Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - CLIMATE INNOVATION: Summit pentru solutii de combatere a schimbarilor climatice
CLIMATE INNOVATION: Summit pentru solutii de combatere a schimbarilor climatice
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 03 Sep 2021 13:10
Cresterea temperaturii globale a condus, in ultimele decenii, la dezastre legate de clima fara precedent, cu impact economic si social urias. Pentru combaterea incalzirii globale e nevoie urgent de tot mai multe solutii ecoinovatoare, care sa ne conduca la un mod sustenabil de a trai, fara a afecta Planeta. Cooperarea intre toti actorii care pot dezvolta solutii la problema climatica este esentiala. In acest context, pe 9 septembrie are loc Climate Innovation Day, un summit dedicat ecoinovatiei, organizat de EIT Climate-KIC Hub Romania prin Impact Hub Bucharest, ce aduce laolalta specialisti in domeniu din diverse sectoare, de la cel antreprenorial, la cel de cercetare.
Reprezentanti-cheie si experti din mediul public, academic si privat care sustin si dezvolta solutii de ecoinovare vor discuta la Climate Innovation Day despre trendurile si initiativele locale ce abordeaza schimbarile climatice si care contribuie la un viitor mai bun, durabil, ce nu epuizeaza resursele naturale pentru generatiile urmatoare. In plus, vor fi promovate solutii romanesti de inovare climatica.
De asemenea, Climate Innovation Day va facilita schimbul de experienta si cooperarea intre jucatorii locali din domeniile educatiei, afacerilor si cercetarii care dezvolta initiative, proiecte de cercetare si solutii de inovare climatica la nivel local.
„Schimbarile climatice reprezinta unul dintre cele mai <<fierbinti>> subiecte aflate pe agenda publica globala, iar Romania nu poate sta deoparte. Efectele incalzirii globale se resimt si asupra tarii noastre. Cresterea temperaturii ne va influenta din toate punctele de vedere - economic si social. Este vorba despre cum vor arata iernile noastre, cum vom produce energia, cum va arata agricultura romaneasca sau cat de afectate vor fi orasele de valurile de caldura, ori de inundatii. E nevoie urgent de solutii inovatoare adaptate contextului local, care sa raspunda acestor probleme, de aceea noi facem eforturi de a le gasi si a le sprijini, prin instrumentele pe care le avem la indemana”, a declarat Adina Cretu, Director Programs & Entrepreneurial Growth la Impact Hub Bucharest.
Maparea startup-urilor green
Tot in sprijinul acestui demers, in cadrul evenimentului va fi lansata si maparea startup-urilor green si a actorilor-cheie din ecosistemul din Romania si Bulgaria care isi aduc contributia in acest sector. Prin acest instrument, organizatorii isi propun sa faca cunoscut ecosistemul green si sa faciliteze colaborarea intre actorii-cheie care dezvolta solutii antreprenoriale sau civice ca raspuns la rezolvarea problemelor de mediu globale.
Maparea a fost realizata in cadrul unui consortiu format din Impact Hub Bucharest, The Climate Vertical din Romania si Innovation Starter din Bulgaria, in cadrul programului de accelerare Black Sea ClimAccelerator realizat cu sprijinul EIT Climate-KIC, prin care se acorda finantare gratuita totala de 300.000 de euro antreprenorilor cu solutii de ecoinovare din Romania si Bulgaria selectati in program, termenul de inscriere fiind 15 septembrie.
Subiecte principale ale dezbaterii
Accelerarea tranzitiei catre o societate zero-carbon si rezilienta la schimbarile climatice, tendintele si directiile propuse la nivel european, oportunitatile, programele si strategiile locale privind schimbarile climatice, rolul cercetarii in inovarea climatica si cum arata ecosistemul green din Romania si Bulgaria sunt cateva dintre temele care vor fi discutate online la Climate Innovation Day, pe 9 septembrie, incepand cu ora 09:30.
Participarea este gratuita, iar inscrierile se pot face prin completarea unui formular pe site-ul Impact Hub Bucharest.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
EDIT-Structural
CDS
siniat
CONCEPT STRUCTURE
concelex
viarom
Ubitech
ness project
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
konsent
Acvatot 2019
noark
theda mar
rigips
leviatan
BogArt
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander