Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - TRUTZI: Credit bancar garantat de 17 milioane de lei, pentru activitate si investitii
TRUTZI: Credit bancar garantat de 17 milioane de lei, pentru activitate si investitii
Hale & Structuri metalice Publicat de Stelian DINCA 23 Feb 2021 11:37
EximBank a emis garantii in numele si in contul statului roman in valoare de 15,75 milioane de lei, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementeaza in urma mandatului special primit din partea statului, pentru compania suceveana Trutzi SRL - unul dintre principalii jucatori pe piata productiei si comercializarii de elemente din fier forjat, garantii care acopera 90% din creditele acordate societatii de Raiffeisen Bank.
Cele doua finantari de la Raiffeisen Bank, in valoare totala de 17 milioane de lei, garantate de EximBank, vor permite societatii sa-si asigure necesarul de lichiditate pentru desfasurarea activitatii curente, precum si sa investeasca in dotarea cu echipamente tehnologice si utilaje pentru extinderea liniilor de productie.
”Garantiile pe care EximBank le acorda in cadrul programului financiar de sustinere a companiilor mari si a IMM-urilor cu cifra de afaceri de peste 20 milioane lei deschid noi oportunitati pentru companiile locale, acestea putand astfel sa dispuna, intr-un moment exceptional, de finantarile de care au nevoie pentru a-si indeplini planurile de investitii sau pentru a-si finanta activitatea curenta. Este o facilitate valoroasa pe care asteptam ca bancile comerciale de pe piata sa o valorifice in beneficiul direct al firmelor romanesti aflate in cautarea celor mai bune solutii financiare pentru a depa­si obstacolele acestei perioade deosebite”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.
Trutzi SRL este o societate comerciala cu capital privat integral romanesc care a pornit de la vanzarea de elemente de fier forjat intr-un mic spatiu comercial din Suceava si s-a dezvoltat de-a lungul timpului pana la realizarea unei retele de mari depozite la nivel national, a doua unitati de productie de peste 4.000 de mp, crearea a peste 300 de locuri de munca si afaceri de peste 170 de milioane de lei in 2019. Dupa un inceput de 2020 bun, activitatea companiei a fost afectata de declansarea crizei sanitare care a determinat scaderea vanzarilor, precum si intarzieri in incasarea facturilor. Ridicarea treptata a restrictiilor impuse de pandemie a favorizat insa o revenire a activitatii, iar compania se pregateste sa isi reia planurile de dezvoltare.
”Pandemia a afectat pe toata lumea, multi dintre partenerii nostri au fost nevoiti sa-si opreasca temporar activitatea, iar efectele negative s-au resimtit pe tot lantul comercial. Suntem bucurosi insa ca intreaga noastra strategie de criza s-a dovedit a fi una eficienta si ca am reusit sa asiguram continuitatea activitatii, fara sa apelam la moratorii sau sa solicitam amanari la plata taxelor si impozitelor. Astfel, beneficiind si de acest program financiar de sustinere a companiilor mari, derulat in parteneriat de EximBank si Raiffeisen Bank, vom reusi sa ne finantam activitatea curenta si totodata sa ne concentram atentia pe derularea investitiilor pentru extinderea liniilor de productie care sa ne permita consolidarea pozitiei pe piata pe care activam”, a spus Ciprian Nutu, CEO Trutzi SRL.
“Ne bucuram ca am putut sa sustinem compania Trutzi in aceasta perioada dificila cu un credit de investitii si unul pentru capital de lucru, ajutati de facililitatea EximBank. E un parteneriat tripartid de succes pentru o companie romaneasca cu un potential mare de dezvoltare. Principala investitite va fi achizitionarea unei linii tehnologice de vopsire in camp electrostatic, modalitate care ofera avantaje importante, precum rezistenta la coroziune si la conditiile meteo, dar protejeaza si mediul inconjurator, emisiile de noxe fiind extreme de reduse. Pentru Raiffeisen Bank finantarea sustenabila si sustinerea economiei romanesti este un obiectiv strategic important si vom continua sa o facem”, a spus Cristian Sporis, vicepresedinte corporate banking Raiffeisen Bank.
 
VideoConfAC-iulgamma_2021ALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
hilti
rigips
CELCO 2020
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere