Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


PROINVEST GROUP SRL

PROINVEST GROUP SRL

Adresa: Str. Gradinitei nr. 1, Pascani, Judet Iasi
Telefon: 0232/760.050
Fax: 0232/760.040
E-mail: office@proinvestgroup.ro
Web site: www.proinvestgroup.ro
Domenii: Materiale pentru constructii | Sisteme de hale, panouri termoizolante si acoperisuri | Accesorii si sisteme de fixare | Produse metalurgice
Descriere activitate
Producator de componente si sisteme de constructii metalice. Producator de armaturi metalice pentru toate profilele PVC.
Prezentare companie/institutie
 
Proinvest Group este o afacere de familie fondata in anul 2000 si al carei obiect de activitate il reprezinta exclusiv prelucrarea otelului.

Compania dezvolta, produce si comercializeaza semifabricate, componente si sisteme din otel pentru constructii, inginerie si industrie, solutiile din otel pentru constructii avand in prezent cea mai mare pondere in programul de productie si vanzari.

Programul actual de productie si vanzari cuprinde o gama foarte extinsa de produse din otel, grupate in functie de aplicatie si organizate in mai multe divizii, cele mai importante fiind:
 
* componente de constructii,
* sisteme de cladiri prefabricate,
* sisteme de depozitare,
* sisteme si solutii pentru infrastructura,
* servicii siderurgice,
* organe de ansamblare,
* profile speciale de precizie.
 
 
 
 
Armaturile pentru profile PVC sunt profile deschise de tip U, C, Z si L, cu grosime intre 1 mm si 2 mm.
* Armaturile din otel sunt destinate pentru armarea profilelor PVC folosite in producerea sistemelor de usi si ferestre termoizolante.
* Proinvest Group Pascani poate produce armaturi pentru toate tipurile de profile PVC existente in piata.
* Sunt realizate din otel zincat, fapt ce confera o excelenta protectie anticoroziva.
* Asigura rigidizarea si rezistenta sporita a tamplariei termoizolante in timp.
 
 
 

 
PROINVEST a preluat fabrica Scudas din Pascani
Proinvest Group - Pascani, companie specializata in prelucrarea otelului, a cumparat, la inceputul lunii aprilie 2015, fabrica Scudas din aceeasi localitate, una dintre cele mai mari si renumite unitati de productie pentru scule, portscule si accesorii destinate masinilor si uneltelor din Romania. Tranzactia se ridica la un milion de euro (cu TVA) si include achizitia dreptului de proprietate a fondului de comert al fabricii Scudas, care consta in 40.000 mp de teren, 20.000 mp de hale de productie, 400 de utilaje, mai multe obiecte de inventar, produse finite, materii prime, marca Scudas, brevete de inventie, precum si portofoliul de produse si clienti. Fabrica Scudas devine cea de-a cincea unitate a Proinvest Group, iar investitiile aferente acesteia vor totaliza 10 milioane de euro pana in 2020, fonduri ce vor fi directionate catre modernizarea unitatii, precum si spre retehnologizare si dezvoltarea portofoliului sortimental.
Societatea Scudas SA se afla in procedura de faliment din 2012 si nu mai are nicio legatura cu fondul de comert care i-a apartinut inaintea acestui an. Din cei 60 de salariati existenti la data preluarii fabricii, 56 au fost angajati de Proinvest Group, la care se adauga alti 10 fosti lucratori ai Scudas SA, iar angajarile vor continua, fiind vizat, in special, personalul disponibilizat din cadrul fabricii de la Pascani. Constructia fabricii Scudas a inceput in anul 1980, prin infiintarea Intreprinderii de Scule si Accesorii Speciale (ISAS), punerea in functiune avand loc in 1984. Din acel moment si pana in 1990, fabrica a realizat scule, portscule si accesorii pentru masini si unelte, avand in perioada de varf a activitatii 2.500 de angajati. Incepand cu 1990, ISAS a devenit Scudas, diversificandu-si productia cu piese de schimb pentru cai ferate, componente mecanice pentru utilaje, lanturi de transmisie si piese de schimb pentru masini agricole. In 1996, fabrica a trecut pentru putin timp in proprietatea firmei Unif SRL - Iasi, statul redevenind principal actionar din cauza nerespectarii unor clauze contractuale. In decursul anilor, fabrica a acumulat datorii foarte mari, ajungand in cele din urma in insolventa. In septembrie 2012, in urma unei licitatii organizate de lichidatorul judiciar la cererea creditorilor, Scudas a devenit proprietatea Mecano Fuc SA - Negresti, fabrica devenind un punct de lucru al acesteia. In martie 2015, ca urmare a implementarii unei strategii de dezvoltare a activitatii de prelucrare a otelului pe termen lung, Proinvest Group si-a exprimat intentia de cumparare a fabricii. Astfel, din 3 aprilie 2015, Scudas a intrat oficial in proprietatea Proinvest Group.
Estimari de crestere cu 50% a vanzarilor, in 2015
Proinvest Group a incheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de 73 milioane de lei (16,5 milioane de euro), in crestere cu 3% fata de nivelul din 2013, pentru actualul exercitiu financiar conducerea companiei estimand o majorare substantiala, de 50%, pana la 111 milioane de lei, datorata preponderent punerii in functiune a noilor unitati. Valoarea totala a investitiilor realizate anul trecut a depasit 5 milioane de euro, fonduri similare urmand a fi alocate anual pentru dezvoltare, in perioada 2015-2020. Potrivit datelor firmei, sume importante vor fi destinate dezvoltarii de produse din otel pentru domeniul industrial, pentru a echilibra expunerea din sectorul constructiilor, piata afectata de factorul sezonier si mult mai riscanta pentru producatori. Anul trecut, Proinvest Group a livrat componente si sisteme din otel pentru peste 2.000 de companii din Romania, de la mici montatori de tigla metalica pana la mari retele de retail si antreprenori de lucrari de infrastructura. Printre cele mai importante livrari de produse din otel se afla cele pentru constructia magazinelor din retelele Kaufland si Dedeman, dar si pentru unitatile de productie dezvoltate de Continental si Schweinghofer.Din portofoliul companiei face parte o gama extinsa de produse din otel, firma fiind organizata in mai multe divizii. Cele mai importante sunt considerate sortimentele incluse in oferta de componente pentru constructii, urmate de cele din divizia de sisteme pentru cladiri prefabricate, spatii pentru depozitare, solutii pentru infrastructura, organe de asamblare si profile speciale, acestea din urma fiind pentru domeniul industrial. Toate segmentele au o pondere semnificativa in cifra de afaceri a companiei, insa cea mai mare cota revine produselor pentru constructii, divizie ce include, in urma investitiilor din 2014, cea mai mare gama de produse specifice din Romania.
Unitati noi de productie a sistemelor pentru acoperisuri si panourilor termoizolante
Cele mai noi investitii ale Proinvest Group au vizat dezvoltarea unei noi linii de productie a jgheaburilor si burlanelor, precum si a unei unitati de fasiere de mare productivitate, cu latimea de 1.500 mm si grosimea de 4 mm. Pe termen mediu, grupul va investi in constructia unei fabrici de panouri termoizolante cu insertie de vata minerala, precum si a unei linii de fabricatie a parapetilor rutieri. De asemenea, va fi dezvoltata productia de componente din otel pentru caile ferate, fiind demarate deja procedurile de achizitie pentru echipamentele necesare realizarii de tirfoane si aparate de cale. Cu aceasta noua investitie, Proinvest Group isi va consolida pozitia pe piata de infrastructura, domeniu strategic pentru firma, unde va putea livra, in scurt timp, toata gama de sisteme din otel pentru cai ferate, drumuri si poduri. Potrivit estimarilor managementului Proinvest Group, piata locala a sistemelor pe baza de otel pentru constructii depaseste un miliard de euro, pe an.

PROINVEST took over the Scudas plant in Pascani
Proinvest Group - Pascani, a company specialized in steel processing, bought in the early April 2015 the factory Scudas, located in the same town - one of the largest and oldest Romanian production unit for tools, tool holders and accessories for machines and tools. The transaction amounts about one million euro (including VAT) and refers the acquisition of ownership of the factory Scudas goodwill, which consists of 40,000 square meters of land, 20,000 square meters of production halls, 400 machines, inventory finished products, raw materials, Scudas brand, patents, product and customer portfolio. Scudas becomes the fifth unit of Proinvest Group which will invest a total of 10 million euro by 2020, the funds being directed towards upgrading the unit, and for refurbishment and development of the product portfolio. The takeover company is in bankruptcy procedures since 2012 and has no longer any connection with the goodwill which belonged before this year. Of the 60 existing employees since the takeover of the factory, 56 were employed by Proinvest Group, on which add 10 other former employees of Scudas SA. The hiring process will continue in the future, being targeted, in particular, the dismissed personnel from the factory in Pascani, according to the management of Proinvest Group. The company was established in 2000 in Pascani and currently has 309 employees. The company is specialized exclusively in steel processing, holding at the end of 2014 four factories producing steel components with applications in construction and industry. The latest unit powered by the Proinvest, following an investment of 5 million euro, is the one making special profiles, production being fully contracted by Bosch Rexroth. On the medium term, the group will invest in the construction of a factory of sandwich panels with mineral wool insertion and a manufacturing line for road parapets. In the near future will also be developed the production of steel components for railways, being already initiated the acquisition procedures for equipment required to manufacture the specific components.
(articol aparut in revista TOP-Agenda Constructiilor, editia Mai 2015)

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
ERBASU CONSTRUCT
ness project
MAKITA
konsent
noark
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Ubitech
CDS
SSAB
theda mar
EDIT-Structural
viarom
leviatan
Arduro
BogArt
SIGM
strabag nivel 1
Acvatot 2019
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander