Agenda Constructiilor
Luni, 18 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SKANSKA: Platforma virtuala pentru vizualizarea interactiva 3D a Equilibrium
SKANSKA: Platforma virtuala pentru vizualizarea interactiva 3D a Equilibrium
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 24 Aug 2020 11:57
Startup-ul PropTech Bright Spaces a incheiat un parteneriat cu Skanska Romania pentru implementarea platformei sale de vizualizare interactiva 3D pentru proiectul Equilibrium, detinut de dezvoltator. Platforma va fi live in octombrie 2020, in premiera pe piata din Romania, jucand un rol cu atat mai important in contextul actual generat de pandemie.
Parteneriatul dintre Skanska Romania si Bright Spaces este o continuare a relatiei dezvoltate in cadrul hackathon-ului PropTech, organizat de Skanska in noiembrie 2019 cu sprijinul Proptech Romania. La acest eveniment Bright Spaces a castigat locul 1 pentru categoria Leasing si locul 3 in clasamentul general.
Hackathon-ul Skanska a fost primul hackathon proptech din Romania destinat segmentului de office si a reprezentat o materializare a nevoii de a gasi noi solutii tehnologice care sa sprijine dezvoltarea industriei de real estate. Skanska Romania, in calitate de promotor al digitalizarii industriei de spatii de birouri, continua sa se implice activ in crearea, adoptarea si implementarea de solutii tech si proptech. 
Procesul inceput de Skanska odata cu acest eveniment a continuat inclusiv in timpul pandemiei, fiind cu atat mai necesar in noul context social si economic, iar semnarea cu Bright Spaces accelereaza aceasta calatorie de transformare digitala inceputa de companie.
Bright Spaces, startup-ul fondat de Bogdan Nicoara si Andrei Constantin, dezvolta solutia digitala cu acelasi nume, reprezentand prima solutie integrata de vizualizare virtuala completa a spatiilor disponibile din cladirile de birouri. In Romania, platforma va fi folosita pentru prima oara pentru proiectul Equilibrium dezvoltat si detinut de Skanska in nordul Bucurestiului si va putea fi folosita incepand cu octombrie 2020. 
Proiect inceput in aprilie 2019, Bright Spaces raspunde unor nevoi crescande in industria de real estate: aceea de eficientizare a resurselor de timp, umane si financiare, de generare de noi clienti si de adoptie a instrumentelor digitale. Bright Spaces aduce serviciile de prezentare a cladirilor, atat la interior, cat si la exterior, inclusiv a celor in stadiu de design, diverse variante de fitout, ofertarea, programarea vizitelor, estimarea bugetului in acelasi mediu online controlat, usor de folosit de chiriasi, proprietari si agenti. Startup-ul a obtinut deja o runda de finantare in noiembrie 2019 si a trecut prin programul de accelerare Pi Labs din Marea Britanie anul acesta. Avantajele pe care le aduce platforma si faptul ca poate fi usor adaptata la orice cladire, nefiind restrictionata de dimensiunile acesteia sau de regiune, pot transforma Bright Spaces intr-un jucator la nivel global.
Implementarea solutiei Bright Spaces pentru Equilibrium urmareste eficientizarea si automatizarea procesului de leasing al Skanska, prezentand in cel mai inovator si interactiv mod spatiile disponibile, impreuna cu toate informatiile relevante despre acestea si digitalizand interactiuni ale potentialilor clienti cu proiectul. Prin faptul ca devine primul client al startup-ului si prin introducerea, pentru prima oara, a unei astfel de solutii in procesul de leasing al unei cladiri de birouri, Skanska sustine inca o data  inovatia si in calitate de Early Adopter influenteaza pozitiv digitalizarea in real-estate.
"Pentru Skanska, experienta pe care o cream clientilor in interactiunea cu noi sau cu proiectele dezvoltate de noi este esentiala, de la primul contact, fie el virtual sau live si inclusiv cand deja vor fi rezidentii cladirilor noastre. Platforma dezvoltata impreuna cu partenerii de la Bright Spaces ne va ajuta sa fim mai aproape de potentialii nostri clienti (rezidenti sau investitori), prezentandu-le in cel mai inovator si interactiv mod spatiile disponibile si digitalizand parte din interactiunile acestora cu proiectul, fie ca este la stadiul de plan sau in constructie sau finalizat. Acest nou tool este cu atat mai bine venit in aceasta perioada prin care trecem si care ne-a determinat sa regandim si mai mult unele procese, facilitand prezentarea completa a proiectului chiar si remote, in conditii de maxima siguranta", a declarat Anne-Marie Diaconu, Leasing and Asset Management Director Skanska Property Romania.
"Bright Spaces este o solutie digitala cu adevarat inovatoare care urmareste schimbarea regulilor intr-un domeniu cu multe procese manuale si cu o abordare mai putin digitalizata fata de multe alte verticale. Ne consideram norocosi sa avem ca partener Skanska, cu care avem o relatie foarte buna inca de anul trecut si alaturi de care extindem colaborarea odata cu semnarea si lansarea acestei platforme. Mai mult decat atat, ne dorim sa implementam solutia Bright Spaces atat in Romania, cat si international, nefiind limitati de dimensiunea sau complexitatea spatiilor de birouri pe care le putem prezenta", a declarat Bogdan Nicoara, CEO si Fondator Bright Spaces.
Pentru semnarea acestui parteneriat, consultanta legala pentru Skanska Romania a fost oferita de Oana Bucsa, Senior Associate, de la PeliPartners, in timp ce Bright Spaces a colaborat cu Ana Maria Andronic, Head of Intellectual Property and Technology si Corina Badiceanu, DLA Piper Romania.
"Suntem bucurosi sa fim alaturi de Bright Spaces in drumul sau catre digitalizarea unei piete atat de importante cum este cea a spatiilor de birouri. Colaborarea noastra a fost atat de naturala si usoara, determinarea echipei Bright Spaces de a face lucruri indraznete s-a armonizat perfect cu experienta semnificativa a echipei noastre in domeniul tech si cu dorinta de a construi un parteneriat de succes pe termen lung", a spus Ana Maria Andronic, Head of Intellectual Property and Technology DLA Piper. 
***
Bright Spaces este un startup proptech, dezvoltat in Romania, ce ofera o solutie digitala completa de prezentare si ofertare a cladirilor de birouri si a spatiilor disponibile din acestea. Cu ajutorul vizualizarii in mediu 3D, disponibilitatea digitala a spatiilor si diferite module de automatizare, optimizare si digitalizare a actiunilor specifice procesului de inchiriere de spatii de birouri, Bright Spaces urmareste cresterea numarului de cereri relevante si inchiderea mai rapida a intelegerilor comerciale din acest segment.
Skanska este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare si constructii din Europa. In afara tarilor nordice, compania deruleaza activitati in constructia de cladiri si constructii civile in Polonia, Cehia, Slovacia si Regatul Unit. Skanska dezvolta proprietati comerciale pe anumite piete de locuinte din Polonia, Republica Ceha, Romania si Ungaria, iar dezvoltarea in domeniul rezidential este activa in Polonia, Republica Ceha si in Marea Britanie folosind conceptul BoKlok. In 2019, Skanska a avut vanzari de 33 miliarde SEK si aproximativ 11.700 de angajati in operatiunile sale europene in afara tarilor nordice. 
Cu peste 90 de birouri complet integrate, in peste 40 de tari din intreaga lume, DLA Piper este o companie globala de business law care isi propune sa vina in intampinarea nevoilor de performanta juridica profesionala ale clientilor din intreaga lume. Biroul DLA Piper din Bucuresti ofera sprijin clientilor sai prin intermediul unei echipe de peste 50 de avocati si consultanti fiscali cu experienta internationala, capabili sa abordeze probleme juridice si economice complexe, atat transfrontaliere cat si locale, acoperind 10 sectoare de afaceri, printr-o abordare integrata a practicilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octCOVID-19ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
Acvatot 2019
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere