Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - INDEX COMPANII - TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS SA
PAGINA PERSONALIZATA


TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS SA

TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS SA

Adresa: P-ta Presei Libere nr. 3-5, Bucuresti, S1
Telefon: 021 400 55 62
Web site: www.telekom.ro
Domenii: Servicii de telecomunicatii
Descriere activitate
Telekom Romania Communications este o companie de telecomunicații din România, cu sediul la București.
Prezentare companie/institutie
TELEKOM investeste in asigurarea securitatii cibernetice
 
 
 
 
 
 
Marian Gheorghe
Functia/Firma: Director ICT & Clienti Mari, Telekom Romania;
Experienta profesionala: peste 25 de ani pe piata IT&C.
 
Digitalizarea este unul dintre cele mai importante trenduri in economie, cresterea economica si dezvoltarea sustenabila nefiind posibile fara tehnologii IT&C si fara industria telecomunicatiilor. Firmele de toate dimensiunile, de la start-up-uri, pana la companii mari, se bazeaza intr-o mare masura pe conectivitate pentru a-si desfasura activitatea, a se transforma si a creste. Intr-o economie digitala hiper-conectata, operatorii telecom au un rol esential, pentru ca furnizeaza solutii care ajuta companiile sa performeze mai bine. Serviciile de telecomunicatii si acces la internet, in special broadband, reprezinta baza unui mediu de business competitiv si faciliteaza adoptia solutiilor de tip eCommerce, eHealth, eEducation, eGovernance si Cloud, care sunt atat in beneficiul sectorului privat, cat si in cel al sectorului public, arata Marian Gheorghe, Director ICT & Clienti Mari la Telekom Romania. Cu o experienta de un deceniu pe piata de IT&C din Romania si peste 100.000 de clienti pentru acest segment, Telekom este unul dintre marii jucatori ai pietei locale de profil si cel mai mare integrator de sisteme IT&C.
 
- Cum sunt primite noile tehnologii de mediul de afaceri din Romania si ce domenii sunt mai deschise in a le adopta?
- Noile tehnologii sunt primite cu deschidere de piata IT&C din Romania, a carei evolutie este in linie cu dezvoltarea pietelor din regiune, atat in ceea ce priveste tipul de solutii si proiecte implementate, cat si provocarile cu care se confrunta. Astfel, in zona de digitizare, discutam in principal de proiecte de automatizare, eficientizare a proceselor folosind RPA si nu numai, iar in cazul firmelor mici si medii observam o tendinta consistenta in utilizarea solutiilor de tip Cloud pentru proiecte in zona de online si mobile.
In ceea ce priveste solutiile catre care se orienteaza companiile, am remarcat un interes in crestere pentru solutiile de Cloud, precum si pentru cele de tip "IT As A Service" si solutii de securitate cibernetica. Anul acesta, cererea din sectorul privat a vizat solutii in zona de infrastructura (computing, storage, infrastructura de comunicatii), solutii de tipul Data Center As A Service din partea clientilor mari care au nevoie sa-si modernizeze infrastructura sau care nu au personal IT pentru operarea si mentenanta acesteia.
Pe segmentul de solutii de securitate cibernetica, cererea clientilor s-a concentrat in special in zona de tehnologie (NG firewall, DLP, WAF, End user). Majoritatea companiilor au inteles cat este de important sa identifice riscurile de securitate cu care se confrunta atunci cand folosesc internetul si sa gaseasca solutii pentru a le contracara. Telekom ofera o gama variata de astfel de solutii, de la cele mai simple, pana la cele mai avansate, pe care le implementam impreuna cu parteneri precum Cisco, Kaspersky si Norton. In sectorul de retail/ farma avem, in continuare, cereri pentru dezvoltarea retelelor de distributie, atat in zona de infrastructura de baza (comunicatii, inclusiv SDWAN), precum si in zona de solutii de interactiune cu clientii - voting, media signage etc.
- Ce solutii pentru companii aveti in portofoliu?
- De 10 ani, Telekom ofera pentru companii o paleta larga de solutii si servicii IT&C, de Cloud, software, infrastructura, cybersecurity, IoT, machine to machine. Sunt atat solutii standard, cat si customizate. Avem echipe de pre-sales si sales, experti in zona de IT, care inteleg provocarile clientilor si propun solutii pe care le implementam ulterior. Am definit 5 linii de servicii pe care ne concentram si care acopera un spectru larg: infrastructura, securitate cibernetica, aplicatii de business, comunicare convergenta, IoT (Internet of Things) si Smart City. Absolut orice nevoie poate fi deservita cu tehnologie, iar noi, Telekom, gasim o solutie pe care sa o putem livra impreuna cu partenerii nostri.
Dupa un deceniu de evolutie constanta, Telekom are astazi cea mai sigura retea de comunicatii pentru mediul de business si este cel mai relevant integrator de sisteme din Romania. Sunt peste 100.000 de companii care au beneficiat de solutiile noastre, de-a lungul celor 10 ani de activitate si numai in acest an am livrat peste 1.000 de proiecte de complexe de IT&C.
- Aveti si solutii dedicate exclusiv firmelor de constructii?
- Pentru industria constructiilor avem solutii de securitate avansata care sunt folosite pe santiere. Furnizam solutii de monitorizare a flotelor utile pentru a gestiona mai bine transportul materialelor, solutii de iluminat atat interior, cat si exterior si aplicatii ERP.
- Care sunt cele mai noi solutii si servicii lansate pe piata, pentru companii?
- In ultimii ani tehnologia a revolutionat modul in care companiile isi desfasoara activitatea si a adus oportunitati de dezvoltare remarcabile, crescand, in acelasi timp, expunerea business-urilor la vulnerabilitati si riscuri de securitate. Acum, mai mult decat oricand, companiile au nevoie sa previna atacurile cibernetice, care le pot compromite datele, pot genera costuri suplimentare pe termen lung si pot afecta increderea pe care clientii le-au acordat-o, avand un impact negativ asupra vanzarilor si a reputatiei. Solutiile de securitate cibernetica sunt, in acest moment, un subiect esential pentru noi si un numar semnificativ de solutii lansate in aceasta perioada acopera aceasta zona.
Cel mai nou pachet lansat este cel de solutii de securitate cibernetica OnNet, iar cea mai noua solutie lansata este NetSecurity. Solutia NetSecurity mobil are la baza tehnologie Fortinet si ofera protectie pentru dispozitivele mobile conectate la serviciul de date mobile oferit de Telekom, in timp ce NetSecurity fix are la baza tehnologia Cisco si este o solutie ce protejeaza dispozitivele fixe conectate la serviciul de date fixe de la Telekom.
Ne propunem ca in 2020 sa fim mult mai activi in zona de solutii de Cloud si Modern Workplace folosind in principal tehnologii Microsoft.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2020)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
MAKITA
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ness project
Acvatot 2019
CDS
viarom
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
noark
quadratum
theda mar
concelex
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander