Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - BELTRAME preia COS Targoviste si va incepe constructia unei noi fabrici, in 2022
BELTRAME preia COS Targoviste si va incepe constructia unei noi fabrici, in 2022
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 16 Feb 2022 10:44
FV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producatori de bare din otel si oteluri speciale din Europa, a primit autorizarea Consiliului Concurentei pentru preluarea activelor functionale de productie ale Combinatului de Oteluri Speciale (COS) Targoviste. Valoarea tranzactiei este de 38,3 milioane de euro (plus TVA). Compania anunta ca va investi aproximativ 100 milioane de euro, in urmatorii ani, in modernizarea utilajelor din actualul combinat. La aceasta se va adauga capitalul de lucru si constructia unei noi fabrici eco-inteligente pentru productia de otel-beton si sarma laminata, estimata la aproximativ 300 milioane euro.
Pentru finalizarea tranzactiei de preluare a COS Tragoviste este necesara indeplinirea unor conditii suplimentare care tin de procedura insolventei ṣi obtinerea autorizarilor necesare din partea autoritatilor competente.
AFV Beltrame Group doreste sa isi extinda activitatea din Romania prin achizitia ṣi redeschiderea unitatii de productie a otelului detinute de COS Targoviṣte SA, societate aflata in prezent in reorganizare judiciara, in asteptarea solutionarii apelului la hotararea Tribunalului de declarare a falimentului. Grupul Beltrame urmareste sa transforme combinatul Targoviṣte intr-o unitate de productie de oteluri speciale competitiv la nivel european.
Astfel, in urmatorii 4 ani vor fi investiti aproximativ 100 de milioane de euro in modernizarea utilajelor, respectiv otelaria si laminoarele, precum aproximativ 40-50 milioane de euro in asigurarea capitalului de lucru. Pentru inceput vor fi create aproximativ 450-500 de locuri de munca, urmand ca ulterior sa se ajunga la aproximativ 1.000 de noi locuri de munca. In prezent, in cadrul COS Targoviste mai lucreaza 90 de angajati, in principal pentru tinerea in functiune a retelelor de utilitati si conservarea echipamentelor.
"Suntem incantati sa ne extindem activitatea in Romania cu unul dintre cele mai importante combinate siderurgice si ca putem revitaliza astfel productia interna, atat de otel special, cat si de otel-beton, ambele tipuri de otel fiind necesare in numeroase industrii. Am inclus COS Targoviste in planurile noastre de investitii intrucat este un combinat cu o istorie bogata si cu multa experienta in industria siderurgica, iar produsele de aici sunt complementare barelor de otel pe care le producem deja la Donalam Calarasi. Vom crea astfel o sinergie cu laminorul pe care il detinem la Calarasi, iar combinatul din Targoviṣte va reveni la productia de oteluri speciale pentru care a fost construit initial. Vom incepe productia in otelaria existenta si in cele doua laminoare cat mai curand posibil. La inceput vom produce otel beton, chiar daca combinatul nu poate fi competitiv pentru acest tip de produs, si ulterior vom produce otel special, intrucat acesta din urma este mai dificil de produs si necesita mai mult timp pentru formarea fortei de munca. Sunt sigur ca in cativa ani vom avea aceeasi gama de oteluri pe care o avem acum la Donalam", a declarat Carlo Beltrame, Group Business Development in cadrul AFV Beltrame.
 
Constructia unei noi fabrici, planificata sa inceapa in 2022
In 2022, AFV Beltrame Group va incepe la Targoviste constructia unei noi unitati de productie de otel-beton si sarma laminata, investitie in valoare de 300 de milioane de euro. Constructia va dura maximum 4 ani, iar capacitatea de productie va fi de circa 600.000 de tone/an. Fabrica se va alinia principiilor de sustenabilitate, urmand a fi dotata cu tehnologie inovatoare, ceea ce va asigura un consum redus de energie. Proiectul de constructie a fabricii include si un parc fotovoltaic, care va alimenta noua fabrica eco-inteligenta. Potrivit datelor companiei, fabrica va avea cel mai redus nivel de emisii inregistrat la nivel mondial atat in ce priveṣte gazele cu efect de sera, cat ṣi a pulberilor in suspensie (praf), precum ṣi cel mai scazut consum de apa (prin tratare ṣi recirculare), respectiv cel mai inalt nivel de economie circulara. Targoviste va deveni astfel un reper din punct de vedere al inovatiei si sustenabilitatii.
"In paralel cu producerea de otel special, vom construi la Targoviste noua fabrica pentru productia de otel beton si sarma laminata, la al carui proiect lucram deja de 3 ani si care va folosi cea mai moderna si mai eco friendly tehnologie din lume. La finalul investitiilor, obiectivul nostru este de a produce un milion de tone de otel pe an la Targoviste", a precizat Carlo Beltrame.
***
COS Targoviste a fost infiintat in 1970, producand initial oteluri aliate si inalt aliante pentru industria civila si de aparare. Incepand cu anul 1975 a inceput sa produca oteluri speciale, utilizate in constructia Centralei de la Cernavoda. Din 1998 compania a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti - simbol bursier COS. In 2002 pachetul majoritar de actiuni a fost achizitionat de Conares Trading AG Elvetia, devenita ulterior Mechel International Holding GmbH, iar din 2013 societatea se afla in procedura de insolventa. In ultimii ani, COS era singurul producator de otel-beton cu ciclu complet din Romania (de la fier vechi materie prima, la otel beton, produs-finit) si unul dintre principalii producatori de tagla si produse de otel.
Grupul Beltrame detine in Romania combinatul siderurgic Donalam din Calarasi, specializat in productia de bare de otel special laminate la cald, cu utilizari in diverse industrii, de la petrol si gaze, auto, echipamente mecanice mari si hidraulice, la masini si echipamente agricole. Cu peste 340 angajati in Calarasi, Donalam estimeaza o cifra de afaceri de peste 630 milioane de lei in 2021 si un volum de vanzari de aproximativ 160.000 tone de bare de otel. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
quadratum
viarom
rigips
Ubitech
FRONTALE
noark
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
leviatan
Acvatot 2019
ness project
concelex
strabag nivel 1
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander