Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Signify: Iluminatul cu LED poate economisi 150 de milioane euro la bugetul statului
Signify: Iluminatul cu LED poate economisi 150 de milioane euro la bugetul statului
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 20 Apr 2021 09:50
O tranzitie completa la iluminatul cu LED in doar trei sectoare ale iluminatului public poate reduce costurile energetice cu pana la 150 de milioane de euro in fiecare an, la nivel national. Scaderea consumului energetic anual cu 1.484 GWh s-ar putea traduce in diminuarea amprentei de carbon cu peste 510.000 de tone - echivalentul cantitatii pe care 23 de milioane de copaci o pot absorbi in decursul unui an. Toate aceste informatii sunt atestate de studiul desfasurat de Signify, liderul mondial in iluminat.
Derulat la inceputul anului 2021, studiul evalueaza piata de iluminat din 11 state est-europene - Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Acesta analizeaza potentialul beneficiilor in trei domenii specifice de aplicare: iluminatul rutier si stradal, unitatile din sectorul medical si segmentul educational.
„Odata cu cresterea populatiei si a urbanizarii, cererea pentru serviciile de iluminat este in crestere. Implementarea tehnologiilor de iluminat inteligent si a sistemelor conectate genereaza economii energetice si ofera beneficii pe toate planurile - economie, cetateni si mediu. Pe fondul preocuparii pentru sustenabilitate, as dori sa atrag atentia si asupra modernizarii cladirilor si a infrastructurii, unde componenta de iluminat trebuie sa detina un loc important. Cred ca acum, in contextul Green Deal si PNRR, este un moment decisiv pentru Romania”, declara Razvan Copoiu, CEO Signify Romania si Europa de Sud-Est.
Tranzitia la iluminatul cu LED este una dintre cele mai simple proceduri de modernizare, pentru ca nu necesita investitii mari de capital, se poate face intr-un interval scurt, asigura o recuperare rapida a investitiei si costuri reduse de intretinere. In 2006, aproximativ 19% din consumul global de energie electrica se datora iluminatului stradal conventional (lampi fluorescente, cu sodiu sau incandescenta). In urma trecerii treptate la solutiile digitale, acesta a scazut la 13% in 2018 si se estimeaza ca, pana in 2030, prin continuarea procesului de „LED-ificare” si a utilizarii tehnologiei IoT, ponderea iluminatului va ajunge la 8%.
Dintre cele peste 2 milioane de becuri utilizate pentru iluminatul rutier si stradal din Romania, doar aproximativ 25% dintre ele au fost deja inlocuite cu tehnologia LED, in timp ce in segmentul cladirilor din sistemul de sanatate exista peste 640 de mii de corpuri de iluminat conventionale care trebuie actualizate. In sistemul educational, pe langa reducerea costurilor, iluminatul scolilor cu becuri LED inseamna o imbunatatire a conditiilor de invatare si a confortului ocular pentru elevi. Din aproape 5 milioane de corpuri de iluminat din scolile si universitatile din tara, doar 8% au fost inlocuite cu becuri LED.
Signify crede in potentialul tehnologiei LED de a aduce un impact pozitiv asupra economiei, mediului si societatii romanesti. Sustenabilitatea este deja adanc inradacinata in ADN-ul companiei - din 2020, Signify are amprenta neutra de carbon pentru toate operatiunile sale si utilizeaza energie 100% regenerabila. Mai mult decat atat, compania a evitat generarea deseurilor in facilitatile de productie si a redus treptat plasticul din ambalajele produselor sale, urmand ca pana la finalul lui 2021 sa il elimine complet.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
viarom
CELCO 2020
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
leviatan
strabag nivel 1
Ubitech
CDS
MAKITA
Acvatot 2019
BMI_Icopal
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023