Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - PIAROM organizeaza conferinta Transparenta si eficienta in achizitiile publice
PIAROM organizeaza conferinta Transparenta si eficienta in achizitiile publice
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 28 Sep 2017 11:33
Patronatul Investitorilor Autohtoni – PIAROM si Legal Magazin Piarom organizeaza conferinta „Transparenta si eficienta in achizitiile publice”, in data de 06 octombrie 2017, in cladirea CCIR Business Center, din Bulevardul Octavian Goga nr. 2, din Bucuresti.
Potrivit Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, analiza sistemului national de achizitii publice a condus la identificarea unui ansamblu de deficiente care au determinat in timp cheltuirea ineficienta a fondurilor publice si o serie de blocaje birocratice.
Legea Nr. 98/2016 privind achizitiile publice si normele sale metodologice au ca principal obiectiv reinstaurarea increderii in sistemul de achizitii publice din tara noastra si eliminarea chichitelor birocratice.
Organizatorii isi propun ca acest eveniment sa ofere suport operatorilor economici si autoritatilor contractante pentru participarea sau realizarea unor proceduri de atribuire corecte din punct de vedere legislativ si cu obtinerea de beneficii cuantificabile, permitand totodata cresterea cifrei de afaceri a companiilor din Romania, prin castigarea de licitatii publice in mod constant si corect.
Vor fi dezbatute teme referitoare la regulile generale de participare si desfasurare a procedurilor de atribuire, la dificultatile intampinate de autoritatile contractante in aplicarea noii legislatii, la conflictele de interese in procedurile de achizitie publica, ajutorul de stat in achizitiile publice si la solutionarea contestatiilor in fata CNSC versus instanta de judecata. Conferentiarii vor oferi modele de bune practici privind modificarea contractelor cadru privind achizitiile publice si vor propune solutii pentru facilitarea atribuirii contractelor, inclusiv prin infiintarea meseriei de achizitor public. In cadrul conferintei se vor mai face referiri la raspunderea juridica a responsabililor de achizitii, la procedurile complete ce trebuie urmate pentru derularea unei achizitii publice si la timpii legali ai unei achizitii, urmand a fi atinse, totodata, si alte subiecte de actualitate din domeniul achizitiilor publice.
Conform datelor organizatorilor, la eveniment vor participa aproximativ 80 de invitati, audienta fiind alcatuita, in principal, din reprezentanti ai societatilor comerciale romanesti si multinationale, ai autoritatilor locale si centrale, ai asociatiilor profesionale si patronale, avocati, consultanti etc.
Printre conferentiari se afla Bogdan Puscas (presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice), Silviu Cristian Popa (presedintele Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor), Cristian Parvan (presedintele PIAROM), Adrian Moraru (directorul Institutului pentru Politici Publice) si alti reprezentanti ai unor organizatii-cheie in organizarea si derularea procedurilor de licitatie publica.
Pentru informatii suplimentare si inscrieri la eveniment, click aici!
 
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
noark
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
leviatan
viarom
grundfos
BALTIC
CDS
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu