Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PlanRadar: Peste 9 miliarde de interactiuni in platforma pentru solutia digitala
PlanRadar: Peste 9 miliarde de interactiuni in platforma pentru solutia digitala
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 28 Mar 2023 15:32
Reprezentantii PlanRadar -solutia digitala Saas pentru constructii si proiecte imobiliare, cu peste 120.000 de utilizatori profesionisti in 65 de piete- s-au intalnit cu partenerii si clientii in cadrul primului eveniment de networking organizat in Romania in acest an.
PlanRadar conecteaza digital toti membrii echipei si ofera acces in timp real la date despre proiect, permitand dezvoltatorilor si furnizorilor sa creasca calitatea, sa reduca costurile si sa realizeze lucrarile mai rapid. Prin conectarea in timp real a intregii echipe - de la managerii de proiect la echipele de pe santier, subcontractori si partile interesate, utilizatorii PlanRadar isi pot spori in mod considerabil eficienta si profitabilitatea.
Prezenti la eveniment, Tudor Popp (Founding Partner REC), Roxana Achim (Head of Design and Project Management TEILOR) si Catalin Podgoreanu (Partner, Operations Director la Brisk Group) au detaliat modul in care tehnologia PlanRadar i-a ajutat sa construiasca corect, durabil si chiar sa isi extinda afacerea.
 
"Am inceput sa utilizam PlanRadar cu multi ani in urma in cadrul unui proiect foarte mare si complex, pe care cred ca nu l-am fi putut realiza in mod corespunzator fara tehnologia PlanRadar, care ne-a ajutat sa urmarim si sa colectam informatii in timp real. Proiectul a constat in evaluare, reonvare si consolidare a 52 de cladiri, iar cantitatea de informatii era uriasa. PlanRadar ne-a ajutat sa finalizam proiectul la timp si sa ne concentram pe urmatoarele, cum ar fi lansarea Hotspot Skyhub anul trecut", declara Tudor Popp, REC.
 
Roxana Achim, TEILOR: "Cunoasteam tehnologia PlanRadar inca de la lansarea in Austria. Ulterior, am folosit platforma in cadrul unor provocari anterioare de angajare in Romania, cu destul succes. TEILOR este un business care a inregistrat o expansiune frumoasa atat pe plan local, cat si international in ultimii 4 ani. Nevoia unei solutii structurate in cadrul departamentului meu a devenit urmatorul pas evident, pentru a continua sa dezvoltam si sa mentinem imaginea brandului in toate cele 65 de magazine pe care le avem in Europa.
PlanRadar a ajutat la dezvoltarea unei solutii cu 2 functii in cadrul platformei, adaptata special pentru a se potrivi cerintelor TEILOR. Am fost foarte multumiti ca integrarea atat pentru monitorizarea intretinerii, cat si a constructiei a durat doar cateva saptamani. Apreciem posibilitatea de a utiliza licente pentru ambele sarcini in cadrul aceluiasi proiect, precum si personalizarea care ne permite sa colectam informatii de la un numar nelimitat de utilizatori in PlanRadar, folosind o interfata foarte usor de utilizat, in timp ce atribuim ulterior sarcini catre mai multi furnizori".
 
Catalin Podgoreanu, Brisk Group: "Folosim PlanRadar din 2018 pentru project management, raportare, achizitii, due diligence, amenajari. Lucram mai usor, comunicam in mod eficient si economisim bani. Suntem foarte incantati de noua functie, Documents’ Management. Ne ajuta foarte mult sa avem o privire de ansamblu asupra lucrarilor si a fluxului de lucru in orice moment, instant de pe telefon."
Beneficiind de o runda de finantare de 69 de milioane de dolari, condusa in comun de Insight Partners si Quadrille Capital, in 2022, PlanRadar a consolidat si extins dimensiunea afacerii prin deschiderea de noi birouri in intreaga lume si cresterea cu 80% a echipei la nivel global.
In paralel, echipa PlanRadar a dezvoltat in continuare produsul (introducand functia PlanRadar Connect, coduri QR, mobile sync) si a ajuns la un numar de peste 9 miliarde de interactiuni in platforma, 14 milioane de imagini incarcate, 8 milioane de tichete deschise, 20 terabyte pe luna trafic de descarcare/incarcare.
Compatibila cu o gama larga de aplicatii din diverse industrii -de la controlul calitatii in constructii la managementul instalatiilor in sectorul auto sau in retail, solutia digitala PlanRadar a primit o serie de distinctii in 2022: Cel mai inovator produs IT de pe piata (Top Builder, Polonia), Retail Tech Provider Award (CEE Retail Award, categoria Inovatie in retail), EY Entrepreneur of the Year Award 2022 (categoria Start-ups).
 
Bojan Petkovic, Country Manager SEE si Romania: "Inovatia face parte din ADN-ul companiei noastre. Actualizam produsul nostru in mod constant si introducem practici care transforma industria constructiilor. Atunci cand am creat PlanRadar, ideea principala a fost de a permite monitorizarea calitatii defectelor din proiectele de constructii si documentarea acestora. In scurt timp, PlanRadar si-a gasit rapid aplicabilitate si in alte domenii, cum ar fi facility management si industria de productie, practic, in toate sferele care necesita crearea unei documentatii de calitate pe teren."
Cu 18 birouri in lume (Australia, Brazilia, Croatia, Republica Ceha, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, Romania, Singapore, Slovacia, Spania, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, SUA, Marea Britanie), PlanRadar este disponibil in 21 de limbi si poate fi utilizat pe toate dispozitivele iOS, Windows, Android.
Pe plan local, PlanRadar si-a dublat echipa, a relocat birourile in Hotspot Skyhub si a incheiat contracte cu REC, Brisk, Alesonor, TEILOR pentru o serie de proiecte de asigurare a conformitatii la incendiu, asistenta tehnica si punere in functiune a cladirilor, due diligence tehnic, management de proiect.
Clienti si parteneri PlanRadar: PrimeKapital, Brisk Group, Rec Immpuls, Lemon Design, Teilor, Alesonor, Blue Projects, Conart, Strabag, Porr, CBRE, Cushman&Wakefield, Bog'Art, Siemens, Colliers, Union Investment, Allianz, Signa, Arcadis, Art Invest, Equans, Spie, WSP, ARUP, PORR etc.
 
man and machinehiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
noark
leviatan
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
CDS
FRONTALE
rigips
leviatan
grundfos
BALTIC

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica