Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - PROINVEST GROUP: Strategie de dezvoltare pe termen lung
PROINVEST GROUP: Strategie de dezvoltare pe termen lung
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Simona Ene 06 Iul 2011 10:13
In pofida faptului ca, in ultimii doi ani, domeniile carora produsele furnizate de compania Proinvest Group - Pascani li se adreseaza au fost afectate in mare masura de situatia economica generala, activitatea firmei a urmat un trend ascendent. Astfel, rezultatele financiare din 2010 s-au majorat cu 52%, comparativ cu 2009, pana la 12,8 milioane de euro. Acestea corespund unui volum de cca 10.000 tone de componente din otel, pentru anul in curs fiind estimate vanzari de aproximativ 15.000 tone, corespunzatoare sumei de 17,5 milioane de euro. Pentru detalierea activitatii companiei, este prezentata, in continuare, opinia directorului general al Proivest Group, Vasile Sandu.
Cum estimati evolutia sectorului de constructii in intervalul urmator?
Luand in considerare cresterea semnificativa a cifrei de afaceri din 2010, putem afirma ca previziunile pentru anul in curs sunt incurajatoare. Prin specificul activitatii noastre - care consta in productia si comercializarea de sisteme din otel - ne adresam sectorului industrial si celui de constructii, iar  semnalele pozitive din bransa ne permit sa estimam ca lucrarile de infrastructura si investitiile in spatii industriale vor fi printre primele segmente in care va avea loc o revenire spre dezvoltare/extindere. Situatia cea mai putin optimista ramane cea a sectorului rezidential, din cauza reticentei care predomina, inca, in randul investitorilor.     
In cadrul caror obiective efectuati livrari in prezent?
In ultima perioada, participam, in calitate de furnizor de sisteme/componente din otel, in cadrul mai multor proiecte de anvergura, situate mai ales in zona de spatii industriale. Printre acestea se afla unitatea de productie a companiei  Voestalpine (Giurgiu), fabrica societatii Coficab (Arad), un showroom auto din Constanta, cinematograful din cadrul complexului Palas (Iasi), podul din Calafat (unde am livrat parapeti) etc. In total, pentru aceste obiective am primit comenzi ce depasesc 5.000 tone de sisteme. De asemenea, pe parcursul lui 2010, am efectuat livrari al caror volum atinge peste 10.000 tone de componente din otel.
Care este strategia de investitii stabilita pentru intervalul urmator?
Strategia de dezvoltare a societatii noastre este realizata pe termen lung, astfel incat, pentru urmatorii 10 ani, avem in vedere realizarea unor investitii considerabile in majorarea capacitatii de productie si in diversificarea gamei de produse, precum si in extinderea componentei logistice actuale. In ceea ce priveste activitatea companiei din perioada imediat urmatoare, ne-am propus in 2011 realizarea unei cifre de afaceri de 17,5 milioane de euro (+37% fata de 2010), mai ales in conditiile in care rezultatele financiare din primul semestru a.c. au atins valoarea de 7 milioane de euro.   
Ce dificultati pot fi observate in activitatea curenta?
Principalele probleme care ne-ar putea afecta activitatea ar putea fi cele generate de incertitudinea situatiei economice pe plan intern. Totodata, exista dificultati in ceea ce priveste incasarea facturilor pentru livrarile in cadrul proiectelor de infrastructura, unde, cu toate ca avem comenzi, platile sunt facute cu intarziere. La polul opus se afla proiectele rezidentiale, in cadrul carora constatam ca exista o cerere scazuta de sisteme pentru acoperis, cauzata, in special, de diminuarea puterii de cumparare a populatiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ness project
strabag nivel 1
EDIT-Structural
theda mar
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
leviatan
siniat
CDS
Acvatot 2019
concelex
viarom
noark
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander