Agenda Constructiilor
Luni, 20 Mai 2019
CATERPILAR
PAGINA PERSONALIZATA

IZOTEC GROUP SRL

IZOTEC GROUP SRL
Adresa: Str. Uzinei nr. 2, Savinesti, Judet Neamt
Telefon: 0233-221.702
Fax: 0233-281.122
Mobil: 0755-072.351
E-mail: office@izotec.ro
Web site: www.izotec.ro
Domenii: Tamplarie din PVC, aluminiu si lemn
Descriere activitate
producator de ferestre si usi din PVC cu profil Gealan
Prezentare companie/institutie
IZOTEC GROUP: Regres de pana la 30% pe piata locala de ferestre
 
Potrivit declaratiilor managerilor firmei Izotec Group, segmentul de piata al usilor/ferestrelor din PVC a inregistrat, anul acesta, un regres cuprins intre 25% si 30% comparativ cu 2012, numerosi producatori de profil fiind nevoiti sa-si inceteze activitatea. Se estimeaza o continuare a acestei tendinte inclusiv in 2015.
 
 
 
 
Claudia Tapalaga (36 de ani)
Functia/Institutia: director de vanzari, Izotec Group;
Experienta profesionala: 10 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
- Ce strategie manageriala ati aplicat in ultima perioada?
- Intrucat suntem preocupati in permanenta de noile tendinte tehnologice, anul acesta am decis sa investim peste 300.000 de euro pentru modernizarea liniilor de sudura, care sa ne permita sa efectuam lipirea profilelor clasice cu garnitura. In acelasi timp, avem permanent in vedere majorarea ponderii livrarilor la export (care, actualmente, reprezinta circa 10%-12% din totalul productiei), aceste operatiuni devenind tot mai interesante de-a lungul timpului. La nivel general, cifra de afaceri din primele noua ale acestui an s-a stabilizat la nivelul valoric din perioada corespunzatoare a lui 2012. Pana la finalul exercitiului financiar in curs, vizam o mentinere a vanzarilor, care s-au situat, anul trecut, la nivelul de 23,2 milioane de lei. Totodata, masurile pentru dezvoltare aplicate recent in cadrul companiei au vizat optimizarea usilor/ferestrelor din oferta si consolidarea relatiilor de colaborare cu partenerii, in vederea identificarii celor mai bune solutii tehnice si comerciale.
- Indicati cateva din particularitatile activitatilor de productie.
- Realizam trei tipuri de ferestre din PVC, respectiv Clasic, Confort si Elite, care integreaza profile Gealan, feronerie Winkhaus si Roto si geam termoizolant furnizat de firma Saint-Gobain prin producatorul Ro Grup Glass. Cele mai numeroase comenzi sunt inregistrate pentru modelele din prima gama, ceea ce consideram ca este normal intr-o perioada de criza economica. In acelasi timp, nu am neglijat nici aspectul produselor inovatoare S9000 sau ale tehnologiei STV, pe care le-am promovat intensiv anul acesta, cu rezultate deosebite. Dispunem de o capacitate de fabricatie de 1.000 unitati/zi, pe care in prezent o exploatam in proportie de 65%-75%. De la infiintare pana in acest moment am realizat o productie totala de peste un milion de metri patrati.
- Care este gradul de influenta a domeniului constructiilor asupra pietei tamplariei termoizolante?
- Este o certitudine faptul ca domeniul tamplariei termoizolante din PVC se afla in stransa legatura cu sectorul constructiilor, care a stagnat in ultima perioada. Avand in vedere acest aspect, este aproape evident ca, in urmatorii doi ani, la nivel autohton nu se va inregistra o crestere semnificativa a pietei de desfacere pentru ferestre.

IZOTEC GROUP: Decrease by up to 30 % on the local window market
According to the statements made by the managers of Izotec Group, the market segment of PVC doors / windows recorded this year a decline between 25% and 30% compared to 2012 and, thus, many companies in this field are forced to close down. Since the estimates made by specialists indicate a continuation of this downward trend until 2015 - including the latter as well - it is believed that the main measure which must be applied among joinery manufacturers consists in the adoption of a prudent business strategy. Thus, the company is continually investing in what concerns the development of production.
(articol aparut in Fereastra, editia noiembrie/decembrie 2013 )

Lucrari de referinta

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista TOP-Agenda Constructiilor nr. 142 (Mai 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023