Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie & geam pe anul 2022

Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie & geam pe anul 2022
Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie & geam pe anul 2022
PDF, 5 pag A4
Pret: 18 ( 48 ) EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: UTILAJE PENTRU FABRICAREA DE TAMPLARIE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 11 aug 2022
Sumar: click aici
Vanzarile de utilaje, dependente de indeplinirea conditiilor impuse in PNRR
Dupa cum se cunoaste, in cadrul pietei de tamplarie, domeniul cel mai afectat de anumite probleme ale perioadei post-recesiune, marcata actualmente si de pandemia de Covid-19, respectiv de conflictul militar din Ucraina (care a afectat din nou investitiile, cu precadere pe cele semnificative), continua sa fie cel al comercializarii de utilaje destinate procesarii ansamblurilor de ferestre/usi, industriei sticlei si prelucrarii lemnului. Dupa cum se cunoaste, inca din 2009, investitiile companiilor s-au diminuat drastic si imediat, ca urmare a inaspririi conditiilor de creditare si a scaderii fluxurilor de numerar, ce ar fi facut posibila achizitia de echipamente din resurse proprii. Ulterior, sincopele in absorbtia de fonduri europene si acordarea ajutoarelor de stat, pe baza carora se pot sustine si investitiile firmelor din bransa de ferestre, dar mai ales izbucnirea si extinderea fara precedent a infectiilor cu noul coronavirus, actualul conflict militar din apropierea granitelor tarii, inflatia - cu efecte de politica monetara de natura sa ingreuneze acordarea creditelor - au dus la aparitia unor dificultati ce au intarziat procesul de recuperare din sector. Dupa un an relativ bun (2015), in intervalul 2016-2022 s-au remarcat multe nereguli in bransa, care s-au accentuat si in primul semestru a.c., desi, in continuare, exista unele proiecte si programe guvernamentale, care sa permita (re)tehnologizarea.
In ansamblu, contextul economic ramane relativ favorabil, iar ascensiunea din constructii reprezinta o realitate, cel putin pentru moment. Din declaratiile conducerii majoritatii furnizorilor de echipamente, rezulta faptul ca procesul de retehnologizare cu echipamente avansate a cunoscut un impuls inca din intervalul 2017-2019 (si s-a intensificat treptat, inclusiv in 2020-2022), intrucat, din cauza necesitatii de a livra tamplarie performanta si competitiva mai ales la export, fabricantii de ferestre se doteaza tot mai des cu linii tehnologice ultramoderne. Cu limitele sale (date de complexitatea mult mai sporita a liniilor de productie a tamplariei termoizolante sau a echipamentelor folosite in industria sticlei), segmentul utilajelor specializate ar putea sa se confrunte cu tendinte asemanatoare celor din domeniul masinilor unelte, in ansamblu, fiind cunoscut ca tehnologiile de provenienta germana sunt scumpe, dar asigura performante pe masura, insa cele provenite direct din anumite tari asiatice (mai ales, din China) ar putea fi preferate, tocmai din cauza pretului redus, accesibil majoritatii IMM-urilor care dispun de bugete destul de limitate pentru investitii. Totusi, asertiunea respectiva trebuie sa fie receptata cu o oarecare prudenta, tocmai datorita legaturilor puternice intre furnizorii de echipamente dedicate fabricarii ferestrelor si partenerii lor (producatori de ansambluri), insusi specificul sectorului de ferestre indicand orientarea spre achizitia de linii tehnologice performante, dupa cum indica, in general, reprezentantii marilor companii de origine germana, active in Romania.
Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Urban C&O, FOM Romania, Elumatec Romania, Palisander Rom Com, W-Tech si Wintec. Materialul mai include repere ale activitatii unor companii globale din domeniu, precum Weining, care pregateste noi investitii in productie, si Forel, care prezinta principalele noutati si tehnologii pe care le va promova, in premiera, la Glasstec 2022.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din domeniu.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie/ geam va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
ness project
SIGM
EDIT-Structural
leviatan
noark
BogArt
Ubitech
Arduro
MAKITA
concelex
rigips
Acvatot 2019
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
CDS
konsent
siniat
viarom
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander