Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - OIF: Circa 400 de companii pot participa la Forumul de Afaceri al Francofoniei
OIF: Circa 400 de companii pot participa la Forumul de Afaceri al Francofoniei
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 03 Aug 2023 10:56
La 01 august 2023, reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) au participat alaturi de reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe (MAE), ai Ministerului Economiei Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) si ai Agentiei Romane pentru Investitii si Comert Exterior (ARICE), la prima reuniune de constituire a grupului de lucru interinstitutional care se va ocupa din partea Romaniei de organizarea Forumului de Afaceri al Francofoniei de la Bucuresti, din 27-29 martie 2024.
Organizatia Internationala a Francofoniei (OIF), organizatorul principal, apreciaza ca la eveniment vor participa circa 100 de companii straine si 250-300 companii romanesti, domeniile de negociere urmand a fi: energie verde, IT&C, servicii financiare, agricultura si industria procesatoare, industria de aparare, industria aeronautica si spatiala.
In marja evenimentului de la Bucuresti, ARICE va semna cu OIF un Memorandum de Colaborare iar CCIR va propune semnarea unui document similar cu Alianta Patronatelor Francofone (APF).
„Asa cum am afirmat in mai multe randuri, una dintre solutiile de crestere a exportului romanesc este revenirea afacerilor Romaniei pe spatiile extracomunitare, fostele piete traditionale, context in care spatiul francofon, in special cel african reprezinta o tinta prioritara. Este suficient sa observam ca spatiul economic francofon reprezinta 16% din PIB global brut, 20% din comertul mondial cu marfuri si 14% din rezervele mondiale miniere si energetice. Iata de ce, CCIR se va implica puternic, alaturi de partenerii din cadrul Guvernului Romaniei si de OIF, in organizarea Forumului de Afaceri al Francofoniei de la Bucuresti si atragerea unui numar consistent de companii romanesti cu potential real, pentru a realiza o reprezentare cat mai larga a comunitatii de business din tara noastra. In egala masura, doresc sa indemn firmele romanesti sa se inscrie la celelalte forumuri ale Francofoniei, ce se vor desfasura in acest an in Grecia (Salonic si Atena) in 4-6 octombrie si Liban, in 9-11 octombrie” a declarat domnul Mihai Daraban, presedintele CCIR.
Platforma de inscriere la misiunile economice ale Francofoniei poate fi accesata aici.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
quadratum
CDS
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
viarom
noark
konsent
theda mar
strabag nivel 1
leviatan
ness project
Ubitech
concelex
EDIT-Structural
siniat
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander