Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - PIAROM organizeaza conferinta Transparenta si eficienta in achizitiile publice
PIAROM organizeaza conferinta Transparenta si eficienta in achizitiile publice
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 28 Sep 2017 11:33
Patronatul Investitorilor Autohtoni – PIAROM si Legal Magazin Piarom organizeaza conferinta „Transparenta si eficienta in achizitiile publice”, in data de 06 octombrie 2017, in cladirea CCIR Business Center, din Bulevardul Octavian Goga nr. 2, din Bucuresti.
Potrivit Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, analiza sistemului national de achizitii publice a condus la identificarea unui ansamblu de deficiente care au determinat in timp cheltuirea ineficienta a fondurilor publice si o serie de blocaje birocratice.
Legea Nr. 98/2016 privind achizitiile publice si normele sale metodologice au ca principal obiectiv reinstaurarea increderii in sistemul de achizitii publice din tara noastra si eliminarea chichitelor birocratice.
Organizatorii isi propun ca acest eveniment sa ofere suport operatorilor economici si autoritatilor contractante pentru participarea sau realizarea unor proceduri de atribuire corecte din punct de vedere legislativ si cu obtinerea de beneficii cuantificabile, permitand totodata cresterea cifrei de afaceri a companiilor din Romania, prin castigarea de licitatii publice in mod constant si corect.
Vor fi dezbatute teme referitoare la regulile generale de participare si desfasurare a procedurilor de atribuire, la dificultatile intampinate de autoritatile contractante in aplicarea noii legislatii, la conflictele de interese in procedurile de achizitie publica, ajutorul de stat in achizitiile publice si la solutionarea contestatiilor in fata CNSC versus instanta de judecata. Conferentiarii vor oferi modele de bune practici privind modificarea contractelor cadru privind achizitiile publice si vor propune solutii pentru facilitarea atribuirii contractelor, inclusiv prin infiintarea meseriei de achizitor public. In cadrul conferintei se vor mai face referiri la raspunderea juridica a responsabililor de achizitii, la procedurile complete ce trebuie urmate pentru derularea unei achizitii publice si la timpii legali ai unei achizitii, urmand a fi atinse, totodata, si alte subiecte de actualitate din domeniul achizitiilor publice.
Conform datelor organizatorilor, la eveniment vor participa aproximativ 80 de invitati, audienta fiind alcatuita, in principal, din reprezentanti ai societatilor comerciale romanesti si multinationale, ai autoritatilor locale si centrale, ai asociatiilor profesionale si patronale, avocati, consultanti etc.
Printre conferentiari se afla Bogdan Puscas (presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice), Silviu Cristian Popa (presedintele Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor), Cristian Parvan (presedintele PIAROM), Adrian Moraru (directorul Institutului pentru Politici Publice) si alti reprezentanti ai unor organizatii-cheie in organizarea si derularea procedurilor de licitatie publica.
Pentru informatii suplimentare si inscrieri la eveniment, click aici!
 
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
MAKITA
viarom
konsent
concelex
Acvatot 2019
CDS
noark
strabag nivel 1
ness project
ERBASU CONSTRUCT
rigips
EDIT-Structural
siniat
Ubitech
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander