Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - ANALIZA - Analiza pietei de materiale pentru finisare pe anul 2019

Analiza pietei de materiale pentru finisare pe anul 2019
Analiza pietei de materiale pentru finisare pe anul 2019
PDF, 4 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: MATERIALE PENTRU FINISARE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 19 feb 2019
Sumar: click aici
Cererea de materiale pentru finisare va creste in acest an
Cererea locala de materiale pentru finisare se va inscrie pe un trend de crestere in 2019, datorita, pe de o parte, numarului mare de proiecte private demarate in ultimii doi ani si care intra in etapele de finisare si, pe de alta parte, proiectelor nou-anuntate. Conform estimarilor din domeniu, in acest an pe piata cladirilor comerciale (retail, birouri) si industriale (productie, logistica) sunt asteptate livrari de peste 750.000 mp, peste nivelul din 2018. La acestea se adauga si numarul mare de proiecte rezidentiale incepute in 2017-2018 si care au ajuns in etape finale, dar si alte proiecte publice, cum sunt cele de reabilitare termica si diverse cladiri din sistemul educational, sanitar, administratie etc. Astfel, dupa cresteri medii de circa 10% in ultimii trei ani in sectorul materialelor pentru finisare, o evolutie similara poate fi anticipata si pentru 2019. Evolutia optima determina principalii producatori sa investeasca, in continuare, in dezvoltarea si eficientizarea capacitatilor de fabricatie.
 
Rata de crestere anuala de 3%-4% se va mentine pe piata de placi ceramice
Piata locala de placi ceramice a inregistrat, in 2018, o crestere de circa -3%-4%, in linie cu ritmul din anii anteriori, dinamica ce se va mentine, cel mai probabil, si in acest an. Sectorul este dominat de importuri, care au o pondere de aproximativ 80% din total. Potrivit celor mai recente date disponibile, cele mai multe importuri de gresie si faianta provin din Bulgaria, Spania, Italia, Turcia si Polonia. Principalele comenzi se datoreaza, preponderent, proiectelor rezidentiale, comerciale si de birouri, estimarile de evolutie din perioada urmatoare fiind bazate inclusiv pe datele statistice privind activitatea sectorului de constructii in 2018. La randul sau, piata locala de obiecte sanitare ceramice este marcata si in continuare de importuri, acestea reprezentand o pondere de 25%-30%. Conform datelor statistice furnizate de Institutul National de Statistica (INS), importurile de obiecte sanitare s-au majorat cu 11,45% ca valoare fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada din 2017. Cresterea procentuala include, pe langa produsele livrate la nivel national, si obiectele sanitare care au tranzitat tara noastra pentru a fi livrate in alte state.
 
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii locale din domeniu, informatii cu privire la activitatea unor furnizori globali si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de adezivi si mortare uscate va fi disponibila in trimestrul intai din 2020.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
MAKITA
siniat
noark
ness project
rigips
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
concelex
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Ubitech
leviatan
CDS
konsent
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander