Agenda Constructiilor
Joi, 29 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Ziua Nationala a Constructorului va fi celebrata din nou pe 14 septembrie 2020
Ziua Nationala a Constructorului va fi celebrata din nou pe 14 septembrie 2020
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 08 Sep 2020 05:55
Ziua Nationala a Constructorului este sarbatorita la 14 septembrie, fiind instituita prin Legea nr. 350/2018, potrivit careia "autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si organizatiile neguvernamentale pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi zilei".
Data de 14 septembrie a fost selectata ca reprezentativa pentru sectorul de constructii deoarece aminteste de ziua in care, in anul 1895, a fost inaugurat Podul "Anghel Saligny", cel mai mare la acea data din Europa si al treilea din lume.
In expunerea de motive care insoteste actul normativ se precizeaza ca activitatea din constructii cuprinde peste 50 de meserii cu nivele de pregatire diferite, iar cei aproape 400.000 de lucratori din domeniul constructiilor merita o astfel de atentie. "In Romania este esentiala nu doar o politica de sustinere a investitiilor, dar si un raspuns la faptul ca forta de munca este deficitara, iar tinerii nu mai sunt atrasi de meseriile din constructii", marcarea unei astfel de zile aducand o mai mare constientizare nu doar in randul constructorilor, ci si al tinerilor care ar putea opta pentru o astfel de meserie, se arata in document.
Anul trecut, Ziua Nationala a Constructorului a fost serbata de reprezentantii pietei printr-un eveniment de anvergura organizat de Casa Sociala a Constructorilor (CSC), impreuna cu Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) si cu Federatia Generala a Sindicatelor "Familia" (FGS Familia) din Romania, pe Domeniul Stirbey, Buftea. Din program au facut parte mese festive, alocutiuni ale invitatilor, programe artistice si premierea muncitorilor performanti si a companiilor cu rezultate deosebite.
Reprezentantii sectorului de constructii nu au anuntat inca nicio manifestare pentru sarbatoarea bransei din 14 septembrie 2020, dar cu siguranta acestea vor aparea in perioada urmatoare si vor fi adaptate contextului epidemiologic actual.
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
quadratum
top 500
top 500
MAKITA
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
FRONTALE
strabag nivel 1
top 500
concelex
Acvatot 2019
viarom
ERBASU CONSTRUCT
noark
rigips
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander