Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITTNET GROUP achizitioneaza 20% din compania ceha de training DataScript
BITTNET GROUP achizitioneaza 20% din compania ceha de training DataScript
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 28 Iun 2021 12:56
Bittnet, un grup de companii IT listate pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, anunta achizitionarea a 20% din actiunile unei companii de training in IT din Cehia, DataScript sro de la Moore Academy CZ sro. Aceasta este a doua tranzactie transfrontaliera pentru Bittnet Group, care, in martie 2021, a anuntat achizitionarea a 35% din actiunile Servodata Group, un integrator IT&C cu prezenta pe pietele din Cehia si Slovacia.
„Suntem incantati sa anuntam a doua achizitie transfrontaliera din acest an si, de asemenea, cea de-a doua tranzactie cu partenerii nostri Moore din Cehia. Divizia de training a avut intotdeauna o importanta strategica pentru noi, avand in vedere ca Bittnet a inceput ca o companie de training in IT. In contextul transformarii digitale in curs de desfasurare in intreaga lume, ne asteptam ca tot mai multe companii sa investeasca in educatie, precum si in reconversia angajatilor lor. Potrivit expertilor, aproximativ 40% din locurile de munca existente vor disparea pana in 2030 din cauza digitalizarii, in timp ce deficitul specialistilor in domeniul IT&C va continua sa se adanceasca la nivelul UE in urmatorii ani. Acest context favorabil, asociat cu marje de profit atractive care pot fi realizate in activitatea de training in IT, precum si colaborarea noastra de succes cu Moore Cehia au fost factorii determinanti ai acestei tranzactii. Suntem increzatori ca aceasta achizitie va aduce multe beneficii Bittnet Group si, cel mai important, actionarilor nostri,” a declarat Mihai Logofatu, cofondator Bittnet Group.
Valoarea tranzactiei este de 275.000 euro. Mai mult, Bittnet va investi suplimentar 500.000 euro sub forma de imprumut in urmatorii 3 ani, pe baza proiectelor specifice de dezvoltare ale DataScript. Conform acordului de investitii, incepand cu 2021, DataScript va distribui dividende anuale intr-o proportie maxima de 50% din profit. In 2020, DataScript a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 1 milion de euro si EBITDA de 180.000 de euro.
DataScript are o experienta de 13 ani pe piata din Cehia si este unul dintre cele mai importante centre de training in IT din aceasta tara. Compania opereaza atat in segmentul de furnizare de servicii de training catre clienti corporativi, cat si catre persoane fizice, oferind cursuri in DevOps, RedHat si curriculum-ul Amazon Web Services.
Dupa finalizarea tranzactiei, Bittnet Training, care este lider pe piata de training in IT romaneasca si are in prezent cea mai mare echipa de formatori IT din Romania, se va implica in transferul de cunostinte cu DataScript. Portofoliul de servicii al companiei este complementar cu cel al Bittnet Training, astfel incat sinergii importante pot fi realizate la nivel transfrontalier de catre cele doua companii. Certificarile complementare ale centrului de training DataScript includ, printre altele: Red Hat Alliance Training Partner, Symantec Authorized Education Delivery Partner si Veritas Authorized Training Partner.
DataScript face parte din grupul de consultanta, audit si tehnologie Moore Cehia, detinut de Petr Kymlička si Radovan Hauk. Activitatea Grupul include consultanta si audit, precum si servicii contabile, fiscale, juridice, de formare si educationale, tehnologice si ICT. In 2020, Moore Cehia a raportat o cifra de afaceri consolidata de aproximativ 20 de milioane de euro. Moore Cehia face parte din Moore Global, una dintre cele mai mari retele internationale de audit si consultanta. Dupa finalizarea tranzactiei cu Bittnet Group, Moore va detine 80% din actiunile DataScript sro prin entitatea Moore Academy CZ sro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineVideoConfAC-iulALLBIMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
viarom
MAKITA
leviatan
grundfos
strabag nivel 1
leviatan
rigips
Acvatot 2019
noark
theda mar
BALTIC
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica