Agenda Constructiilor
Duminica, 03 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITSoftware: Controlul materialelor de constructii pe santier poate fi gestionat usor
BITSoftware: Controlul materialelor de constructii pe santier poate fi gestionat usor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 20 Iun 2022 10:47
Materialele de constructii nu doar ca sunt esentiale, ci sunt necesare in cantitati foarte mari, de ordinul tonelor, ceea ce face complicata aprovizionarea (la timp si la un cost decent, care sa permita firmelor de constructii sa-si mentina marja de profit fara sa afecteze portofelul cumparatorului), mai ales in conditiile actuale ale crizei de materiale de constructii.
Pandemia si blocajele aparute in lanturile de distributie au accentuat o provocare veche pentru companiile de constructii: aprovizionarea cu materii prime. In acest context, tot mai multe companii considera implementarea unui sistem ERP singura solutie pentru alinierea comenzilor de la clienti cu disponibilitatea stocurilor si planificarea si automatizarea procesului de aprovizionare.
Nu e o noutate, si pana acum consumul de materiale pe santier trebuia controlat, dar in conditiile actuale cu toate aceste provocari, nevoia de control este si mai mare. Este clar, nu putem influenta nici lantul de aprovizionare, nici pretul de achizitie, dar va putem oferi solutia software care va ajuta sa faceti aprovizionarea la timp pentru santierele si proiectele de constructii pe care le aveti in derulare si sa mentineti un control riguros al tuturor materialelor consumate pe proiect, faze, subfaze si activitati, astfel incat sa minimizati la maximum pierderile.
 
Optimizarea aprovizionarii cu materiale de constructii
SocrateERP ofera o mana de ajutor companiilor de constructii, prin capacitatea de aliniere a contractelor cu aprovizionarea si disponibilitatea stocurilor pentru o derulare eficienta a proiectelor de constructii.
Utilizarea solutiei SocrateERP duce la automatizarea acestui proces si la eliminarea sincopelor. Cheia o reprezinta capacitatea de colectare si corelarea datelor si integrarea acestora intr-un flux coerent de la vanzare, aprovizionarea cu materii prime, executia lucrarii si pana la livrarea proiectului catre client.
Pentru fiecare proiect de constructii in parte, se realizeaza un necesar de materiale divizat pe faze, subfaze si activitati, in baza caruia se cauta cele mai bune oferte si se fac comenzi furnizor. In cazul in care faceti aprovizionare la un loc pentru toate santierele si proiectele pe care le aveti in derulare, la momentul receptiei, SocrateERP va permite sa faceti rezervare de materiale pe proiecte, faze si subfaze, astfel incat sa nu puteti utiliza anumite materiale decat pentru proiectul/faza/subfaza alocata in sistem.
 
Controlul consumurilor de materiale de constructii pe santier
De cele mai multe ori, santierele nu beneficiaza de un depozit de materiale, astfel ca seful de santier este nevoit sa comande materiale pentru a se potrivi in mod optim nevoilor, ca sa evite ca materialele sa fie livrate in exces pe santierul proiectului. De asemenea, trebuie sa evite si situatiile in care sa-i lipseasca materialele necesare de pe santier, ca sa nu existe timpi morti si intarzieri in livrarea proiectului de constructii. Un echilibru destul de greu de mentinut fara ajutorul unei solutii software.
Cu ajutorul solutiei SocrateERP, seful de santier poate sa tina evidenta si controlul materialelor/stocurilor prin:
- inregistrarea in evidenta proiectului/fazelor/subfazelor a materialelor si utilajelor livrate de catre furnizori;
- receptia si verificarea materialelor aflate in gestiune;
- inregistrarea cererilor de livrare de materiale catre echipele aflate in santier;
- notificarea periodica in cazul scaderii cantitatii de materiale in stoc;
- raportari cu privire la evidenta materialelor si miscarea acestora in cadrul proiectului.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
* Un material de Alina Rafoi, Marketing and Communications Specialist, la BITSoftware.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
BALTIC
viarom
leviatan
rigips
CDS
grundfos
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
strabag nivel 1
noark
Acvatot 2019
leviatan
Ubitech
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu