Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Ziua Nationala a Constructorului va fi celebrata din nou pe 14 septembrie 2020
Ziua Nationala a Constructorului va fi celebrata din nou pe 14 septembrie 2020
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 08 Sep 2020 05:55
Ziua Nationala a Constructorului este sarbatorita la 14 septembrie, fiind instituita prin Legea nr. 350/2018, potrivit careia "autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si organizatiile neguvernamentale pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi zilei".
Data de 14 septembrie a fost selectata ca reprezentativa pentru sectorul de constructii deoarece aminteste de ziua in care, in anul 1895, a fost inaugurat Podul "Anghel Saligny", cel mai mare la acea data din Europa si al treilea din lume.
In expunerea de motive care insoteste actul normativ se precizeaza ca activitatea din constructii cuprinde peste 50 de meserii cu nivele de pregatire diferite, iar cei aproape 400.000 de lucratori din domeniul constructiilor merita o astfel de atentie. "In Romania este esentiala nu doar o politica de sustinere a investitiilor, dar si un raspuns la faptul ca forta de munca este deficitara, iar tinerii nu mai sunt atrasi de meseriile din constructii", marcarea unei astfel de zile aducand o mai mare constientizare nu doar in randul constructorilor, ci si al tinerilor care ar putea opta pentru o astfel de meserie, se arata in document.
Anul trecut, Ziua Nationala a Constructorului a fost serbata de reprezentantii pietei printr-un eveniment de anvergura organizat de Casa Sociala a Constructorilor (CSC), impreuna cu Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) si cu Federatia Generala a Sindicatelor "Familia" (FGS Familia) din Romania, pe Domeniul Stirbey, Buftea. Din program au facut parte mese festive, alocutiuni ale invitatilor, programe artistice si premierea muncitorilor performanti si a companiilor cu rezultate deosebite.
Reprezentantii sectorului de constructii nu au anuntat inca nicio manifestare pentru sarbatoarea bransei din 14 septembrie 2020, dar cu siguranta acestea vor aparea in perioada urmatoare si vor fi adaptate contextului epidemiologic actual.
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
konsent
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
Ubitech
CDS
SIGM
BogArt
Arduro
MAKITA
siniat
leviatan
ness project
theda mar
concelex
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
quadratum
SSAB

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander