Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - INDEX COMPANII - PROJECT ANK UTIL
PAGINA PERSONALIZATA


PROJECT ANK UTIL

PROJECT ANK UTIL

Adresa: Str. Interioara 3 nr. 1, Constanta, Judet Constanta
Telefon: 0765.544.506
Fax: 0765.544.506
E-mail: office@projectank.ro
Web site: www.projectank.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design
Descriere activitate
Servicii complete de arhitectura si proiectare.
Prezentare companie/institutie
Project-Ank Util continua dezvoltarea si demareaza o investitie proprie
 
 
 
 
 
 
Anca Dumitrescu
Functia/Firma: director general, Project-Ank Util;
Experienta profesionala: 9 ani pe piata de proiectare.
 
Cu o experienta de peste 8 ani in domeniul proiectarii si arhitecturii, Project-Ank Util, din Constanta, a contribuit la realizarea a peste 600 de cladiri, oferind un pachet complet de servicii de proiectare, arhitectura si legalizare in domeniul constructiilor. Biroul a fost infiintat de sotii Anca si Robert Dumitrescu, specialisti ce vad arhitectura ca pe o oportunitate de a experimenta lumea intr-o maniera artistica, insa asumata analitic. Cei doi soti au o experienta bogata si diversa in practica arhitecturala din mai multe tari europene si se completeaza reciproc. Anca conduce grupuri de licitatii, centrul preocuparilor Project-Ank Util, ea fiind preocupata de revizuirea si planificarea tuturor documentatiilor legale din oras si din imprejurimi. Este in contact permanent cu comunitatea locala si in conexiune cu dezvoltarea zonala generala intr-o maniera constructiva cu autoritatile statului.
Experienta lui Robert se extinde de la dezvoltarea de lucrari domestice complet personalizate si de lux, pana la proiecte mari de tip comercial si rezidential. El asigura livrarea proiectelor cu tot cu amprenta personala. Cei doi fondatori au construit la Project-Ank Util o echipa tanara de arhitecti si experti in proiectare, specialisti in arta digitala de arhitectura 3D, dar si in executia releveelor 2D, modelarea 3D si digitalizarea proiectelor.
 
- Ce proiecte aveti in lucru, in acest moment?
- In aceasta perioada, lucram la etapele premergatoare constructiei unui nou spatiu public, Hotel S. Mamaia, si urmam procesul firesc de avizare pentru obtinerea autorizatiei de construire. De asemenea, am finalizat proiectarea 3D si asteptam obtinerea certificatului de urbanism pentru un bloc de locuinte individuale in Constanta si am predat proiectul noului Camin Cultural - Mircea Voda, pentru demararea lucrarilor de constructie. In plus, vom initia si un proiect propriu, ansamblul unui centru de entertainment - Circuit 28, pentru care am demarat recent procedurile de achizitie a terenului pe care acesta va fi construit.
- Cum a evoluat activitatea biroului in 2020 si in 2021? Care a fost impactul pandemiei asupra activitatii?
- Activitatea biroului nostru s-a inscris pe o traiectorie ascendenta chiar si in perioada pandemiei, cand alte firme concediau. Practic, in primele 5 luni din 2020, noi am angajat si ne-am dublat echipa, avand in portofoliu numeroase proiecte. Aceasta tendinta s-a observat si in evolutia cifrei de afaceri de anul trecut. In 2021, lucrarile au stagnat, au avut un curs liniar, usor descendent, insa pentru cele cateva luni care au mai ramas pana la incheierea anului, ne-am propus sa finalizam lucrarile contractate si, in masura in care este posibil, sa contractam altele noi. De asemenea, ne vom concentra pe dezvoltarea proiectului Circuit 28, care este o investitie proprie. Estimam ca ne vom dubla vanzarile pana la finalul anului 2021. Cresterea este rezultat al cererii mari din piata de constructii, mai ales din sectorul public. Pe de alta parte, pot spune ca, in prima etapa, impactul crizei sanitare ne-a motivat si ne-a dat un impuls catre crestere. Totusi, evolutia cererii de proiecte a fost sinusoidala, la fel ca in toti anii de cand ne-am infiintat, cu perioade bune, dar si mai slabe.
 
 
- Care considerati ca au fost "motoarele" care au generat cresterea din ultimii ani a companiei?
- Cresterea accelerata a proiectelor Project-Ank Util din sectorul privat, livrate de companie in anul 2021, este influentata si accelerata de proiectele contractate in sectorul public, iar consecinta a fost aceea de evolutie si extindere a specializarii echipei noastre din perioada pandemiei. Cei 14 specialisti din cadrul firmei planifica cu atentie fiecare etapa de pre-constructie si, ca urmare, am dezvoltat sistemul "Castiga inca de la inceput © Project Ank 30%" - de reducere a costurilor de constructie cu pana la 30% si inceperea lucrarilor de constructii cu cateva saptamani mai devreme, prin planificarea completa, corecta si 100% sigura pentru generatiile urmatoare. La dezvoltarea din ultimii ani a contribuit, bineinteles, experienta noastra bogata in toate specialitatile de proiectare, arhitectura si legislatie in constructii. Realizam fiecare proiect prin calcule structurale si modele analitice pentru a afla comportarea structurala si eforturile necesare dimensionarii elementelor structurale. Ne-am adaptat la diferite norme si coduri de proiectare, astfel incat sa acoperim si zone unde exista norme specifice. Mai mult, fluxul de lucru din cadrul departamentului de proiectare este optimizat de tehnologia anului 2021. Preluam totul inca din faza de concept, ca sa optimizam dispunerea si dimensiunile elementelor structurale si de construire. De asemenea, asiguram si urmarirea proiectelor in santier, pentru verificarea implementarii corecte a solutiilor din proiect.
 
 
- Care credeti ca vor fi tendintele in proiectare/arhitectura in anii urmatori, ca efect al pandemiei, dar nu numai?
- Tendintele in proiectare si arhitectura generate de pandemie vizeaza, in primul rand, o crestere a standardelor de realizare si a calitatii proiectelor rezidentiale. Invariabil, beneficiarii vor dori locuinte mai mari, care sa asigure un confort minim familiilor in noile conditii si restrictii impuse de criza sanitara. De asemenea, se poate observa o atentie sporita a clientilor pentru materialele de constructii de calitate si a sistemelor moderne. Pe de alta parte, este de asteptat ca lucrarile pentru proiecte sa inregistreze un trend descendent din cauza majorarii preturilor materialelor de constructii si a serviciilor conexe.
- Ce impact credeti ca vor avea digitalizarea si noile tehnologii pe piata de constructii si asupra fortei de munca si a productivitatii din acest sector?
- Digitalizarea si noile tehnologii genereaza, fara indoiala, un impact major asupra domeniului de profil. Biroul nostru foloseste diferite softuri de specialitate, mai putin BIM-ul, insa aparatura si tehnologia utilizate sunt de ultima generatie. Prin digitalizare nu facem decat sa ne usuram activitatea si sa simplificam relatia cu proprii clienti. Spre exemplu, putem asigura beneficiarilor posibilitatea previzualizarii proiectelor, nu le mai prezentam o schita 2D. Aceste tehnologii si expertii ne ajuta sa intelegem cum sa ridicam impreuna o cladire, sa oferim o mai buna intelegere asupra felului cum aceasta va performa atunci cand va fi construita. Aceste inovatii ne ofera acces la un calcul de proiectare deja realizat automat, inainte ca imobilul sa fie fizic construit, pentru a putea sa avem o abordare sustenabila atunci cand cladirea va fi ocupata. Realitatea augmentata, unde informatia computerizata este suprapusa pe un sit real, devine o obisnuinta in constructii, rationalizeaza procesul de proiectare si reduce costurile de constructie.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2021)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
viarom
concelex
siniat
strabag nivel 1
quadratum
noark
EDIT-Structural
theda mar
ness project
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander