Agenda Constructiilor
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Accenture ajuta firmele locale din domeniul industrial sa treaca in era digitala
Accenture ajuta firmele locale din domeniul industrial sa treaca in era digitala
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 13 Mai 2022 10:58
Accenture, companie globala de servicii profesionale lider in domenii precum digital, cloud si securitate, a inaugurat un nou sediu in Cluj. Angajatii fac parte din divizia Industry X, responsabila cu dezvoltarea de software industrial in domenii precum cai ferate, auto si productie. Investitia in noul sediu se ridica la aproximativ 1,5 milioane de dolari.
Divizia Industry X numara circa 900 de angajati in Romania, in Timisoara, Targu Mures si Cluj. In total, in Romania, Accenture are peste 4.000 de angajati care livreaza servicii in domenii precum digital, cloud si securitate. Angajatii Accenture sunt implicati in proiecte pentru companii importante din intreaga lume, lucrand pentru 89 dintre companiile din topul Fortune Global 100.
“Industry X se refera atat la realizarea actualei revolutii industriale, cat si la pregatirea celei viitoare. Cu fiecare dintre aceste revolutii, industria devine mai sigura si mai eficienta. Ne bucuram sa le putem oferi angajatiilor nostri un spatiu de lucru care sa corespunda nevoilor lor si ne dorim sa conducem urmatorul val de transformare digitala pentru clientii nostri, trecand la afaceri mai prietenoase cu mediul si mai responsabile”, a declarat Gy├Ârgy Birtolon, managing director Industry X Romania.
Centrul de Excelenta si Inovare de la Cluj este reponsabil pentru unele dintre cele mai importante proiecte de digitalizare industriala.
In productie, digitalizarea inseamna, printre altele, echiparea fabricilor cu senzori care colecteaza, transmit si interpreteaza date in timp real. Companiile pot avea astfel o imagine clara a proceselor lor industriale, asigurand identificarea potentialelor probleme inainte de aparitia acestora. Expertii de la Accenture s-au ocupat de digitalizarea fabricii de masini de spalat Arctic de la Ulmi, iar aceasta a fost inclusa de Forumul Economic Mondial pe lista „Lighthouse Network” a celor mai avansate fabrici din lume care au adoptat tehnologiile Industry 4.0.
In domeniul auto, solutiile Accenture realizate la Cluj contribuie la dezvoltarea viitoarelor platforme electrice pentru automobile pentru marii producatori de pe ambele maluri ale Atlanticului. Obiectivul principal este de a reduce consumul de energie si amprenta de carbon folosind analiza datelor si tehnologiile de comunicare de ultima generatie. In privinta cailor ferate, solutiile Accenture permit ca sistemul feroviar sa functioneze mai bine in folosul societatii, intr-un mod durabil si accesibil. In prezent sunt multe trenuri care opereaza fara conductor, iar in viitor toate vor fi autonome, iar pentru a realiza acest lucru, echipele Accenture folosesc tehnologii precum Cloud, Analytics si Inteligenta Artificiala.
Noul birou Accenture din Cluj, aflat in cladirea Hexagon Offices, are o suprafata de 2.000 mp, desfasurata pe 2 etaje (3 si 4). Noul spatiu a fost amenajat astfel incat sa incurajeze colaborarea si socializarea. Angajatii beneficiaza de mai multe spatii de relaxare, sala de jocuri, cafenea, sala de inovare si zone de testare. Exista, de asemenea, spatii ideale pentru convorbiri scurte sau conversatii private (phonebooth), sali de masaj si dusuri. Noul spatiu poate gazdui 50% dintre angajatii centrului, iar acestia au la dispozitie un sistem de rezervare a locurilor atunci cand au nevoie sa lucreze de la birou.
 
AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
BMI_Icopal
leviatan
Ubitech
viarom
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu