INDEX COMPANII | Inscriere/Adaugare |
CONEXTRUST SA |
Adresa: Str. Alexei Tolstoi nr. 14, Bacau, Judet Bacau |
Telefon: 0234/576.702 |
Fax: 0234/515.831 |
E-mail: conextrustbacau@yahoo.com |
Web site: www.conextrust.ro |
Domenii: Antreprenori si firme de constructii |
Descriere activitate
Constructii civile si industriale, infrastructura. |
Prezentare companie/institutie
CONEXTRUST: Strategie de adaptare permanenta la conditiile pietei
Societatea Conextrust SA - Bacau abordeaza in special proiecte din domeniul infrastructurii (edilitare, poduri, drumuri, pasaje etc.), cel mai important obiectiv aflat, in prezent, in executie vizand modernizarea Caii Moinesti. Lucrarea, a carei finantare este asigurata din fonduri nerambursabile in valoare de 24 milioane de lei fara TVA, prevede reabilitarea si extinderea pasajului suprateran Margineni, a podului peste paraul Trebes, a arterei rutiere aferente, precum si realizarea unui sens giratoriu la intersectia strazilor Mioritei si Energiei. Executia propriu-zisa a fost demarata in luna aprilie 2013 si se va finaliza la sfarsitul anului in curs.
Adrian Dospinescu (42 de ani )
Functia/Institutia: director general adjunct in cadrul Conextrust SA;
Experienta profesionala: 8 ani in domeniul constructiilor.
- Prezentati situatia actuala din perspectiva derularii contractelor.
- Majoritatea lucrarilor pe care le adjudecam sunt contractate ca urmare a participarii la licitatii publice, marja de concretizare a acestora fiind de 10% din aproximativ 60-70 de oferte inaintate, ce reprezinta media anuala. In plus, in pofida faptului ca ne-am indeplinit obligatiile contractuale si am finalizat in termen lucrarile contractate, am intampinat dificultati din cauza intarzierii efectuarii platilor de catre beneficiari. In prezent, avem mai multe proiecte finalizate si receptionate a caror contravaloare a fost achitata in proportie de circa 20%-30% din total.
- Care a fost evolutia pietei de profil in conditiile actuale? - In prezent asistam la o situatie paradoxala in domeniul specific, in conditiile in care, in pofida raportarilor pozitive cu privire la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, nu mai exista resurse pentru finalizarea investitiilor asumate. Totodata, intregul sistem a fost dezechilibrat de faptul ca s-au angajat proiecte fara acoperire totala in buget. Astfel, pana la achitarea arieratelor catre companiile de constructii si pana la prioritizarea investitiilor oportune, nu vedem niciun fel de relaxare a domeniului specific pe plan intern.
- Cum a afectat situatia respectiva incasarile firmei? - Avand in vedere faptul ca productia realizata si incasarile companiei se afla in stransa legatura cu asigurarea finantarilor de catre beneficiari, in contextul actual, estimam o stagnare a veniturilor din anul in curs la nivelul rezultatelor obtinute in 2012, cand cifra de afaceri inregistrata s-a situat la 17 milioane de euro. Cu toate acestea, in urmatorii 2-3 ani, cand ne asteptam la o redresarea a pietei de profil, ne-am propus sa ne consolidam pozitia detinuta, astfel incat, din 2017, cand preconizam o crestere in domeniu, sa putem fi pregatiti.
- Ce strategie de afaceri ati aplicat in perioada recesiunii? - Strategia adoptata pentru contracararea efectelor recesiunii a fost implementata inca din anul 2009, cand am efectuat investitii masive in echipamente si tehnologii, care au contribuit la sporirea competitivitatii companie noastre. In aceste conditii am reusit sa accesam noi pietei de desfacere si tipuri de lucrari. Unul din obiectivele prioritare ale firmei a fost reprezentat de atentia acordata calitatii lucrarilor atat in privinta materialelor utilizate, cat si a personalului implicat in proiecte, fapt ce ne confera o garantie a continuitatii companiei pe piata specifica. In plus, faptul ca am restructurat si adaptat permanent propria activitate la schimbarile survenite in piata ne-a permis sa eliminam treptat activitatile neproductive si sa dezvoltam in paralel noi segmente.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia octombrie 2013)
|