Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Revista Fereastra editia nr. 174 (Mai 2023)

Revista Fereastra editia nr. 174 (Mai 2023)
Revista Fereastra editia nr. 174 (Mai 2023)
PDF, 63 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 31 mai 2023
Sumar: click aici
ACTUALITATE | NEWS
PPTT: Adunarea Generala a Membrilor a prilejuit modificari ale statutului
PPTT: The General Assembly of Members made changes to the statute
 
ANALIZA | ANALYSIS
Reorientare a pietei de tamplarie catre sectoarele de renovari si reabilitari
Reorientation of the fenestration market to renovation projects
Impactul brandingului asupra dezvoltarii, pe piata sistemelor de tamplarie
Branding and its impact on development in the joinery systems market
Marcile romanesti de tamplarie pot castiga renume pe plan european
Romanian joinery brands can gain European reputation
 
OPINII | INTERVIEW
GEPLAST: Planul de dezvoltare pe termen mediu vizeaza mai multe domenii
GEPLAST: Medium-term strategy aims multiple fields
MKS: Cifra de afaceri de 1,8 milioane de euro, inregistrata in 2022
MKS: Revenues of 1.8 million Euro, in 2022
ANTARIA deruleaza multiple proiecte de investitii in vederea extinderii
ANTARIA develops multiple investment to extend its activity
AKERO INDUSTRY: Investitii in digitalizare, planificate pentru acest an
AKERO INDUSTRY: Funds for digitalization, programed for 2023
TERMOEXPRESS livreaza la export peste 85% din productia de tamplarie
TERMOEXPRESS delivers 85% of production over the borders
 
PRODUSE DE TOP | TOP PRODUCTS
Aproape 200.000 de experti au testat inovatiile de la Bau - München
Almost 200,000 experts tested the innovations from Bau - Munich
EDGETECH: Distantieri flexibili, pentru eficientizarea productiei de geam termoizolant
EDGETECH: Flexible spacers, more efficiency in IGU manufacture
SIDERISE - solutii certificate de securitate la incendiu, prin Proventuss
SIDERISE - certified solution for fire safety, by Proventusss
Sistemele antipanica DOM indeplinesc cele mai ridicate norme
Anti panic systems from DOM at the highest technical level
ROTO SAFE A/ROTO SAFE E: Sisteme flexibile de inchidere multipunct
ROTO SAFE A/ROTO SAFE E: Flexible multipoint locking systems
TSV THERMO GREEN, accesorii de tamplarie din PET reciclat de la Grup PM
TSV THERMO GREEN, joinery ancillaries made from recycled PET, from Grup PM
 
CONSULTANTA | TECHNICAL FEATURE
McKinsey - plan de decarbonizare a industriei aluminiului la cost minim
McKinsey - methods to decarbonize the aluminum industry at minimum cost
Eficientizarea energetica, de la sticla Low-E la foliile termocromice CLC
Energy efficiency, from Low-E glass to CLC thermochromic foils
Structurile de fatade si atenuarea riscurilor seismice aferente acestora
New façade structures and mitigation of seismic related risks
 
TOP 500 | TOP 500
Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant din Romania 2023
Romanian thermal insulating joinery and IGU producers in 2023
 
INDEX PRODUCATORI | PRODUCERS INDEX
INDEX FURNIZORI | SUPPLIERS INDEX
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Editia Mai 2023 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala Analiza pietei de tamplarie si fatade cortina - perspective pentru 2023-2027, precum si dezvoltarea conceptului de branding pe piata nationala de profil. Inca din primele articole, se propune o analiza atenta asupra impactului pe care il au inflatia si prelungirea razboiului din Ucraina asupra pietei de ferestre, care a fost printre cele mai afectate segmente ale domeniului de constructii si in perioada pandemiei, avand in vedere dependenta companiilor de exporturi. Sunt evidentiate aspecte legate de evolutia exporturilor si a importurilor, date generale de context referitoare la evolutia pietei de constructii in 2023-2026, precum si estimari referitoare la perspectivele de evolutie a pietei locale de ferestre si usi pe termen scurt si mediu, care se estimeaza ca se va reorienta catre sectoarele de renovare si reabilitare, dar si catre proiectele de cladiri publice, avand in vedere perspectivele de finantare disponibile.
Informatii suplimentare:
Primul material al revistei este reprezentat de un Reportaj realizat in urma primei conferinte din acest an organizata de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), desfasurata sub titulatura "Ziua producatorilor si montatorilor de tamplarie, vitraje izolante si fatade". La evenimentul aflat la cea de-a cincea editie si care a fost sustinut de companii precum Akukönigstahl, Aluprof System Romania, Reynaers, Kadra si Proventuss, au participat peste 70 de experti din domeniu, care vreme de cinci ore au beneficiat de o serie de informari tehnice pe teme de actualitate. Subiectele abordate cu aceasta ocazie au fost multiple si au vizat, printre altele: solutii modulare pentru neutralitate climatica, automatizari pentru ferestre de dimensiuni mari, perspective si provocari in domeniul normelor NZEB, oportunitati de finantare din fonduri europene, provocari in implementarea reformelor prevazute in PNRR, solutii moderne de sigilare, noutati prezentate cu ocazia targului Bau, de la München - Germania.
 
Revista continua cu un material pe larg publicate la rubrica de Analiza, un studiu realizat de redactia revistei Fereastra pe tema perspectivelor de dezvoltare a pietei in perioada 2023-2027, in contextul actual. Materialul include cele mai recente estimari ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP) privind evolutia sectorului de constructii, cu accent pe lucrarile la cladiri, date despre importurile si exporturile de tamplarie termoizolanta si previziuni privind evolutia generala a pietei.
 
In continuare, la rubrica Produse de Top, editia Mai 2023 a revistei Fereastra include un reportaj realizat in urma targului de constructii Bau - München, care a revenit in forta dupa mai mult de 3 ani de pauza. In contextul in care dezechilibrele geopolitice si militare induc in continuare multa incertitudine, manifestarea din capitala Bavariei a reusit sa-si redobandeasca prestigiul construit in multe decenii de existenta si sa prilejuiasca din nou intalnirea celor mai importanti experti din domeniu, nerabdatori sa comunice rezultatele cercetarilor recente sau sa se informeze in legatura cu cele mai interesante inovatii. Organizat la cateva luni de la semiesecul reprezentat de Fensterbau Frontale 2022, justificat insa in mod obiectiv atat de perioada nepotrivita de organizare, cat si de impactul nedorit al unei crize sanitare inca nefinalizate, evenimentul a ilustrat cat se poate de elocvent faptul ca platformele directe de prezentare reprezinta inca principalul instrument de comunicare dintr-o ramura industriala care va avea, cel mai probabil, un rol hotarator in dezvoltarea economica a deceniilor urmatoare, axata pe trendurile de sustenabilitate si digitalizare. Aproximativ 190.000 de vizitatori au trecut pragul centrului specializat din München pentru a se informa despre inovatiile prezentate de cei 2.260 de expozanti din 49 de tari.
 
In paginile urmatoare, editia include un nou material de Analiza, de aceasta data asupra impactului pe care il are brandingul asupra dezvoltarii businessurilor nationale de tamplarie termoizolanta. Managementul marcii, privit ca o disciplina distincta a specializarii de marketing, constituie probabil unul dintre atributele definitorii ale economiei de piata. Daca in acest sistem, capitalul este, in esenta, fundamentul afacerii, forta motrice care pune in miscare toate operatiunile, brandingul reprezinta, intr-o perceptie plastica, "haina" pe care produsele fabricate o imbraca pentru a se prezenta in fata clientilor. Practic, cele doua componente, alaturi de altele la fel de importante, daca ar fi mentionate, de exemplu, doar politica de investitii, cea de distributie sau de produs, sunt subordonate, la limita, aceluiasi scop, legat de caracterul lucrativ al oricarei intreprinderi comerciale - si anume castigul. Daca procesele sunt mai clar scalabile si cuantificabile in cazul partilor tangibile ale activitatii, lucrurile stau complet diferit atunci cand vine vorba despre o componenta cu o puternica latura figurativa, cum este marca. Provocarea masurarii eficientei sale este o preocupare constanta pentru factorii de decizie, iar abordarile difera in functie de tipul activitatii, cultura organizationala, traditie, experienta etc. Analiza pietei de branding in domeniul tamplariei termoizolante continua cu un alt material, referitor la dezvoltarea marcilor romanesti de profil, care au potentialul de a castiga renume la nivel european. Datele din deschiderea materialului sunt completate cu declaratii ale reprezentantilor principalelor marci locale de tamplarie termoizolanta.
 
Rubrica de Consultanta include trei articole tehnice. Primul dintre acestea se refera la decarbonizarea industriei aluminiului la cost minim, realizat pe baza cercetarilor si studiilor efectuate de McKinsey. Cel de-al doilea material de la aceasta sectiune se refera la eficientizarea energetica - de la sticla Low-E la foliile termocromice CLC, iar cel de-al treilea, la structurile de fatade si atenuarea riscurilor seismice aferente acestora.
 
Editia se incheie cu TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant 2023. Pe 3 pagini sunt listate cele 500 de societati incluse in analiza, care au realizat afaceri medii de circa 978 milioane de euro in intervalul 2019-2021, reprezentand 94% din piata de profil.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
Ubitech
MAKITA
viarom
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
concelex
noark
rigips
leviatan
strabag nivel 1
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander