Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
PAGINA PERSONALIZATA


QUATTRO PAVIMENTE TEHNICE SRL

QUATTRO PAVIMENTE TEHNICE SRL

Adresa: Sos. de Centura nr. 103,, Popesti Leordeni, Judet Ilfov
Telefon: 0732-667.527
E-mail: office@quattropavimente.ro
Web site: www.quattropavimente.ro
Domenii: Sisteme de pardoseli
Descriere activitate
Unic producator de pardoseli tehnice suprainaltate in Romania si Sud-Estul Europei. Importator si distribuitor de pardoseli comerciale, industriale, tehnice, sportive, medicale, birouri si hoteluri.
Prezentare companie/institutie
QUATTRO PAVIMENTE investeste pentru modernizarea liniilor de productie
 
 
 
 
 
 
Dan Berechet (41 de ani)
Functia/Firma: responsabil produs, Quattro Pavimente Tehnice;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul constructiilor.
 
Fondata in anul 2005 si avand sediul in Bucuresti, compania Quattro Pavimente Tehnice este un pionier in zona sud-est europeana in domeniul productiei de pardoseli tehnice suprainaltate. Oferta societatii se adreseaza specialistilor din sectorul materialelor pentru constructii, proiectantilor, arhitectilor, antreprenorilor si proprietarilor de cladiri cu un regim mare de inaltime, din categoria spatiilor de birouri, centrelor de comanda si control, halelor industriale etc. De-a lungul timpului, firma a livrat produse specifice la proiecte din Romania, Italia, Cehia, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria etc. Quattro Pavimente acorda o importanta deosebita aspectului ecologic, pe intregul lant al proceselor tehnologice, de la aprovizionare si pana la reciclarea materiilor refolosibile, valorificand subprodusele si limitand producerea de deseuri. Societatea beneficiaza de linii tehnologice automate, ce asigura o calitate constanta, productivitate, eficienta etc., facand posibila inclusiv realizarea panourilor individualizate, la cererea clientilor. Fabrica este amplasata in localitatea Popesti Leordeni - Ilfov si permite aprovizionarea cu pardoseli a santierelor la termene scurte de livrare. Prin cercetare, adaptare la dinamica tehnologica, creativitate si folosire de materiale inovatoare, Quattro contribuie la promovarea si constientizarea necesitatii de a crea medii sanatoase si sustenabile. In cele ce urmeaza, Dan Berechet, responsabil de produs in cadrul companiei, se refera la evolutiile recente si la perspectivele de dezvoltare intr-un context economic special.
 
- Cum a evoluat sectorul in care activati in 2022 si care sunt previziunile pentru 2023? La ce nivel valoric credeti ca s-a situat piata de profil, in medie, in ultimii ani?
- Contrar asteptarilor, in 2022 piata cladirilor de birouri din Romania a inregistrat o crestere a cererii, din doua motive principale. In primul rand, raportandu-ne la sistemele de pardoseli, este foarte clara tendinta de personalizare a sistemelor livrate, ceea ce pentru Quattro Pavimente Tehnice, in calitate de unic producator de pardoseala suprainaltata din Romania, reprezinta un avantaj, prin faptul ca poate livra produse personalizate total, in functie de solicitarile si nevoile clientilor, cu termene de livrare foarte scurte. Asigurarea stocurilor permanente a fost pariul nostru pentru anul 2022, pe care, prin parteneriate strategice cu furnizori cu vechime, am reusit sa il castigam, ceea ce ne-a adus recunoasterea pe piata de profil a statutului de partener cu stocuri permanente pentru toate gamele de sisteme disponibile. Printre cele mai utilizate finisaje in personalizarea proiectelor, amintim pardoselile din PVC si HPL, precum si ceramica, ce reprezinta o solutie atipica, dar solicitata de clientii nostri. Anii de experienta ne-au invatat ca personalizarea produselor si livrarea acestora intr-un timp scurt sunt atuurile noastre principale. In al doilea rand, au fost proiectele noi in derulare, care trebuiau livrate in 2021, la care s-au adaugat, intr-un procent foarte ridicat fata de anii precedenti, proiectele de reamenajare ale spatiilor existente. In mod neasteptat, pandemia a generat o crestere a cererii de spatii noi, pentru ca, in urma ridicarii restrictiilor si intoarcerea angajatilor la munca de la birou, a aparut necesitatea alocarii unui spatiu suplimentar pentru fiecare angajat, fata de suprafata care se lua in calcul inainte de pandemie, impunandu-se totodata nevoia reorganizarii birourilor intr-o maniera cat mai placuta, in vederea obtinerii unui mediu de lucru atractiv pentru angajatii obisnuiti deja cu munca de acasa.
- Care sunt principalele proiecte pentru care ati livrat sisteme de pardoseli in 2022?
- Anul trecut am livrat sisteme complete pentru trei proiecte mari care, in total, au depasit 50.000 mp, dar pe care, din motive de confidentialitate, nu le putem mentiona. Cu toate acestea, au fost multe proiecte de mai mici dimensiuni, dar la fel de frumoase si interesante, pentru care, impreuna cu echipa tehnica, a trebuit sa identificam solutii inovative, astfel incat sa adaptam diferitele solutii din portofoliu la nevoile clientilor. Ceea ce putem observa fata de anii trecuti, este faptul ca a crescut foarte mult numarul proiectelor si a cererii in toata tara. Daca in perioada anterioara, cele mai multe proiecte erau in Bucuresti, care, desigur, a ramas in top, in 2022, cel mai mare obiectiv in care am fost implicati a fost la Iasi. Proiecte de mare anvergura au mai fost la Timisoara, Cluj-Napoca, Craiova etc.
- Precizati nivelul cifrei de afaceri inregistrate de companie in 2022 si estimati valoarea acesteia pentru exercitiul financiar in curs.
- Cifra de afaceri raportata de principala noastra companie de comert (este vorba despre Menatwork Solutions) a crescut cu 40% in 2022, dar cel mai important lucru pentru noi a fost reprezentat de capacitatea de a ne pozitiona ca integrator de solutii atat in proiectele de birouri si comerciale, cat si in cele rezidentiale. Aceasta inalta adaptabilitate a echipelor noastre tehnice si de vanzari face ca pentru anul 2023 sa avem obiective mult mai indraznete in ceea ce priveste prezenta grupului Menatwork pe piata investitiilor imobiliare.
 
- Cum resimtiti efectele cresterilor de preturi si ale problemelor existente pe lanturile de aprovizionare? Ce previziuni aveti in legatura cu evolutia preturilor in 2023?
- De la un an la altul apar crize noi, care mai de care mai imprevizibile si cu impact major in evolutia preturilor. Cele mai recente au fost legate de cresterea masiva a pretului la energie electrica si gaze naturale, ce pare deja sa genereze o majorare a costurilor de productie si sa duca automat la cresterea preturilor materialelor de constructie. Acest fenomen in avalansa a dus deja la mariri de preturi, la inceputul anului, in cazul majoritatii furnizorilor. Ne dorim ca in 2023 sa existe o stabilizare din acest punct de vedere, cu fluctuatii mult mai mici fata de anii trecuti, insa aspectul respectiv nu poate fi controlat de noi. Ceea ce putem controla insa este strategia pe care Quattro Pavimente Tehnice si-a stabilit-o, si anume de a consolida parteneriatele construite in anii anteriori, asigurand produse de inalta calitate si stocuri permanente, care sa ne permita livarea cat mai rapida pentru toate sistemele din portofoliu, indiferent de complexitatea proiectului.
- Care sunt principalele probleme pe care le intampinati in derularea activitatii?
- Si pentru Quattro Pavimente Tehnice provocarile pietei sunt identice cu cele ale celorlalti producatori, fiind date de instabilitatea preturilor materiei prime, precum si de intreruperile dese pe lantul de aprovizionare. Diferenta o face modul in care noi raspundem acestor provocari. Consideram ca parteneriatele consolidate in timp cu furnizorii importanti din domeniul nostru si continua orientare catre asigurarea celor mai potrivite solutii clientilor nostri ne asigura un avantaj competitiv important. Suntem recunoscuti in piata de profil ca producatorul cu termenul de livrare cel mai scurt, care furnizeaza cele mai adecvate sisteme de pardoseala tehnica.
- Ce obiective aveti pe termen scurt si mediu?
- In perioada urmatoare urmeaza sa modernizam si sa completam linia de productie, ceea ce ne va permite sa reducem timpul de livrare. Totodata, ne propunem sa diversificam si gama de produse, cu solutii noi si inovatoare, pe care le vom anunta la momentul potrivit. Pe termen mediu si lung, incercam sa facem ceea ce am facut in cei aproape 30 de ani de activitate in Romania - si anume sa ne pozitionam pe piata in care concuram cu o oferta prin care sustinem si promovam calitatea, eficienta, produsele personalizate si inovatoare.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2023)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
noark
viarom
concelex
quadratum
CDS
siniat
strabag nivel 1
leviatan
ness project
Ubitech
MAKITA
EDIT-Structural
rigips
ERBASU CONSTRUCT
theda mar

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander