Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
PAGINA PERSONALIZATA


NOARK ELECTRIC SRL

NOARK ELECTRIC SRL

Adresa: B-dul Tudor Vladimirescu nr. 45, et. 7, Bucuresti, S5
Telefon: 0371/444.920
E-mail: inforo@noark-electric.com
Web site: www.noark-electric.ro
Domenii: Materiale pentru instalatii electrice
Descriere activitate
Furnizor de echipamente şi componente electrotehnice.
Prezentare companie/institutie
NOARK: Avans de peste 40% al cifrei de afaceri pe piata din Romania
 
 
 
 
 
 
Eugen Toma (44 de ani)
Functia/Firma: Country Manager, Noark;
Experienta profesionala: 18 ani in domeniul sistemelor electrice.
 
Noark Electric este o companie internationala care se afla in plin proces de dezvoltare a unei structuri de distributie in Europa. Societatea ofera partenerilor de afaceri oportunitati noi de dezvoltare, conditii optime de garantie si servicii de cea mai inalta calitate. Grupul are o activitate globala, fiind specializat in proiectarea, productia si comercializarea de echipamente si componente electrotehnice. Parte a unei structuri multinationale cu peste 25.000 de angajati, Noark Electric a investit milioane de euro in dezvoltarea de produse proprii si lucreaza cu cele mai noi tehnologii si mijloace de fabricatie, avand ca obiectiv declarat construirea unui brand global. Compania dispune de centre regionale in Shanghai, Praga si Los Angeles, prin intermediul carora sunt coordonate activitatile de pe fiecare continent. Portofoliul de produse este extins si include dispozitive de instalare (mini-intreruptoare de circuit automate, intreruptoare de curent rezidual, separatoare de sarcina, contoare de energie, dispozitive de protectie la supratensiune, contactoare modulare etc.), cofrete de distributie din PVC, metalice sau fibra de sticla, dispozitive industriale, intreruptoare automate in carcasa turnata, componente si solutii pentru sisteme fotovoltaice in curent continuu, cu caracteristici si tensiuni nominale diferite, pentru a indeplini toate cerintele de energie verde. Pe piata din Romania, Noark a participat la o serie de proiecte importante unde a livrat produse si sisteme, dintre acestea remarcandu-se stadionul Steaua - Bucuresti, centrul comercial Veranda Mall - Bucuresti, West City Tower - Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Municipal Filantropia - Craiova, hotel Ibis - Bucuresti. In cele ce urmeaza, Eugen Toma, Country Manager pentru Romania in cadrul Noark, se refera la cele mai recente evolutii ale companiei intr-un mediu economic plin de provocari.
 
- Cum a evoluat piata de echipamente electrice de joasa si medie tensiune in 2021 si in prima parte a anului in curs?
- Sectorul de echipamente electrice de joasa si medie tensiune s-a situat in 2021 sub valoarea de 400 de milioane de euro, iar pentru exercitiul financiar actual, in primele sase luni au fost inregistrate rezultate bune, urmand ca al doilea semestru sa aduca o usoara incetinire a ritmului de crestere, din cauza problemelor cauzate de majorarea preturilor la energia electrica si gaze. In schimb, proiectele de energie regenerabila inregistreaza avansuri semnificative, iar acest trend va continua pentru cel putin 3 sau 4 ani.
- Care sunt perspectivele de dezvoltare a segmentului pe termen scurt, mediu si lung? Ce impact au noile exigente de constructii nZEB si tendintele de digitalizare si sustenabilitate asupra gamei de produse si servicii pe care le promoveaza Noark?
- Impreuna cu colegii nostri din grup, monitorizam cu atentie fiecare discutie sau lege care are legatura cu digitalizarea si dezvoltam produse astfel incat sa fim pregatiti in momentul implementarii in piata a acestor prevederi. Deja am lansat solutii complete pentru cladiri inteligente. Este vorba despre sisteme care vor reduce considerabil factura la energie in urma utilizarii si vor creste in mod consistent gradul de confort al utilizatorilor.
- Precizati nivelul cifrei de afaceri realizate de companie in prima jumatate a acestui an, precum si o estimare pentru 2022.
- Cresterea avuta in primul semestru din 2022 este una semnificativa, de aproximativ 46%, si ne asteptam sa incheiem exercitiul financiar in curs cu un spor de aproximativ 40% in raport cu rezultatele din 2021.
- Care sunt proiectele de anvergura pentru care livrati sisteme, in aceasta perioada?
- In principal, este vorba despre hale de productie si depozitare, reabilitare a unor unitati de invatamant (scoli, gradinite), reabilitare/modernizare de unitati si cazarmi militare la nivel national, modernizare/reabilitare spitale pe intregul teritoriul al Romaniei, instalare de tablouri electrice de protectie pentru sistemele fotovoltaice etc.
- Nominalizati principalele categorii de produse care au inregistrat cea mai mare cerere in ultimele 12 luni.
- Putem afirma ca in ultimul an cea mai intensa crestere a fost inregistrata pe segmentul produselor care se adreseaza domeniului fotovoltaic. Conform datelor pe care le detinem la momentul actual, livrarile pe nisa respectiva au sporit cu peste 300%.
- Ce obiective aveti stabilite pe termen scurt, mediu si lung?
- Strategia de dezvoltare implementata la nivelul Romaniei este ambitioasa. Ea presupune, printre altele, imbunatatirea serviciilor, lansarea de noi produse care sa fie complementare portofoliului actual, precum si marirea portofoliului de clienti ce utilizeaza solutiile Noark. Acestea sunt, in general, principalele obiective pe termen mediu si lung, care, in opinia noastra, ne vor asigura atat consolidarea brandului, cat si a cotei de piata.
- Care sunt principalele dificultati pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada? Cum se resimt, in cadrul companiei, efectele majorarilor de preturi si ale dificultatilor din lanturile de aprovizionare?
- Calitatea si fiabilitatea produselor, serviciile oferite, precum si politica companiei au facut ca in aceasta perioada sa fim unul dintre cei mai apreciati furnizori de solutii electrice activi pe piata de profil. Fiind parte a unuia dintre cele mai mari grupuri de profil electric la nivel global, am selectat, de-a lungul timpului, furnizori de materie prima care sa aiba capacitatea de a livra in conditii dificile de piata. De asemenea, experienta vasta a echipei de experti din Romania a contribuit in mod substantial la aprovizionarea din timp cu materie prima pe baza de previziuni, astfel incat sa putem livra la timp produsele catre partenerii nostri. Sunt semnale in piata ca un echilibru intre cerere si oferta este tot mai aproape de a fi atins, daca nu apar alte provocari in perioada urmatoare. In conditii normale, urmeaza un interval in care cresterea preturilor se va atenua semnificativ.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2022)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
quadratum
viarom
leviatan
strabag nivel 1
concelex
CONCEPT STRUCTURE
ness project
FRONTALE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Ubitech
MAKITA
noark
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander