Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Bitdefender: 51% dintre companii vor investi suplimentar in securitate informatica
Bitdefender: 51% dintre companii vor investi suplimentar in securitate informatica
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 01 Oct 2020 05:18
71% dintre directorii de securitate IT sustin ca razboiul cibernetic este o amenintare reala pentru compania in care lucreaza, insa doar unul din cinci recunoaste ca nu are inca o strategie clara de a limita acest risc, arata un studiu global al Bitdefender.
Jumatate dintre respondenti spun ca se asteapta ca razboiul informatic sa produca un impact vizibil in economie in urmatoarele 12 luni, de aceea lucreaza la o strategie care sa limiteze consecintele negative asupra companiei, in cazul unui potential conflict in spatiul cibernetic.
Atacurile cibernetice avansate urmaresc obtinerea de avantaje fata de alte tari si vizeaza mai ales accesul la informatii privilegiate si la proprietate intelectuala si la organizatii si sisteme cu rol strategic in siguranta nationala, precum servicii de utilitati si la alte infrastructuri critice. De interes pentru un actor strain poate fi si manipularea opiniei publice in anumite directii pentru influentarea alegerilor, asa cum s-a mai intamplat in SUA si Europa. Marile companii sunt tinte directe ale razboiului informatic intrucat, dincolo de importanta in economie, detin si date sensibile care se pot transforma intr-un plus semnificativ pentru competitorii acestora din alte tari.
Studiul mai arata ca 51% dintre directorii de securitate IT vor sa investeasca suplimentar in securitate informatica si urmaresc sa convinga conducerile companiilor despre riscurile la care se expun si potentialele consecinte ale unui atac devastator.
"Dupa sol, aer, apa si spatiu, sectorul informatic este noul teritoriu unde statele se lupta pentru suprematie. Atacurile sunt derulate de grupari formate din cei mai buni specialisti in domeniu si necesita investitii semnificative din partea fiecarui stat. Beneficiile unor operatiuni de succes pot fi insa uriase cand indeplinesc obiectivele vizate si se pot cuantifica in castiguri in bani, influenta sau in prejudicii create entitatilor atacate", spune Liviu Arsene, specialist in securitate informatica la Bitdefender.
Printre temerile angajatilor din companii se numara si ascensiunea ransomware, amenintare informatica ce blocheaza accesul la anumite date si ofera deblocarea in schimbul unei recompense. Jumatate au observat o intensificare a activitatii ransomware pe durata pandemiei, iar trei sferturi se asteapta la o crestere si in urmatorul an. In lipsa unor masuri de protectie eficiente, unul din doi directori de securitate IT spune ca firma unde lucreaza ar plati recompensa ceruta de catre atacatori in eventualitatea unei infectari pentru a redobandi accesul la datele blocate sau a impiedica dezvaluirea acestora catre public, contrar recomandarilor specialistilor de a nu finanta grupari de criminalitate informatica.
***
Studiul a fost realizat in mai 2020 prin chestionar online si e-mail, de catre Saphio Research pentru Bitdefender, pe un esantion reprezentativ de 6.700 de profesionisti in securitate informatica din companii cu peste 10.000 de angajati si activitate in SUA, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda, Germania, Franta, Italia, Spania, Danemarca si Suedia.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
rigips
hilti
hidroplasto
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere