Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Iulie 2021
wienberger
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - COLLIERS: Industria imobiliara, in topul pietelor ce vor fi schimbate prin tehnologie
COLLIERS: Industria imobiliara, in topul pietelor ce vor fi schimbate prin tehnologie
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 10 Dec 2019 15:20
Compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania a organizat, in perioada 30 noiembrie - 1 decembrie la sediul firmei, primul Hackathon Colliers, un maraton de programare dedicat diviziei Banking Products a firmei, lider in evaluarea periodica a portofoliilor rezidentiale bancare, in conformitate cu cerintele BNR. 
Echipele participante au fost formate din studenti pasionati de IT si tehnologie, freelanceri si programatori cu peste 5 ani de experienta. Timp de 24 de ore, participantii au lucrat, au invatat, au colaborat, au socializat si, la final, au concurat pentru un contract ferm de colaborare cu firma Colliers.
Principalele provocari ale Hackathon-ului au fost implementarea inteligentei artificiale la nivelul proceselor interne ale companiei si automatizarea lucrului cu baze mari de date.
Pe toata durata evenimentului, participantii au fost asistati de o echipa de mentori din business, care i-au ajutat sa inteleaga cat mai bine specificul pietei rezidentiale din Romania. Departajarea tehnica a solutiilor prezentate a fost asigurata de catre Alexandru Pasarica, doctor in Inginerie Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, si Cristian Badea, co-fondator Sypher, GeCAD si Avangate.
"Se estimeaza ca industria de real estate este in top 3 industrii care vor fi schimbate structural prin tehnologie in urmatorii ani, iar Romania poate beneficia foarte mult de aceasta tendinta. Aproape 100.000 de angajati lucreaza in IT si produc 6% din PIB, iar atat numarul cat si calitatea studentilor din domeniu ne fac sa credem ca se poate si mai mult. Am avut alaturi de noi o comunitate IT foarte talentata, capabila sa vina cu ideile potrivite pentru provocarea lansata de echipa noastra. Ne dorim sa continuam colaborarea cu aceasta comunitate pentru a transforma ceea ce ieri era imposibil in ceva ce maine va fi normal", a declarat Gabriel Blanita, Senior Associate Valuation and Advisory Services in cadrul Colliers.
Primul Hackathon Colliers va fi urmat anul viitor de o serie de evenimente al caror scop este apropierea fata de comunitatea de dezvoltatori IT din Romania, in vederea cresterii gradului de inovatie si tehnologie din sectorul imobiliar.
Colliers International Romania este lider pe piata evaluarilor rezidentiale. In ultimii 3 ani, echipa a evaluat peste 250.000 de proprietati rezidentiale, in valoare de peste 11 miliarde de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTAUTODESKALLBIMgamma_2021VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
hidroplasto
rigips
Acvatot 2019
hidroplasto
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere