Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Iulie 2021
wienberger
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BIM, instrument vital in reducerea amprentei de carbon in sectorul constructiilor
BIM, instrument vital in reducerea amprentei de carbon in sectorul constructiilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Cosmin Dincu 31 Ian 2020 06:41
In cadrul unei vaste analize a expertilor implicati in proiectul Buildup, sustinut de Comisia Europeana, despre rolul BIM in sectorul constructiilor, se arata ca, fiind o tehnologie durabila de sustinere a energiei, BIM reprezinta un instrument vital pentru reducerea amprentei de carbon in sectorul constructiilor.
BIM este astfel coloana vertebrala a noului mod „informat” de lucru in sectorul constructiilor, declansat si vizat de digitalizare, precum si capabil de a gestiona „continutul energetic complet” al constructiei. Acesta este impactul BIM pe care Comisia Europeana l-a sprijinit si promovat si pentru care CE a dezvoltat mai multe politici si initiative care vizeaza promovarea digitalizarii in sectorul constructiilor. Acestea includ, printre altele, strategia pentru competitivitatea durabila a sectorului constructiilor si a intreprinderilor sale (2012), grupul de activitati BIM al UE si viitoarea platforma de constructie digitala a UE.
„Utilizand capacitatea sectorului constructiilor, multe tari pot reduce ratele de emisii din punct de vedere al costurilor si pot realiza economii de energie de peste 30%”, conform Programului Natiunilor Unite pentru Mediu, pe care CE si-l insuseste ca principiu.
Digitalizarea si utilizarea BIM in sectorul constructiilor se afla inca la inceput, in unele regiuni ale Europei. Calatoria digitala folosind BIM va genera utilizari si progrese in cunoasterea ampla a datelor, folosirea acestora si a rezultatelor obtinute, prin implementarea de competente energetice sustenabile.
Acum este momentul pentru implementarea digitalizarii in sectorul constructiilor, pentru a reduce proactiv si eficient amprenta de carbon si impactul asupra mediului al constructiilor! BIM furnizeaza datele pentru consumul de energie al unei cladiri. Aceste date pot fi apoi utilizate ca informatii pentru a lua decizii in cunostinta de cauza cu privire la modul de gestionare optima a intregului ciclu energetic al unei cladiri, se mai arata in raportul Buildup.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTgamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti
hidroplasto
hidroplasto
CELCO 2020
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere