Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - QUATTRO PAVIMENTE: Circa 40 milioane de euro pe piata locala de pardoseli
QUATTRO PAVIMENTE: Circa 40 milioane de euro pe piata locala de pardoseli
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 23 Ian 2015 16:04
Piata autohtona a sistemelor de pardoseli s-a inscris pe un trend usor crescator in 2014, fata de anul anterior, fiind evaluata la circa 40 milioane de euro, potrivit opiniei lui Horia Matei, directorul comercial al Quattro Pavimente Tehnice, divizia de pardoseli a grupului italian Menatwork. Pentru 2015 managerul estimeaza mentinerea tendintei ascendente, insa este de parere ca evolutia din domeniu nu este posibila fara dezvoltarea sectorului de constructii. "Estimam o usoara majorare a pietei de pardoseli in 2015, dar nu ne putem pronunta cu privire la cotele procentuale. Suntem optimisti si ne asteptam si in acest an la cresteri, insa acestea vor veni odata cu dezvoltarea sectorului constructiilor. In ceea ce priveste preturile, in cazul nostru nu am remarcat o influenta importanta asupra vanzarilor. Acestea vor ramane stabile in 2015. Pot exista usoare cresteri, insa vor fi dictate doar de cotatiile materiilor prime, in timp ce eventuale scaderi ale preturilor sunt putin probabile", a declarat Horia Matei.
Potrivit datelor Quattro Pavimente Tehnice, in acest an pe piata pardoselilor, in general, se va mentine preferinta clientilor pentru culori, texturi, compozitie si finisaje naturale, in timp ce pe segmentul industrial se va opta, in continuare, pentru nuanta clasica de gri. "In 2015 se vor cauta sisteme usor de intretinut, dar si pardoseli in stilul «industrial»", a mai spus directorul comercial al companiei.
 
Vanzari de 17,4 milioane de lei, realizate in 2014
Anul trecut, divizia de pardoseli din cadrul Menatwork a livrat sisteme pentru cladirile de birouri Green Gate, Green Court (A si B) si City Mall Offices (toate din Bucuresti), respectiv pentru Spitalul Judetean Ramnicu Valcea, UBC Cluj, Palas Offices Iasi etc. Vanzarile Quattro Pavimente s-au majorat, astfel, cu 20% in 2014, fata de nivelul din 2013, pana la 17,4 milioane de lei, pentru 2015 fiind vizata o crestere cu 25%. "Suntem interesati de extinderea parteneriatelor pentru distributie in Romania, dar si catre tarile invecinate. De asemenea, avem in vedere lansarea de produse noi si efectuarea unor investitii in capacitatile de fabricatie", a precizat Horia Matei.
In ultimul deceniu de activitate in Romania, Quattro Pavimente a investit peste doua milioane de euro in productie, aproximativ 15% reprezentand exportul anual al diviziei in tari precum Bulgaria, Republica Moldova, Serbia sau Cehia.
***
Grupul Menatwork este format, in prezent, din 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Parcul administrativ si industrial din Bucuresti, in cadrul careia isi desfasoara activitatea firmele grupului, se desfasoara pe o suprafata de 90.000 mp. In fabricile si reteaua de distributie ale grupului Menatwork sunt angrenati peste 300 de angajati. Compania detine si propria retea comerciala, avand centre de vanzare in Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta si Bacau.
 
 
TERAPLASTALLBIMman and machinehiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
theda mar
viarom
rigips
BALTIC
leviatan
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
leviatan
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023