Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza pietei de usi de interior & exterior 2022

Analiza pietei de usi de interior & exterior 2022
Analiza pietei de usi de interior & exterior 2022
PDF, 5 pagini A4
Pret: 18 ( 48 ) EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: USI DE INTERIOR, EXTERIOR & METALICE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 20 sep 2022
Sumar: click aici
Afaceri fluctuante pentru producatorii si furnizorii de usi
Pe fondul intensificarii graduale a efectelor conflictului militar din Ucraina (in continuarea pandemiei de Covid-19), dar care nu au avut deocamdata un impact negativ asupra trendului de recuperare din domeniu, bransa fabricantilor si furnizorilor/ distribuitorilor de usi de interior/exterior a urmat si continua sa parcurga o tendinta asemanatoare celei specifice pietei nationale de tamplarie termoizolanta (pentru care s-a raportat inca o ascensiune in 2021). Domeniul continua sa depinda si de situatia sectorului de constructii imobiliare, ce a consemnat o dinamica relativ optima anul trecut (cu unele fluctuatii) si o crestere destul de puternica in primul trimestru a.c. Cu toate acestea, exista mai multi factori de risc, precum si o serie de probleme greu de solutionat, cum ar fi sincopele de aprovizionare a materiei prime, scumpirea excesiva a cotatiilor (mai ales la energie), destabilizarea cursului de schimb valutar (moneda americana a ajuns la paritate sau chiar peste euro), lipsa fortei de munca, blocajul exportului si derularea cu dificultate a livrarilor pe pietele externe, posibila criza energetica din Europa, destabilizarea industriei din Germania si Franta etc. Un aspect benefic, insa, este faptul ca numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri a scazut nesemnificativ deocamdata, insa, in acest caz, o eventuala sincopa a cererii se va remarca pe termen mediu.
Dupa cum se cunoaste, pentru societatile active pe piata usilor de interior/ exterior, semestrul al doilea al fiecarui an reprezinta, de obicei, momentul propice pentru livrari, constituind perioada in care noile cladiri sau cele supuse reabilitarii sunt aproape definitivate si prevazute cu ansambluri de usi. In acest sens, indiferent de dinamica livrarilor de ferestre, piata autohtona de usi depinde, mai degraba, de evolutia altor indicatori macroeconomici, dintre care se distinge situatia actualizata a autorizatiilor de construire din mediul rezidential, ce are o importanta majora in ceea ce priveste conturarea perspectivelor domeniului diverselor categorii de usi. In intervalul ianuarie-iulie a.c. s-au eliberat 26.577 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu -9,4% fata de aceeasi perioada din 2021, anuntand o perioada de scadere a comenzilor de usi rezidentiale.
 
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Pentru sectorul usilor de interior si/sau exterior sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din bransa.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de usi de interior/exterior va fi disponibila in trimestrul al treilea al anului 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
quadratum
concelex
SIGM
EDIT-Structural
rigips
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Arduro
viarom
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
noark
CDS
MAKITA
SSAB
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
konsent
ness project
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander