Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SIXENSE: Digitalizarea in constructii este viitorul, nu exista alternativa
SIXENSE: Digitalizarea in constructii este viitorul, nu exista alternativa
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 07 Oct 2020 05:55
Digital data (colectarea si analiza electronica a datelor), automatizarea (utilizarea noilor tehnologii pentru a crea sisteme autonome si auto-organizate), conectivitatea (conexiunea si sincronizarea activitatilor separate pana acum) si accesul digital (acces mobil prin internet si retele interne), reprezinta cei patru piloni ai transformarii digitale a industriei de constructii, spune Mariana Garstea, CEO la Sixense Romania si pentru regiunea de sud-est a Europei. Compania este specializata in solutii de monitorizare si urmarire a comportarii constructiilor in timp si face parte din Sixense Group, lider mondial in domeniu.
"Digitalizarea in constructii este viitorul, nu cred ca exista alternativa. In afara, acest proces este deja un standard, nu doar o optiune, pentru ca, asa cum o arata studiile si rezultatele pe care le-am obtinut deja la nivel de grup, digitalizarea permite eficientizarea investitiei (ca timp si resurse), dar si folosirea in siguranta a unei constructii si prelungirea duratei sale de viata. Faptul ca la noi inca se ezita in adoptarea pe scara larga a acestui model este cel putin surprinzator, data fiind tendinta de crestere a productivitatii in industria constructiilor si economia de resurse necesara. Industria constructiilor de la noi trebuie sa recupereze avansul major inregistrat de alte domenii", a declarat Mariana Garstea.
Sixense furnizeaza in Romania solutii de platforma pentru digitalizarea si managementul infrastructurii rutiere si feroviare, precum Beyond Asset, BeMap, Geoscope (Beyond Monitoring) etc. Geoscope, care in curand va fi cunoscuta sub numele de Beyond Monitoring, este solutia digitala consacrata si cea mai utilizata din oferta de servicii Sixense in Romania, fiind utilizata la executia de proiecte mari de constructii civile (precum Tiriac Tower), dar si la proiecte complexe de infrastructura rutiera, feroviara si sportiva, cum este stadionul de rugby Arcul de Triumf.
"Desi nivelul de acceptare si intelegere a acestora este inca modest, din pacate, observ totusi o tendinta de crestere a interesului pentru ele in ultima perioada, iar noi continuam eforturile de educare si explicare a modului in care tehnologia duce la cresterea substantiala a productivitatii muncii, economisind cu pana la 30% cheltuielile de folosire a infrastructurii (conform statisticilor World Road Association/ PIARC, 2019)", precizeaza Mariana Garstea.
 
Business de un milion de lei in primul semestru si estimari de crestere
Pentru primul semestru al acestui an, Sixense Romania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ un milion de lei, in crestere cu peste 30% fata de aceeasi perioada din 2019. "Cresterea si evolutia companiei sunt cu atat mai semnificative, cu cat vorbim despre o nisa in zona de constructii, noi fiind hiper-specializati in acest domeniu versus cum arata restul industriei. Estimam mentinerea cresterii de 30% pentru tot anul in curs", spune Mariana Garstea.
La nivel de grup, Sixense investeste constant in tehnologie si inovare, fiind lider mondial si trendsetter in acest domeniu, la nivel international.
Una dintre directiile principale ale Sixense Romania este dezvoltarea unui pachet de solutii digitale special concepute pentru infrastructura de transport (rutiera si feroviara), precum si crearea de parteneriate durabile cu companii locale.
"Ne lovim uneori de o lipsa de deschidere si intelegere a faptului ca se poate si altfel, nu doar cu hartii si date care se pierd cu usurinta, ca este nevoie de o schimbare in profunzime a modului in care se fac lucrurile in constructii, ca e important sa ai o viziune pe termen lung si sa-ti doresti realmente sa pui pe picioare o infrastructura care sa reziste zeci si chiar sute de ani. Vrem sa cream parteneriate cu jucatori cu care impartasim aceleasi valori si principii. Cei care lucreaza cu noi deja de ceva timp stiu ca tinem enorm la calitatea serviciilor livrate si ca nu facem niciun compromis cand vine vorba despre acest aspect", mai spune Mariana Garstea.
***
Sixense Romania ofera tehnologii de instrumentare si monitorizare a riscurilor structurale si geotehnice asociate santierelor, precum si inginerie specializata pentru diagnosticarea, protectia si intretinerea activelor (asset management) si platforme informatice digitale. 
Compania este prezenta in Romania din 2009 si are in portofoliu proiecte precum prima sectiune a Magistralei 5 a metroului din Bucuresti (monitorizare geotehnica si structurala), tunelele Danes si Sighisoara (monitorizare geotehnica si structurala feroviara), Magistrala 4 de metrou Bucuresti (monitorizare structurala in exploatare), podul nou de la Agigea (monitorizare structurala in exploatare) sau cladirile de birouri Tiriac Tower, Ana Tower, Green Court C (monitorizare geotehnica si structurala) etc.
 
man and machinehiltiVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
FRONTALE
CDS
strabag nivel 1
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
leviatan
viarom
theda mar
rigips
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023