa 100 de milioane de euro reprezinta livrarile de polistiren expandat, aproximativ 100 de milioane de euro, cele de vata minerala de sticla si circa 80 de milioane de euro, livrarile de vata minerala bazaltica, acestea fiind principalele materiale utilizate pentru izolarea cladirilor.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata sistemelor pentru termoizolatii.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de materiale pentru izolare va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Ubitech
CDS
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
grundfos
FRONTALE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
viarom
leviatan
strabag nivel 1
noark
rigips
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica